Anyukák, nem féltetek, hogy ha közösségbe kerül, csúfolni fogják a gyerekeiteket?
A kisfiam 1 éves, a tervek szerint 2 évesen fog bölcsibe menni. Kedves, mosolygós, barátságos kisfiú, nem is miatta aggódom, hanem a saját emlékeimet vetítem ki rá szerintem, mert engem sokat bántottak óvodában és általános iskolában is. Nem fizikailag, csak csúfoltak, kiközösítettek. Igyekszem nem izgulni előre ezen, de akaratlanul is eszembe szokott jutni ez a gondolat.
Nektek nem volt hasonló félelmetek?
Én tartok tőle sulikezdés előtt, a gyerekek kegyetlenek. De a legnagyobb félelmem inkább az, hogy én anyaként hogy fogom tudni ezt kezelni a lelkében, hogy önbizalommal teli, határozott felnőtt legyen belőle, ne egy sarokban meghúzódó, lelki problémákkal küzdő, depressziós egyén.
Szóval a félelmem nem az, hogy kiközösítik esetleg, hanem hogy én cseszem el a háttértámogatását egy ilyen helyzetben.
Másfél éves a fiam, bennem is fölmerült ez már mielőtt a gyerekvállalás mellett döntöttünk. A mi családunkban elég sok a kicsit furcsa ember, és nyilván ez plusz ok a kiközösítésre.
Amit lehet tenni, hogy gondosan választunk óvodát, iskolát. Szerencsére több is van a környéken.
Nem. Eszembe se jutott, valószínűleg azért mert már a szociális mosoly kialakulásnál látni lehetett, hogy igazi társaság közepe típus. Pont mint mi az apjával.
Sajnálom, hogy ennyi embernek ilyen rossz emlék volt az ovi, suli, gyerekkor, de ne vetítsétek ki a saját szorongásotokat a gyerekeitekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!