Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak a magyar államigondozás...

Vannak a magyar államigondozásban "normális" gyerekek?

Figyelt kérdés

Azért merült fel bennem a kérdést, mert láttam hogy az USA-ba sok ilyen van, hogy interjúk örökbefogadásra váró gyerekekkel, és azok tök értelmesen jól szituáltan beszélnek.

Viszont a magyar állami gondozásbeli gyerekekről van egy ilyen negatív előítéletem, hogy eleve rengeteg roma, de ettől függetlenül is valószínűleg olyan viselkedésűek, amit abban a közegben láttak, ahonnan már a gyermekvédelemnek kellett közbelépni hogy kiemeljék őket.

2022. dec. 22. 08:22
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%

Az a gond, hogy itthon nem lehet örökbeadni a gyerekeket, ha nem mondanak le róla a szülők, ezért sok gyerek évekig ott kallódik a nevelőintézetekben meg a nevelőszülőknél (bocs, legyünk őszinték, sok nevelőszülő tipikus proli, aki a pénzért nevel 4-5 gyereket egyszerre, nekem nagyon fura, milyen embereknek odaadnak gyerekeket).

A csecsemőket meg egyből örölbefogadják.

2022. dec. 22. 08:24
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Vannak normálisak. Nagynéném több államis gyereket vett magához, azok elég normálisak, nem problémásak, nem romák. De a legkisebb is óvodás korú. De volt olyan nála, akivel egyszerűen nem lehetett bírni és kénytelen volt vissza adni. Viszont nem örökbe fogadta őket, csak neveli őket.
2022. dec. 22. 08:31
 3/22 anonim ***** válasza:
86%

Nincsenek sajnos! Viszont egyáltalán nem azért, amit gondolsz.

Rengeteg pici, de nem örökbe adható is van állami gondoskodásban. Sok fiatal törekvő, értelmes, tanul is, de lelkileg nekik borzasztóan nehéz, mély sebeket, traumák sorát hordozzák.

2022. dec. 22. 09:02
 4/22 anonim ***** válasza:
45%

"bocs, legyünk őszinték, sok nevelőszülő tipikus proli, aki a pénzért nevel 4-5 gyereket egyszerre, nekem nagyon fura, milyen embereknek odaadnak gyerekeket)."

Jaja. Mert bizony a nevelőszülői illetmény akkora összeg, hogy kb milliárdos lesz az ember. Gyereket nevelni meg egyszerű, csak kicsapja az ember a rétre, ugye. Elszámolása se kell a nevelőszülőnek semmivel.

Te magadtól vagy amúgy ilyen sötét, vagy segit valaki?

Vannak, kérdező.

2022. dec. 22. 09:15
 5/22 anonim ***** válasza:
77%

"Jaja. Mert bizony a nevelőszülői illetmény akkora összeg, hogy kb milliárdos lesz az ember"

Nem nagy összeg, de sokan inkább ezt választják, minthogy dolgozni kelljen.

2022. dec. 22. 09:17
 6/22 anonim ***** válasza:
33%

5!

Ja, értem. A nevelőszülőseg nem munka. Érdekes. Neked van amúgy gyereked? Nyilván nincs. Ismered q nevelőszülőseg felteteleit? Nyilván nem

2022. dec. 22. 09:19
 7/22 anonim ***** válasza:
91%

6os

140ezer, családi, kor alapján akár gyed is, tb, és beleszámít a nyugdíjba, szóval sokan ezért csinálják.

2022. dec. 22. 09:23
 8/22 anonim ***** válasza:
59%

7!

60 az alapdij, ezen felül 40e/gyerek. A csaladipotlek és q többi gyermekek utan járó ellátás pedig elszámolás köteles. Szóval egészen biztosan nem ezért csináljak.

2022. dec. 22. 09:27
 9/22 anonim ***** válasza:
75%

4#

Férjem 9 évig volt nevelőszülőkné, a húgával, mellettük jó pár gyerek megfordult.

Képzeld, nem azért voltak a családban mert fene nagy gyerek szeretetük volt. Nem.

a pénzért, és mert kellett aki dolgozik a földeken, a ház körül, segít a betakarításban, az állatokat ellátja.

Férjemnek mindenért meg kellett dolgoznia. 3x szökött meg tőlük, végül 15 évesen került haza a vérszerinti szüleihez.

Igen, relatív sokat köszönhet a nevelőszülőknek, mert nélkülük biztosan elveszett volna a rendszerben, megtanulta mi az a munka, és biztosan nem itt tartana, ahol ma. De szeretetet, igazi gondoskodást nem kaptak.

2022. dec. 22. 12:27
 10/22 anonim ***** válasza:
61%

Lakik egy nevelőszülő a környéken (panelrengeteg). 6 és 9 éves lányokat nyáron egy csepp víz vagy kaja nélkül lecsap a parkba..csak ebédelni mennek fel. Sokszor a nagyobb nem is tudja, merre van a kicsi! Tőlünk kunyerálnak kaját,innivalót, mert lenn vagyok a lányommal én is.

Régebben a kicsi lopni is próbált a babakocsiból.

Szép,szőke gyerekek, nem romák.

Sajnálom őket, de muszáj voltam lejjebb adni az adományozásból, mert teljesen rámkaptak.

Szóval itt nem a gyerekekkel van baj, hanem a nevelőszülővel.

2022. dec. 22. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!