Gyeses anyukák, hogy tervezitek valahogy egészíteni a GYES-eteket?
Nemsokára lejár a max. gyedem, már most ezen tépem magam, hogy havi 60 ezret milyen jó lenne a családi kasszába pótolni valahogy. :( Gyereket nem vették fel bölcsibe, legközelebb jövő októberben mehet (akkor sem lesz még 3 éves). Valakinek valami jó/bevált tipp?
Vagy tanuljak még valamit? Műköröm, TB ügyintéző, stb. mit lehet még itthon végezni gyerek mellett? (Éjjel sok időm van, jól alszik, én viszont bagoly vagyok). Köszi.
A tanulásra szerintem rövid már az idő, tehát olyan dolgot keress, amihez
- nem kell előre suli, menet közben is tudsz tanulni, mert nem feltétele a munkának az előzetes papír
vagy
- már van papírod róla, meg persze tudásod.
Ha csak a bölcsi miatt nem tudsz visszamenni dolgozni, nézz meg másikat vagy sírd be a gyerekedet a mostaniba (a sírást vedd SZÓ SZERINT, mert éhen haltok vagy mittudomén, barátnőmnek bejött).
Nekem még majd' egy évem van a gyed lejártáig. Ezekkel számolok:
- kétévesen megy a lányom bölcsibe, és visszamegyek dolgozni, ha más megoldásom nem lesz, ehhez a bölcsibe beírattam már, jövő ősszel kezdhet, a munkahelyemet meg majd még meglátom.
- Közben a férjem mlm üzletben utazik, ennek a női vonalát én viszem, amennyire ráértek.
- Most szerkesztem két weboldalam alapjait, remélem év elejére képesek lesznek az oldalak bevételt termelni. Nem mellesleg jól jön a tudás, ha visszamegyek a munkahelyemre.
Szóval, add meg ezekre magadnak a választ:
Mihez értesz?
Miben van tudásod, tapasztalatod?
Mivel foglalkoznál szívesen?
Válogatás nélkül mindent írj össze, a legkisebb dolgot és a legvalószínűtlenebbet is.
Na utána majd elmélkedhetsz rajta.
Állíts fel egy kívánságlistát a lehetőségeidből, nézd meg milyen a piaca, gondold végig mit kezdenél, ha ezzel foglalkoznál. Ez amolyan üzleti terv féleség, csak kicsiben és gyorsan.
Az ötletek:
Tb ügyintéző: ilyen területen el tudsz majd helyezkedni?
Műkörmös: mennyi van a közeletekben? Te miben különböznél tőlük? Mitől lennél más? Mennyi vendéged lenne?
Teszvesz, vatera: sokakat hallom, hogy a turis cuccokat itt adják el, a profi eladók tízezrekben mérik a havi bevételüket és van egy limit, ameddig nem kell adózni utána.
Fordítás, gépelés, bedolgozás, borítékolás, pelenkacsomagolás, stb...
Azt nemtudom, hogy hogy lehetne ezt az időszakot átvészelni.De ha tanulni akarsz akkor inkább elveszel mint hozzáteszel a kasszához..
Ha nem vagy rászorulva akkor nincs gáz, ha igen és a gyereket rá tudod bizni vkire akkor keress vmi kiegészitő munkát.Amúgy én most hallottam olyanról hogy fizetsz a bölcsinek és felveszik(állami) és vissza tudsz menni dolgozni.
Második vagyok:
nyomdáknál lehet érdeklődni, tudnak-e bedolgozást, mi már csináltunk ilyet, borítékolás volt, meg hajtogatás, nem kellemes meló, de aránylag jól fizetett.
Csak ezek nem publikus munkák.
Ha szerencséd van kiviszik neked a cuccot, meg elviszik, ha kész.
Pelenkafutárt is megkereshetsz, ők csomagoltatják a pelenkát, ez is valódi munka.
Ha sok vállalkozót ismersz kérdezd meg őket, kell-e nekik mobiltitkárnő vagy valami, több cég admin ügyeit intézheted, nekik fele költség, neked jó bevétel.
Ha műkörmözni akarsz, akkor keress egy nagyon jó célpiacot, meg egy megfelelő szalont is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!