Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 1 éves gyerekkel már...

Egy 1 éves gyerekkel már lehet buszozni?

Figyelt kérdés
Egyedülálló anya vagyok és nincs jogosítványom,a kislányom júniusban lesz 1 éves,szeretném elvinni a nyáron fürdeni. Megoldható?
2023. jan. 31. 19:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
Mi inkább vonattal vittük, ott sokkal nagyobb a tér, könnyebb szórakoztatni. Mióta kúszik, egyre nehezebb lekötni. Most már totyog, ez jobb, mert így engedem a vonaton mászkálni. De ha nem jár arra vonat, akkor gondold meg, hogy fogod tudni lekötni, biztos ki tudsz találni valamit rá.
2023. jan. 31. 20:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért nagyon sok embernek nincs kocsija és buszozással oldja meg a dolgokat. Én az én gyerekemmel nem vállalnám be mert nem tud nyugton maradni és a babakocsit is utálja, igaz még csak 10 hónapos de nem hinném, hogy addig ekkoràt változna. Még a kocsit is utálja így egyenlőre csak oda megyünk ahova “muszáj”, vagy ha nem egyedül megyek.
2023. jan. 31. 20:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy évesen Pécs-Balaton távon buszoztam vele, jól bírta. Volt nálam könyv, játék, nézelődött az ablakból, aztán megszoptattam (kendővel takarva), és aludt érkezésig.
2023. jan. 31. 22:52
 14/15 anonim ***** válasza:

Lehet buszozni, hosszabb távot is, de ez attól is függ, milyen a természete és mihez szokott hozzá. A fiunk alapesetben egy izgága dumagép, de meglepő módon a tömegközlekedésen elég jól elvan, sokszor még szórakoztatnunk sem kell. Az autót nehezebben bírja, de ritkábban is utazik vele. Tömegközlekedéssel babakocsiban, hordozóban és ölben is utazott/utazik, nem láttam különbséget abban, hogy viseli. Babakocsiban legalább be van kötve, te sem vagy annyira felmálházva, viszont nehézkes a fel-le szállás, adott helyre kell rakni, ami szívás, ha más már ott utazik. Hordozónál szabadon marad a kezed és egyes gyerekek nyugodtabbak benne, de én pl. biztonsági okokból buszon elöl hordoztam, ami a hátnak nem nyerő. De legalább egyedül könnyebb kiszedni belőle, ha ölben akarnám utaztatni. Ha már jár, próbálkozhatsz ezek nélkül is és ölben utazással, de ha elfárad/elalszik, akkor jó, ha van nálad hordozó vagy esernyőkocsi.

Nem kezdeném egyből 1-1,5 órás úttal, de néhány próbaút után szerintem közel sem reménytelen. Vigyél elég enni-innivalót, könyvet/játékot és kötélidegeket, aztán meglátod, hogy bírja. A vonat annyiból jobb, mint a busz, hogy nagyobb a mozgásteretek. Nem kell bejárni az egészet, de sokszor már az is segítség, ha a csomagod a csomagtartón, őt meg szükség esetén kicsit megmozgatod a helyeteken. A fiunk 5 hónaposan gond nélkül tömegközlekedett 1-1 órát, később jóval többet is. Eddig átszállásokkal 4+ óra volt a leghosszabb, másfél évesen.

Sok sikert!

2023. jan. 31. 23:53
 15/15 anonim ***** válasza:
Mi ilyen hoaszú utat csak vonaton vállaltunk be, mert ott fel lehet vele állni, járkálni. Most 2 és fél éves, még másfél óras buszútra nem vinném, ha megoldható. Nekem sincs jogsim, nem is lesz.
2023. febr. 1. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!