Csak akkor vagyok védett a munkahelyemen gyerek 3éves koráig, ha én igénylem a gyes-t?
Nem olvastam félre semmit+ anyukám egy bérszámfejtő cégnél dolgozik mint könyvelő,ha valaki akkor ők igen csak tudják,hisz naponta ezt számolják,de nem vitázom.
Amugy 4 éve dolgozom ott,szabim bent nem maradt és mégis 6 havi bért kapok,akkor szerintetek rosszul mondom?
Nem hinném,hogy a munkahely magát csapná be.
Na de hagyjuk is én igy jól járok:DDDD
és ez a lényeg,ha már a melóhelyemen kicsesztek velem
Szerencsés vagy:) De azért, mert neked mázlid van, még másnak nem lesz, így akkor korrekt a tájékoztatás, ha valós információkat tartalmaz.
Munka törvénykönyve, 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
b) a szülési szabadság tartamára;
c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;
d) a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára;
e) a tartalékos katonai szolgálat idejére, és
f) minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésben részesül.
A b és a c pont szerintem elég egyértelmű. Vagyis hivatalosan szabadság a tgyás idejére (szülési szabadság), és a gyed első évére jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!