A bölcsödében szokás verni máshol is a gyerekeket?
Én teljesen elhültem! Második napja szoktatom a kisfiamat, az egyik kicsi megharapta a másikat, erre a gondozónő odament és jól szájon vágta. Mondván, hogy egy 2 éves gyereknek máshogy nem lehet megmagyarázni, hogy azt nem szabad. Én teljesen összetörtem és kétségbeestem, hogy ez történik?? Az iskolában nem pofozhatják meg a tanárok a gyerekeket mert hazamegy, elmondja.
A kicsikkel ezek szerint bármit megtehetnek,mert úgysem tudja elmondani?Legfeljebb bemagyarázzák a szülőnek, hogy nem tudja megszokni a közösséget és azért nem akar menni. Nálatok mik a tapasztalatok bölcsöde terén??
Ha megoldható, ne vidd többet...
Én olyan balhét vágnák ki, repülne onnan, a bölcsőde üzemeltetője az önkormányzat, oda fordulhatsz ezzel.
Hát én biztos szóvátenném a gondozónőknek, vagy az igazgatónak, hogy miért ilyen módszerrel nevelik a gyrekeket! Engem is megszokott harapni a lányom, de nem ütök meg, elmagyarázom neki hogy nem szabad!
Barátnőm rendszeresen elfenekeli a gyerekét ha rossztat csinál, és első második figyelmeztetésre hofy mem szabad mèg mindig csinálja, mint pl. Fellöki a gyerekem, elveszi a másik gyerekrtől a hàtékot hol ott nem adták kölcsön, homokot szór a másikra
valahol megértem ezt a fajta fegyelmezést, mert ha durválkodik egy gyerek és nem hallgat a szép szóra többszöri figyelmeztetésre sem, akkor tényleg másféleképpen kell tudtára adni hogy ha rossz akkor kap, de nem elsőre ütni!
Te jó ég!! Ez elfogadhatatlan! Mi az, hogy nem lehet máshogy megmagyarázni egy 2 évesnek?! Röviden, határozottan és akár sokszor is.
A mi bölcsinkben a gondozónők temperamentumtól függően vagy határozottan rászólnak, vagy rákiabálnak arra, aki harap vagy verekszik. Utána pedig berakják a rácsos ágyba, ahonnan látja a gyerek a többieket, de nem játszhat velük egy ideig.
A rászólást hallottam is, a rácsos ágyat a lányom mesélte, mikor őt harapta meg egy kisfiú.
Igen, nagyon igazad van, amit leírtál. Még egy idegen ember előtt is képes megütni egy kicsi gyereket! A gyerek pedig még csak védekezni sem tud, hiszem 2 évesen ő még annyira védtelen!
Annyira sajnállak, hogy ilyen helyre kerültetek, s legszívesebben azt mondanám, hogy hagyjátok ott a bölcsit, de gondolom nem jó kedvedben vitted oda a gyermeked...
Sajnos hasonló esetről én is hallottam, pedig elit bölcsi, s ott is elcsattant néha egy pofon. Nem hiszem, hogy erőszakkal jóra lehet nevelni a gyermekeket! Vajon mit tanult akkor az iskolában sok éven keresztül, hogy gy neveli a gyermekek a bölcsiben? Én még a képzettségét is kétségbe vonnám, mert nem hiszem, hogy ezt oktatják a padok között.
A harapás elég sok gyereknél előfordul. Megfelelő odafigyeléssel, megbeszéléssel, magyarázással megérti a gyermek, hogy ez fáj, de ehhez nagyon sok türelem kell. Bár én is mérges voltam, mikor a fiamat a szeme alján megharapta egy kisfiú, de ő pszichésen beteg volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!