Júlia vagy Johanna tetszik jobban?
Júlia név gyönyörű, Johanna nekem nem tetszik.
Júliát amúgy Liának becézném. Ha meg Johanna lennék, Jona-nak becéztetném magam.
De,szóval ,Júlia lennék szívesen, és csak Lia, Lius becenevekkel, mert a Julcsinak borzalmas hangzása van, a Juli már nem rossz, csak egyszer volt egy balesetem, ami óta a Gyuri, suli, Juli szavakat, tehát ami ilyen "u-i" -s, és két szótag, nehezebben tudom kimondani. (Nemtom, hogy másnak mennyire nehéz, nem gyakran használtam ezeket a szavakat előtte, mert ilyeneket pont nem ismertem,suli helyett az iskola-szót használtam,mert a suli, isi szavakat bénának, gagyinak találtam.) | De amúgy a Juli és a Lia tetszik becézésnek; Julika, Juliska nekem már mind a kettő sok így, túlbecézett-ek. :):) Johanna nevet meg a Jona becézéssel lehet széppé tenni szerintem, nekem a Hanna név sem tetszik. :):) És akkor a Hannus az még lehetne jó, ha teljes alakban valami szép lenne, de mivel nekem se a Johanna, se a Hanna nem szép... :):):) Ancsa becenevet is csak Anitaként tudnám elviselni. Hogy igaz, hogy úgy szólítanak ,hogy Ancsa, de közben én tudom, hogy nekem van egy tök szép nevem. Mert amúgy más név becézésére az Ancsát otrombának találom; és az Ancsi is túlbecézett, és mintha finomítani próbálna egy kicsit az Ancsa név otrombaságán, de közben tudom, hogy utál, hiába kedveskedik. XD De ez már nem annyira idetartozik, csak példának hoztam fel , de akkor mégis. :):)
Ja és amúgy, a Júliát én asszem, hogy teljes alakban nem használnám, csak hivatalos papírokon;mert úgy önmagában végigmondani, hogy Júlia, amikor csak mondani, mutatni akarunk neki valamit, úgy a mindennapokban az úgy túl hosszadalmas; szóval én Liának szólíttatnám magam. :):) Bemutatkozáskor mondanám a teljes, hosszúnevem; és akkor utána hozzátenném, hogy de amúgy Lia. :):)
A Júlia név büntetés 2023-ban, és már negyed évszázada is az volt, amikor én születtem. Már pusztán a nevem miatt nyominak számítottam mindenhol.
A Johannát lehet Hannának hívni, a Júlia hallatán pedig csupa öreges becézés jön a számra (Juli, Juliska, Julcsi).
A Lia túl rövid és semmitmondó, a fiatalos Lili, Lola becézések pedig már annyira távol állnak az eredeti alaktól, hogy senki nem hívná így ösztönösen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!