Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak akkor vagyok védett a...

Csak akkor vagyok védett a munkahelyemen gyerek 3éves koráig, ha én igénylem a gyes-t?

Figyelt kérdés
2010. okt. 1. 16:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Ha közös megegyezéssel kilépek a munkahelyemről, attól még más munkahelyen is védett leszek 3 éves koráig?
2010. okt. 1. 17:23
 12/16 anonim ***** válasza:
33%
A rendes felmondás ellen igen, de a felmondási védelem nem vonatkozik pl. a próbaidőre, vagy határozott idejű szerződés is megszűnik a határozott idő lejártával, akkor is, ha a gyerek még nincs 3 éves.
2010. okt. 1. 17:56
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem olvastam félre semmit+ anyukám egy bérszámfejtő cégnél dolgozik mint könyvelő,ha valaki akkor ők igen csak tudják,hisz naponta ezt számolják,de nem vitázom.

Amugy 4 éve dolgozom ott,szabim bent nem maradt és mégis 6 havi bért kapok,akkor szerintetek rosszul mondom?

Nem hinném,hogy a munkahely magát csapná be.

2010. okt. 1. 18:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Na de hagyjuk is én igy jól járok:DDDD

és ez a lényeg,ha már a melóhelyemen kicsesztek velem

2010. okt. 1. 18:27
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Szerencsés vagy:) De azért, mert neked mázlid van, még másnak nem lesz, így akkor korrekt a tájékoztatás, ha valós információkat tartalmaz.

Munka törvénykönyve, 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.

(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:

a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;

b) a szülési szabadság tartamára;

c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;

d) a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára;

e) a tartalékos katonai szolgálat idejére, és

f) minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésben részesül.

A b és a c pont szerintem elég egyértelmű. Vagyis hivatalosan szabadság a tgyás idejére (szülési szabadság), és a gyed első évére jár.

2010. okt. 1. 21:00
 16/16 anonim válasza:
sziasztok én is szeretném megtudni hogyis van ez a visszamondás a gyessel kapcsolatban a férjem nevére és ha igényelünk álláskeresési támogatást akkor a munkahelyen a védetség már nem él?
2010. okt. 1. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!