Csak akkor vagyok védett a munkahelyemen gyerek 3éves koráig, ha én igénylem a gyes-t?
Amint letelik a gyed igényeld meg a gyest,elküldeni biztos nem tudnak,csak akkor mondhatnak fel ha nem vagy sehol,se gyesen se munkában.
Gyes után ha elakarnak küldeni akkor kikell fizetniük a 3 év alatti szabadságokat+ha ott vagy már pár éve akkor 1 hó végkielégités is jár.
köszi
bár én úgy hallottam hogy csak a gyed első évi szabiját fizetik
A felmondási védelem a gyerek 3 éves koráig él, ez független attól, hogy igényled a gyest vagy sem.
A szabadság a tgyás idejére, és a gyed első évére jár, utána már nem.
A végkielégítés csak akkor egy hónap, ha 3 éves munkaviszonyod volt. Ha ennél több, akkor értelemszerűen több fog járni.
Köszi.
Munkanélküli segélyt lehet igényelni a gyes alatt?
A gyes-t csak személyesen lehet visszamondani ill. lemondani?
Csak mert én már megigényeltem 4.-étől, de még hiánypótlásom van. Hogy működik az átírás a férjemre?
Teljesen új igénylés?
Igen te visszamondod, és a férjed új igénylést ad be.
Utolsó válaszoló, nem tudom, mit küldtek neked, a törvény írja elő a szabadságok rendjét, és a törvényben ez szerepel, a tgyás idejére, és a gyed első évére jár szabi, ez teljesen biztos. Valószínűleg maradt bent szabid korábbról, vagy valamit félreolvastál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!