Egy Zselyke mennyivel "rosszabb" mint Piroska, Hajnalka, Boglárka...?
*Ja és mégegy, bocsi mégegyszer, itt olvasgatom a többi kommentet,beugrott mégegy dolog, ami miatt kifejezetten nem tetszik.
Hogy két ' e ' van benne, és nincs benne dallam; nekem attól még egy kicsit "mekegősen" hangzik
A Zs kicsit túl kemény is ráadásul az elején, nekem nem annyira nőiesen kezdősik
A petrezselyem, amiből gondolom, hogy származik, nem egy olyan 'ragyogó virág', hanem valami kis egyszerű """""""unalmasabb"""""" dolog
(Tudom,a folyót is fel szokták amúgy hozni, de számomra az tűnik egyértelműnek , evidensnek, hogy a petrezselyemből van a származása; hogy valaki pl ott főzögetett; és akkor mondta a másiknak, hogy "kéne még bele egy kis petrezselyke, jaj, hozzál már légyszives egy kis petrezselykét"; és akkor így elgondolkodott, vagy ő , vagy egy barátnője, amikor beszélgettek a főzésről; hogy "hú, tényleg, Zselyke , milyen jó név". Lehet, hogy onnan már csak úgy otthon, először családi körben úgy simán Zselykének hívták otthon, aztán valaki meghallotta; de enélkül is már a főzés közbeni "petrezselykézéstől " is már csak egy lépésre van a Zselyke, mint név, mint névadás.
Ja meg még az "ly" a közepén még ront a szónak a kinézetén; és nem állítanám, hogy ha pontos "j"-re cserélnénk, olyan sokat javítana számomra a név "kinézetén".
De szóval tehát, ez a név még szerintem leírva sem szép. Leírva nekem kicsit olyan "otrombán" néz ki, meg még szeplőkre asszociálok róla, tehát még nemcsak a kimondása, a leírása sem szép, kecses, nőies. Hanem olyan kemény, mintha 'oda lenne dobva egy vasdarab'.
Bocsi mégegyszer, ha valakit megbántottam; remélem, most már az összes indokot sikerült felsorolnom, hogy nekem, személy szerint miért nem tetszik.
Meg szóval pl , gyerekként is csak annyit tud ez a név, hogy aranyos, de szépnek semmiképp sem szép;
felnőttként viszont én pl még rosszabbul viselném, ha így hívnának. Lehet, hogy meg is változtatnám valami számomra jobban tetszőre; de mondjuk lehet, hogy úgy, hogy ezt a nevet megtartanám, mert tiszteletben tartanám a szüleim döntését, meg amúgy ha már régóta mindenki úgy ismer; de szóval, akkor beraknék elé, v mögé egy második keresztnevet. Attól függ, hogy elé, vagy mögé, hogy szempont amellett, hogy szép nevem legyen, hogy ne legyen "akadozós", "mássalhangzótorlódásos" az új név, teljes alakban.
És bocsi mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!