Aki gyereket vállal/vállalt és nevel/nevelt, az mindenképpen lestrapáltabb az életben, és emiatt nehezebb kijönni vele?
Sziasztok!
18/F vagyok. Nemrég (négy hónapja) halt meg az anyai nagymamám, akivel soha nem jöttem ki jól, elég kibírhatatlan természettel "áldotta meg" a sors amellett, hogy nem volt gonosz.
Anyám nagyon gyászolja, pedig kb rettegett az anyjától, hogy mikor szekálja megint valamivel.
Nagyanyám rám mindig neheztelt azért, mert a húgával (anyám nagynénje) mindig jól kijöttem, ezt így csak ide, inkább őt tekintettem és tekintem nagymamámnak. Pl. ő sokkal gyakrabban jött értem óvodába/iskolába, nem a szekálós típus, meg annak ellenére, hogy már ő is 80 éves, nagyon laza és fiatalos gondolkodású. Pl. 10 évvel ezelőtt úgymond jóértelemben rászoktatott a Forma-1-re, amit azóta is együtt követünk (ő kb 20 éve nézi), meg könyvekről, filmekről, sorozatokról, mindenről lehet vele beszélgetni. A vérszerinti nagymamámmal viszont semmi ilyesmiről nem lehetett, csak közéleti témákról, tv-ben is csak közéleti műsorokat nézett. Szóval unalmas is volt.
Van anyukámnak egy gimis barátnője, aki ilyen testvérpótlék (anyám egyke), jóban van az egész családdal, így velem is. Nemrég beszélgettünk a "két nagymamámról", és azt mondta, megérti a különbségtételt, de ne ítéljem meg túl szigorúan a vérszerinti nagymamámat, mert lestrapálta őt a gyereknevelés, ami a legnehezebb feladat a világon, míg a nagymamám húga ezen a nehézségen nem ment keresztül, ezért van mindenkire, így rám is több energiája, és ezért könnyebb megtalálni vele a közös hangot.
Eleje igen
Második fele nem
Ők egyszerűen ilyen természetűek.
Az első pár, mondjuk 5-6 év nehéz, pláne ha több gyerek van, akkor ugye ez tolódik. Viszont utána van az "aranykor" kb amíg tinik nem lesznek a gyerekek - magyarán lehet kirándulni, nagymamázni, önállóbbak, értelmesebbek stb.
Ha valaki öregkorára is megkeseredett, az a természete. Lehet a gyerekvállalás mély traumákat hozott ki belőle és sose dolgozta fel, de azért sokszor az unoka kihozza az emberek legjobb oldalát, sajnálom hogy nálatok nem így volt.
Ez hülyeség. A 2 nő között volt legalább 1000 különbség és a "testvérpótlék" kiragadott egyet, amire rá lehet húzni.
Ha én ismerek egy testvérpárt, ahol a férfi jófej, a nő meg kibírhatatlan, az azért van, mert az előbbi férfi? Kb. ennyi benne a logika.
Lestrapáltabb? Egyértelműen
Nehezebb kijönni vele? Egyáltalán nem biztos, vagy nem biztos, hogy ezért nehezebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!