Mit mondanál a gyerekednek, miután ezt mondta neki a nagyi?
Megkérdezte a gyereked, mit szeretne karácsonyra a nagyi és azt mondja neki, hogy "egy másik unokát is". Mikor a gyereked rákérdez, azt mondja a testvéredtől(aki egyedülálló) is, ahol tervben sincs.
A nagyival semmit nem lehet kezdeni, ő ilyen, de a gyereknek mit lehet mondani, hogy jobban érezze magát? Az eset után eltereltem a nagyi közeléből, de nagyon nem tudtam mondani semmit, csak elterelni a figyelmét mással. Te mit mondtál volna?
Kérdező! Én részben megértem, hogy mi bajod van ezzel. Nem tudom, a válaszadók miért tesznek úgy, mintha ez tök tipikus normális válasz lenne egy gyerek ártatlan kérdésére. Nem, nagyon nem normális! Tény, hogy te is eltúlzod egy kicsit, mert egy gyerek annyira nem gondolja, túl, hogy ő más emberektől akar, tehát olyan unoka kell neki, aki nem hasonlít rá, de az igenis rosszul esik neki, hogy ő, mint unoka nem elég. Plusz hiába szeretett volna örömet okozni a nagymamájának, sehogy nem tud, mert az ő rajzának/akármijének úgyse örülne, hisz nem új unoka.
Megmondanám neki, hogy látod kisfiam/kislányom, ezért kell elérhető ajándékokat kérni. A nagymama idén ajándék nélkül marad😂
Mondjuk az, hogy a 15ös le van pontozva, és hogy senki nem érti, hogy a nagymama burkoltan közölte az egyetlen unokájával, hogy nekem inkább egy másik kéne, fémjelzi, hogy mennyire nincsen igazi szeretet a családokban ebben az országban...
De ettől függetlenül ilyen fax játszmába nem mennék bele, ha nagyi nem örül a meglévő rokonságnak, akkor várjon otthon egyedül a jövőbelire. Aztán vagy lesz vagy lehet otthon poshadni magányosan is. A gyereknek annyit mondanék, hogy attól még, hogy valaki rokon, nem lesz normális. Sajnos.
Nem, nem azt közölte. Hanem azt, hogy szeretne még unokát. Amit persze nem kellett volna épp a gyerektől "kérnie" (sőt, senkitől sem, mert tapintatlanság a gyerekének is beleszólni az életébe), de anyuka is túlgondolta a dolgot, és belemagyarázott dolgokat.
A gyerek kizárt, hogy ebből levont bármilyen következtetést, de ha anyukát megnyugtatja, elbeszélgethet vele, hogy a nagyi miért mondta ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!