Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Számotokra egy kislány, vagy...

Számotokra egy kislány, vagy egy kisfiú a “jobb” gyerek és ha igen, miért ?

Figyelt kérdés
Direkt tettem idézőjelbe, mert nyilván nincs olyan, hogy mindenki szemében, àltalánosan jobb az egyik nem. De általában van preferencia. Ti ‘mit” szeretnétek/szerettetek volna, és miért azt ?
2022. dec. 19. 06:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
En is kislanyt vartam, ferjem kisfiut. Kisfiu lesz, februarban fog megszuletni. Most 30 hetes vagyok, de en mar most imadom, beszelek hozza, o "visszabeszel" a kis labaval. Ha szeretnenk meg gyermeket és az is fiu lesz azt sem banom majd, nem szamit, csak egeszseges legyen. Az egeszsegnel nincs fontosabb!
2022. dec. 19. 09:26
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Azt szerettem volna, hogy fiam és lányom is legyen.

Kevés gázabb dolog van, mint amikor valakinek elvárásai vannak a még meg sem született gyereke felé.

2022. dec. 19. 09:39
 13/18 anonim ***** válasza:
80%

A férjem lányt kepzelt el magának, nekem nem volt semmi kívánságom csak hogy ne legyen beteg és ne vetéljek el (közhelynek hangzik de akinek volt ilyen a környezetében az tudja hogy életre szóló trauma lehet), de talán a lány felé jobban hajlottam mivel azt a világot jobban ismerem, hiszen átéltem. Nem voltam az a hercegnős kislány, de a fiús durva dolgokat se szerettem.

És már 12. hetin megmondták hogy fiú pedig nem számítottunk rá hogy kiderül.

Én inkább csak azért voltam picit csalódott mert tudtam hogy a férjem elképzelése így nem valósul meg, mert egy gyereket terveztünk csak.

Viszont így is boldog volt, hiszen a mienk és szerencsére minden rendben volt vele.

Nagyon édes baba lett, imádjuk, hogy később milyen lesz, miben lesz más mint egy lányt nevelni azt nem tudom.

Ne aggódj meg fogod szeretni akkor is ha nem olyan mint ajogy elképzelted, amikor rád mosolyog nem fog semmi számítani.

2022. dec. 19. 11:01
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Az volt a preferencia, hogy legyen mindkettő, legyen lányom is és fiam is. Szerencsére összejött. Hiányt éreznék, ha csak egyik sikerült volna, tökmindegy, hogy melyik jött volna össze.
2022. dec. 19. 12:04
 15/18 anonim ***** válasza:
48%
Én nagyon reménykedek, hogy fiam lesz, a kislányokat nem szeretem, sose szerettem, idegesítenek. A családban csak kislányok vannak, borasztóak. Alapból is midnig a férifakkal jöttem ki jobban.
2022. dec. 19. 12:19
 16/18 A kérdező kommentje:

10 ; Nem rettegek, csak nem tudom elképzelni, hogy mit kezdenék vele. :(

Soha életemben nem tudtam elfoglalni a kisfiúkat, míg a lányokkal hamar szót értek

2022. dec. 19. 15:35
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Közhely, de a sajátod más. Az elején total ugyanolyan, es mire más lenne, már összeszoktatok es minden tök simán megy.
2022. dec. 19. 15:36
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket sem tartom jobbnak, de én kislányt szerettem volna. Valahogy több kedvet éreztem babázni mint mondjuk kisautózni. Szívesebben nézném majd a Jégvarázst mint a Verdákat. Meg nem tudom, valahogy a lányok kevésbé tűnnek agresszívnek, kevésbé ordibálósak, vadak a környezetemben mint a kisfiúk. De nyilván ezek csak általánosságok, nem minden gyerekre igazak.

Lányom lesz, nagyon örültem neki mikor kiderült. De kisfiúnak is biztos nagyon örültem volna. Szerintem ha kell is egy kis idő elfogadni a kevésbé preferált nemet, az anyai ösztön akkor is mindent megold, és csak az lesz fontos szempont, hogy egészséges legyen.

2022. dec. 19. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!