Mit tegyek ha nincs egyetértés a párommal?
Már gondolkozunk sok mindenen, és én kitaláltam ha a gyermekünk lány lesz akkor legyen Szibilla a neve. Nekem nagyon tetszik a hangzása, jól is lehet becézni, Szibi, Szibike, Szibica, Billus.
Illetve a jelentése is nagyon jó, a Szibilla név azt jelenti, hogy: "isten akarata"
Viszont ezzel a párom nem ért egyet és ő neki egyáltalán nem tetszik és ő nem adná ezt a nevet. Próbáltam győzködni, de egyszerűen nem lehet rábeszélni, szinte meg sem hallgat. Neki nincs különösebb ötlete, hogy mit válasszunk, de azt mondta, hogy a Szibilla nem szimpatikus számára.
Mivel tudnám meggyőzni, hogy odaadjuk ezt a szép nevet a gyerekünknek ha lány lesz?
Semmivel. Ha nem tetszik neki, akkor kerestek olyat, ami mindkettőtöknek tetszik.
Nálunk hasonlo volt a helyzet, a kisfiunknak én találtam egy nevet, ami nagyon tetszett. A harmadik trimeszterig győzködtem, de nem tudott vele megbaratkozni, hat elengedtem. Nekiültünk, lett egy 3 neves lista, abbol kiemelkedett 1 név, ami mindkettőnknek egyforman tetszett, arra esett a valasztás.
Hát osztán a palacsintasütésben megegyeztek-e?
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
És a kedves rántott husit főző anyukádnak melyik név tetszik? https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Nem helyes, hogy rá akarod erőltetni az akaratodat. Névadásban az a korrekt, ha olyan név merült fel, ami az egyik fél részéről határozottan nem szimpi, azt ejtik.
Van elég név, főleg nőiben, ami között találtok olyat, amivel ő is meg tud barátkozni, meg neked is tetszik. Vagy fordítva.
#4, el vagy tévedve szerintem. Sehol sem akartam Csobillának nevezni a gyerekemet, az a kérdés így hangzott: "Mi a véleményetek a Csobilla női névről?"
Ebből neked honnan jött hogy én bármit is el akarok nevezni Csobillának? Csak véleményt kértem.
Vissza kérdésre. Sajnos az a baj, hogy neki nincsen elképzelése, ő nem választ, hanem csak én keresek. Szerintem úgy lenne korrekt ha ő is keresne neveket.
Jézusom milyen név ez?!
Én maximálisan egyetértek a férjeddel, keressetek másikat. Ez borzalmad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!