Mit tegyek ha nincs egyetértés a párommal?
Már gondolkozunk sok mindenen, és én kitaláltam ha a gyermekünk lány lesz akkor legyen Szibilla a neve. Nekem nagyon tetszik a hangzása, jól is lehet becézni, Szibi, Szibike, Szibica, Billus.
Illetve a jelentése is nagyon jó, a Szibilla név azt jelenti, hogy: "isten akarata"
Viszont ezzel a párom nem ért egyet és ő neki egyáltalán nem tetszik és ő nem adná ezt a nevet. Próbáltam győzködni, de egyszerűen nem lehet rábeszélni, szinte meg sem hallgat. Neki nincs különösebb ötlete, hogy mit válasszunk, de azt mondta, hogy a Szibilla nem szimpatikus számára.
Mivel tudnám meggyőzni, hogy odaadjuk ezt a szép nevet a gyerekünknek ha lány lesz?
Én sem adnám ezt a nevet. Fogadd el, hogy a párodnak nem tetszik, és találjatok valami kompromisszumos megoldást. Előttem már írtak többet: legyen ez második név, keressetek olyat, ami mindkettőtöknek elfogadható ehelyett, írjatok listát stb.
Ha az ilyen "illa" végződésű nevek tetszenek neked, akkor abból is van több, pl. Csilla, Lilla hagyományosabb, az talán a párodnak is megfelelne, lehet, neki ezek a nagyon különleges nevek nem jönnek be.
Válogatáshoz: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!