Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Kerületi védőnői terhességme...

A Kerületi védőnői terhességmegszakitó csekket hogyan tudná a barátnöm beszerezni? Hogyan lehet eldönteni hogy éppen melyik védőnő adja ezt ki?

Figyelt kérdés

Az egyik barátnömet érinti a kérdés nem rég derült ki nála hogy a terhességi teszt szerint várandós.

Neki szeretnék segiteni a kérdésben.

Nekem még sosem volt ilyenben részem, és sajnos úgy kellett dönteniük hogy nem válalhatják a párjával a babát.

Aki tud segitsen, aki már átesett ilyen beavatkozáson, ő hogy szerezte be az ilyen csekket?

Nem könnyű döntés az biztos , de sajnos igy kellett dönteni:(

Kérem segitsetek a válaszban, előre is köszönöm!!

2010. okt. 1. 13:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Én ilyenen ugyan nem estem át, de nekem meg kellett keresnem a védőnőmet, mert babát vártam. Kétszer is eljátszottam ezt, mert a második babánál költöztünk is. Keresel egy a kerületetekbe tartozó védőnői telefonszámot és ott bemondod, hogy melyik utcában laksz. Illetve a barátnős. Utca, házszám ismeretében megvan a védőnő neve és címe, megnézed a rendelési idejét és már meg is van a csekk.
2010. okt. 1. 13:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem köszi átadom neki a normális választ.
2010. okt. 1. 14:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a családvédelmishez kellett menni.Családvédelmi szolgálat.A védőnőhöz akkor kellett menni amikor megtartod a babát(ill a barátnőd.) Sajnálom h igy kellet dönteniük.
2010. okt. 1. 16:44
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja és elöször a dokihoz kell elmenni s küldi el.Kell EKG,meg labor is...utolsó..
2010. okt. 1. 16:45
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát én nem tudom de nekem a barátnőm azt mondta hogy őt a Doktor akinél volt a védőnénit mondta hogy ő töle kellene 1 papirt kérnie nem küldték el Családsegitőbe, meg Laborba sem és EKG -ra sem. Mondjuk még nála nagyon pici a magzat nem volt kimutataható az ultrahangon. De mondjuk nem értem, hogy minek kéne neki Laborba, meg EKG-ra mennie, ha meg kell szakitani a babát?
2010. okt. 2. 08:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Labor a vércsoport meghatározás miatt kell, ha netalántán műteni kell milyen vért kapjon. Mindig termelődnek a szervezetben albigyuk, tehát nem elég azt mondani, hogy AB rhneg, mert esetleg kell vmi speciális alizé.

Terhesség alatt a szülés előtti utolsó labornál kérnek egy új vércsoport meghatározást.

EKG szintén az altatás és egyéb miatt. Mert az ab akárhonnan vesszük kis műtét, kockázatokkal.

Labor ezért. A doki oké elküldött a védőnőhöz, ő akkor tovább küldi a CSVhez, ő adja ki az engedélyt és a csekket.

Területileg illetékes védőnőt pedig neten megtalálod, pl zuglói védőnői szolgálat a googliba: [link] ugyan bogarászol területenként, hogy kihez tartozol, persze egyszerűbb telefonálni, de így nem foglalod a vonalat:)

És úgy kapásból a védőnénivel beszélsz. Amúgy pl zuglóban a herminán van a csv, akihez menni kell...

Ami az ab menete, nem csak a csekk kell, ugye az orvos azt mondta terhes, elmegy a védőnőhöz, család védelmishez onnan, ott egy beszélgetés, majd két hét gondolkodás után újra nyilatkozni kell arról, hogy nem változott a döntése, elveteti, akkor kap egy engedélyt meg egy csekket. És így mehet a kórházba időpontért, a műtétre.

2010. okt. 2. 10:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Pontosan.. Amikor nekem volt akkor egy másik csaj olyan rosszul lett,hogy majdnem azt mondtam hogy én nem megyek mert meggondoltam magam..Őt 3napig bent tartották a kórházban mert annyi vért vesztett. Engem meg kb 2óra után ki akartak dobni,mert rendben volt minden.(Mondjuk neki a 2.volt:'( 18 évesen,mert az anyja nem engedte megtartani,pedig a pasija dolgozott meg lett volna lakás és minden,ők megtartották volna) Ez majdnem két éve volt.. nov 3.Azóta született egy egészséges lányom idén.
2010. okt. 2. 14:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem, Szegény barátnőm ennyi huzavona miközben én szeritem minél kisebb a magzat annál könnyebb lenne a barátnömnek is, meg a magzatnak is.

És akkor még Családvédelmis, meg még 2 hét várakozási idő.

Hát nem könnyü.

2010. okt. 3. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!