Egy Zselyke mennyivel "rosszabb" mint Piroska, Hajnalka, Boglárka...?
Kérdező, megint te vagy az aki annyira rá van pörögve erre a névre hogy havonta ír ki kérdést?
Neked ez tetszik, adjad. De fogadd el azt is ha valakinek lábrázása van ettől a névtől
Hajnalka név királyul hangzik, nagyon szép, csengő-bongó, dallamos. Olyan kis finom, nőies; mint pl utcalámpák fényében csillogó harmat, vagy szentjánosbogarak fényében csillogó harmat; vagy mint egy nagyon kedves, kis aranyos virág, hogy "szép,kivirult hajnalkák"
Piroska név átlagos -se nem gyönyörű senem ronda, hanem pont középen van, a tökéletes átlagban kettő között. Tehát pl 5-ből egy stabil 3-as; kicsit ez a név is nekem fakó, annak ellenére, hogy maga a piros szín, de szóval nekem egy kicsit fakó ez a név, kicsit komor; de attól még nem rossz, de nekem kissé színtelen, de méginkább "fakó-színű".
Boglárka név számomra színtelen, szörnyű hangzású (Bocsi annak, aki szereti ezt a nevet, vagy viseli.)
A Zselyke is kb ugyanaz a kategória , mint a Boglárka. De egyébként még szerintem egy kicsit mégkevésbé szép, mint a Boglárka, meg, ha lehet mégkislányosabb; szóval én Zselyke és Boglárka közül mégis inkább a Bogi lennék. A Bogi amúgy jól hangzik csak teljes alakban csúnyácska hangzású az a név szerintem. Amúgy, ha Zselykének neveztek volna el a szüleim, talán lehet, hogy pl Zsejna-nak/Zsejra-nak hívatnám magam. A Zselykének még korrekt beceneve sem nagyon van szerintem; amivel szépíteni lehetne ezen a néven. Ebben még annyi szín sincs, mint a Boglárkában, Ez teljesen fakó, annak ellenére, hogy a petrezselyemre asszociálok belőle, ami egyértelműen teljesen zöld; még a Boglárkánál is kevésbé kecsesebb hangzású.
Meg még, egy Hajnalka, Piroska név állhat jól egy felnőttnek; de a Boglárka, hát az határeset, még mondhatjuk, hogy okés; de a Zselyke szerintem egyáltalán nem állhatna jól semelyik felnőttnek. Meg ott már teljesen nem vették komolyan a gyereküket a szülők. A Boglárkánál még legalább meg tudnák indokolni a szüleim, ha így hívnának, hogy tetszik nekik a Bogi becenév. (Mert az pl nekem is tetszik. Bogiként én Bogáta lennék szívesen - Anna vagyok egyébként, ezt a nevet imádom) A Zselykének nincs ilyen. Mármint ami becenév által "megszépődhetne"-most direkt írom így- ez a név. A Zselyci pl az is ugyanolyan gyerekes; a Zsejna, meg a Zsejra meg már egy v 2 másik név. Tehát, akkor meg, ha úgy akarják szólítani, akkor már inkább adják azt. Ha meg viszont a gyereküknek a Zselyke nevet adják, szerintem, hát, nemtom, én nagyon szomorú lennék, ha így neveztek volna el. 1. "Nem igaz, hogy nem vettek komolyan a szüleim" 2."Televan az utónévjegyzék szebbnél szebb nevekkel, nem igaz, hogy ennél nem találtak jobbat." De inkább megfordítanám a két indokot, mert akkor inkább Lili lennék már , mint Zselyke, bár az is rosszul esne, de akkor inkább már a Lili, abban már legalább van valami szép csengés, dallamosság, azzal együtt, hogy számomra pl sajna az is gyerekes név. De Liliána -alakváltozatban szívesen lennék.
Bocsi,ha valakit megbántottam,és puszilok mindenkit.
*
Ez után, mikor újraolvastam a kommentemet:
"A Zselykének még korrekt beceneve sem nagyon van szerintem;"
eszembe jutott még ez.
meg a Zselyke eleve nagyon extrán becenévhatású; nem is nagyon becézhető, hogy legalább egy szép becenévvel fel lehetne oldani; hogy nem olyan szép.
Nem az zavar, ha egy nevet nem lehet tovább becézni, de ha lenne egy szép beceneve, mint pl a Boglárkának a Bogi, az még jelentősen javíthatna rajta; de ez a Zselyke névnél eleve 'kivanlőve' ez a lehetőség kábé. Mert amit tudok pl beceneve, ha lehet , "még gyerekesebb", és ugyanúgy kevéssé szép hangzású. :S:S
Bocsi még1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!