Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 1 éves gyerekkel már...

Egy 1 éves gyerekkel már lehet buszozni?

Figyelt kérdés
Egyedülálló anya vagyok és nincs jogosítványom,a kislányom júniusban lesz 1 éves,szeretném elvinni a nyáron fürdeni. Megoldható?
2023. jan. 31. 19:25
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Mindent lehet. Kisebb gyerekkel is szoktak buszozni. Vigyél neki új, különlegesebb játékot, ha sokáig ülve kell tartanod (és csendesen).
2023. jan. 31. 19:28
 2/15 anonim ***** válasza:
4%
1 éves már nem marad hordozóban de az ülés nem biztonságos neki. Nem is biztos, hogy a sofőr felengedi, de ezt nem tudom hogyan lehet ekkora gyereket buszon szállítani. Ha nem vészhelyzet nem vinném.
2023. jan. 31. 19:29
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

3 hónapos korától már Pestre kellett hordanunk a lányunkat a SOTE 1-re.

Vonat, villamos,busz, mindenen utaztunk.

Szerintem észre se vette :).

2023. jan. 31. 19:33
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém már 3 hónaposan buszozott, igaz hordozókendőben. Ha nyugodt természetű, akkor szerintem elüldögél az öledben, hazafelé el is alszik. Ha pedig olyan a busz, akkor a babakocsit is felviheted és abban ül.
2023. jan. 31. 19:34
 5/15 anonim ***** válasza:
97%

2!

Lehet, hogy meglepő lesz, de babakocsiban.

A legtöbb buszon van babakocsis hely.

A kocsit le kell fékezni.

2023. jan. 31. 19:35
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

Eddig hol éltetek, barlangban?

Nők ezrei tömegközlekednek napi szinten csecsemőkkel is, nemhogy 1 éves kisgyerekkel...

2023. jan. 31. 19:39
 7/15 anonim ***** válasza:
61%
Hova mennél? BKV-val újszülött koruk óta közlekedtünk. Távolsági busszal onnantól, hogy négykézláb megy, kb óvodás koráig nem vinném sehova, mert nem ül meg egyhelyben, és rommá fogsz izzadni, hogy nyugton tartsd.
2023. jan. 31. 19:39
 8/15 A kérdező kommentje:
Szelidre vinném,ami nekünk olyan 1-1,5 óra,tömegközlekedéssel.
2023. jan. 31. 19:47
 9/15 Kolyokfoglalkoztato ***** válasza:
100%

Az 1-1.5 óra nem rövid út. De lehet elalszik közben. Te ismered, milyen természet, elüldögél-e annyi időt.

Vihetsz magaddal könyvet, amit nézegethettek. Legyen nálad innivaló, olyan üvegben, amiből tud úgy inni, hogy nem önti le magát. Meg valami ennivaló, ha már eszik olyat. Úgy időzítsd, hogy 2 étkezés között menjetek, hogy ez ne legyen gond.

A távolsági buszon meg kell kérdezni, hogy fel ieted-e a kocsit, van-e olyan hely. Vagy le tudják tenni a csomagtartóba.

Egész napos fürdőzés után biztos jó fáradt lesz a gyerkőcöd: vagy végig alussza hazafelé, vagy végig sírja. Nekem mindkét típusú gyerekből van. :-) Én mindig hordozóban vittem a gyerekeimet, nekem simán elaludtak, de szerintem max. 1 óra távolságra.

2023. jan. 31. 20:07
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

A fiam kb.4 hónapos volt, amikor először buszoztam vele. Babakocsiban természetesen.

1 éves gyerek is simán elüldögél a babakocsiban. Csak arra kell figyelni, hogy olyan busz legyen, amire fel lehet vinni a babakocsit.

2023. jan. 31. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!