Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire van beleszólásuk...

Mennyire van beleszólásuk gyereknevelésbe a nagyszülőknek?

Figyelt kérdés

A hétvégén itt voltak nálunk a szüleim. Ma beszéltünk telefonon és szóbahozták a nálunk látottakat és kicsit leszúrtak.

A lényeg az, hogy a férjem és köztem lévő gyerekek körüli munkamegosztással nem értenek egyet. 2 gyerekünk van 2 és 4 évesek. Amíg otthon voltam velük, természetes volt, hogy a gyerekek körüli teendőket és a házimunka nagy részét is én csinálom meg, hiszen én vagyok otthon. A kerti munkákat és az egyéb fizikai, férfi munkákat férjem csinálta és csinálja most is. Szeptember óta dolgozok, férjem jobban becsatlakozott a házimunkákba (főz, mosogat, porszívózik), de még így is kb. 60-70%-ban én csinálom, igaz hamarabb is érek haza a munkából. A gyerekeket én viszem és hozom a bölcsiből és az oviból, mivel a férjem korán megy reggel, délután később jön. Amikor hazaér, akkor játszik a gyerekekkel, rajzolnak, színeznek, gyurmáznak, puzzle, mesét olvasnak. Viszont minden egyéb mást, vacsorát, fürdetést, pelenkacserét, altatást én csinálok. Ezt a szüleim is észrevették és tegnap szóltak, hogy vonjam be jobban férjemet a teendőkbe, mert ennek így nem lesz jó vége. Egyfelől bánt, hogy férjemet "bántották", másfelől igazuk van. Én is mondtam már férjemnek többször, hogy segíthetne többször az esti "rutinnál". Általában ha szólok neki, hogy fürdesse meg a gyerekeket, vagy pelenkázni kéne akkor jön az, hogy "majd, mindjárt" és a vége az, hogy megunom a várakozást és inkább megcsinálom én.

A másik, ami bosszant, hogy azon kívül, hogy eljönnek a nagyszülők évente 1 alkalommal (a másik 2-3 alkalommal mi megyünk hozzájuk) és hoznak ajándékot a gyerekeknek, azon kívül egy gyufaszálat sem tesznek arrébb értünk. Volt már rá példa, hogy én sem tudtam hiányozni a munkából és férjem sem, de a gyerekeknek épp szünet volt. Anyukám háztartásbeliként otthon van, de mondta, hogy biztos nem fog a gyerekeimre vigyázni, oldja csak meg szépen a férjem, ha kirúgják, majd keres másik munkahelyet.

2023. febr. 2. 11:57
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem a gyereknevelésbe szóltak bele, hanem a házasságotokba. Ráadásul nem is szóltak bele, csak elmondták a véleményük, amit vagy megfogadsz vagy se. Ha nem agitálnak többet ezzel kéretlenül, még nem gáz szerintem, hogy felhozták.

Beleszólás meg az lenne, ha csokit adnának a gyereknek vagy hagynák ugrálni a kanapén, pedig te nem engeded. De ez nem fenyeget, ha nem vesznek részt az életetekben.

2023. febr. 3. 16:06
 22/22 anonim ***** válasza:

Nem szólhatnak bele, de igazuk volt.

Anyukád azért segítsen, hogy a férjed még ennyit se csináljon meg? Hülye lenne.

2023. febr. 6. 06:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!