A férjemmel válunk, se éjszakám, se nappalom, teljesen ki vagyok. Egy 3,5 és egy 1 éves kislányunk van. Gyakorlatilag hazajött majdnem két hete és közölte, hogy szerelmes lett, pár hét múlva elköltözik. Sajnálja, blabla, de így lesz a legjobb, itt hagy nekünk mindent, nem akar anyagiakon vitatkozni, gyerektartásban, láthatásban megegyezünk, stb. Na most nem telt el 2 hét és már ott tartunk, hogy nem tudna a gyerekek nélkül élni és viszi őket is. Komolyan már csak pofán röhögni volt erőm... Tudom, hogy már megkeresett egy ügyvédet ezügyben. Gyeden vagyok a kicsivel, így momentán fogalmam sincs hogyan tovább, próbálok valami tervet kidolgozni. Lehet félnivalóm? Ígyis ripityára tört a világom, ha a gyerekeimet is elveszi én beledöglök a fájdalomba...
3 év alatti gyerekeket az anyának ítélnek meg, testvéreket meg nem szednek szét. Ha apa messzebbre költözik, meg úgysem lesz megoldható, hogy egyik héten ide, másik héten oda járjon a gyerek oviba. Az ingatlan pedig akárki nevén van, ha az együttélés alatt vettétek (nem örökölt) és nincs házassági szerződés, feleződik. Plusz amit már írtak, nem hiszem, hogy az új nő ennyire hirtelen akar két gyereket, vagy jó apa az, aki ennek kitenné a gyerekeit.
2023. jan. 16. 11:05
12/17 anonim válasza:
nyugodj meg , kizárt hogy neki ítéljék a gyereket.Nekem nagy gyerekeim vannak, stabil jó állásom, lakásom, feleségemnek semmije sincs, megcsalt elhagyott egy idegen férfi miatt, a tanuk mind mellettem tanuskodtak, semmit sem tudtak ellenem felhozni, mégis a bíróság úgy elkaszált hogy csak na. A gyerekeket többé nem láthatom Karácsonykor,születésnapokon stb. Ennyit a pártatlan bíróságról. Úgyhogy ha neked kis gyerekeid vannak, férjed megcsalt Te vagy a családban a stabil pont és elveszik a gyerekeidet tőled, akkor majd légy szíves privátban írd meg a férjed ügyvédjének a nevét....tuti felveszem vele a kapcsolatot.
2023. jan. 16. 12:29
13/17 anonim válasza:
"ő nyilván most is gond nélkül eltartaná őket, dolgozik."
És tudná ezt akkor is folytatni egyedülálló apaként, ha hirtelen neki kellene ellátnia két pici gyereket éjjel nappal, hordani ôket bölcsibe, oviba, táppénzre menni, ha betegek, stb? Mert gondolom nem testálhatja át az anyaszerepet rögtön az új nôre. Még ha a nô benne is lenne, amit kétlek, a gyerekek nem is ismerik.
2023. jan. 16. 14:06
14/17 anonim válasza:
A 13-asnak van igaza. Megnézném én azt a nevelést, gondozást, ellátást, amit ez az "apa" egyedül biztosítana. Vagy babysittert fogadna? Ehhez biztos a bíróságnak is lenne pár szava, hogy az édesanya helyett egy random babysitterre lenne bízva a kiskorú!
2023. jan. 16. 14:10
15/17 anonim válasza:
13as jól írta.
Keress te is egy jó hírnevű, ügyes és rátermett ügyvédet, és amit lehet, harcolj ki. Nem magadnak, a gyerekeidnek. Ne legyen egy percig se lelkiismeret furdalásod, semmi miatt, megérdemli.
2023. jan. 16. 14:23
16/17 A kérdező kommentje:
Persze, hogy meg lenne lőve ő is a helyemben. 2 év múlva is érvágás lett volna ez, de akkor már legalább anyagilag tudnék a saját lábamon állni, meglenne a kis rendszerünk... Nagyon haragszom rá, amiért így döntött, pont egy ilyen helyzetben hagy sz*rban. Felelősséget vállalt, együtt vállaltuk és nesze. :(
Nem tudok semmit a nőről (ki az, hány éves, van-e gyereke) és nem is érdekel, de hányok, ha belegondolok, hogy ők családosdit játszanak az én/mi gyerekeinkkel én meg magányosan ücsörgök otthon. Remélem igazatok lesz és köszöni, a csaj sem kér ebből! Nyilván akkor a férjem is könnyebben elengdi az ötletet, ha duruzsol a fülébe.
2023. jan. 16. 15:15
17/17 anonim válasza:
Elvileg igen, ítélhetik az apának a gyereket. De nyugi, a férjed most ezerrel turbékol a másik nővel, esze ágában sincs nonstop 2 gyereket pesztrálni.
Egy barátnőm azt csinálta, hogy engedte a férjnek, hogy sokat legyen nála a gyerek. Amíg hétvége volt meg szünet volt, addig nem is volt baj, remekül szórakoztak. Aztán amikor időre be kellett juttatni a gyereket az óvodába, meg időre érte kellett menni, a gyereket terápiára vinni, orvoshoz vinni, amikor beteg lett, belediktálni a gyógyszert... meg később, amikor iskolás lett a gyerek, leckét kellett íratni. Az már nem volt olyan jó buli. Pár hónap alatt elállt még az osztott felügyelet szándékától is a pasas. Add csak oda a gyerekeket a pasinak, a gyerekektől úgyse fognak tudni semmit se csinálni az új asszonnyal. Hadd szívjon egy kicsit az egyedülálló szülőséggel. Addig te össze tudod szedni magad egy kicsit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!