Császár után mennyivel rosszabb?
Tavalyelőtt volt egy méhen kívüli terhességem. Laparoszkópiás műtéttel kivették akkor a jobb petevezetéket. "Csak" 2 kis lyuk, ködökkel együtt 3 helyen volt seb, de én akkor alig bírtam felkelni, mozogni. Rosszabb volt, mint mikor az első babámat szültem, pedig volt gátmetszés, repedtem is.
Most megint babát várok, de cukorbetegség miatt a 39. héten indítják.
Remélem sikerül természetes úton megszülnöm, de ha nem úgy alakul az indítás és császározni kell, akkor utána mennyire fog fájni? Rosszabb lesz, mint a méhenkívüli műtét után volt? Lehet azután elhagytam magam - tervezett baba volt, nagyon megviselt - ezért volt olyan rossz?
Köszönöm a válaszokat!
Nem volt még laparoszkópiás műtétem, de császárom volt, és annyit tudok mondani hogy teljesen más lesz a 2 dolog mert itt nem fogod tudni elhagyni magad, el kell látnod egy újszülöttet, tele leszel hormonbombával, időd se lesz hogy a fájdalomra koncentrálj.
Én már aznap elsétáltam a folyosó végéig igaz kísérettel, csak hogy láthassam őt, másnaptól meg már végig velem volt, nehéz volt nem mondom a rácsos ágyból ki be emelgetni, szoptató pózt találni ,de nem a fájdalomra fogsz koncentrálni hanem tenni kell a dolgod.
Itt nem fogod elhagyni magad, és nem is szabad, minél többet mozogsz annál könnyebb lesz.
Nekem volt laparoszkópos nőgyógyászati műtétem köldökben és bugyivonalon egy-egy kis vágással, nem is emlékszem sebfájdalomra, csak a gázzal feltöltés utáni kellemetlen érzésre. Utána volt két császárom is. Az első pár nap pokolian fáj minden mozdulat, de nagyon gyorsan javul, egy hét után már nem számottevő a fájdalom.
Igen, sokat számít amúgy, hogy elhagyod-e magad! A baba leköt, nincs úgy időd magadat sajnálni, meg figyelni, hogy mennyire fáj.
Köszönöm a válaszokat! Abban reménykedem, hogy tényleg csak azért volt olyan rossz, mert nagyon megviselt az egész.
Igazatok van, a kicsi úgyis lefoglal majd:)
Mindenkinek ment a zöld kéz.
Mégegyszer köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!