Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kértek ajándékokat a...

Hogyan kértek ajándékokat a babának? Sértő voltam?

Figyelt kérdés

Tavaszra várjuk az első babánkat.

Anyósom lelkes, mondta nemrég, hogy a babakocsit ő szeretné megvenni most karácsonyra nekünk. Úgy gondolta, hogy majd elmegyünk és ott választunk a férjemmel. Viszont én már kinéztem egy márkát/típust, ami drágább kategória. Nem várom el, hogy megvegye, ha meg is tenné, akkor sem fogadnánk el. Ezért mondtam neki, hogy "még pontosan nem tudjuk, milyet szeretnénk", de amekkora összeget szán rá, tegye egy borítékba és erre fogjuk felhasználni.

Ő ezen megsértődött, mert hogy az ajándékozásnak nem ez a lényege és hogy pénzzel akarom lehúzni, ki tudja, mire fogom én azt elkölteni. Nem akartam neki mondani, de sosem kellett az ő pénze, stabil lábakon állunk az anyagiak tekintetében. Én azt is nevetségesnek tartom, hogy még meg sem született a lányunk, de ő már most ajándékozni akar neki karácsonykor... Meg azért sem akartam, hogy ő is jöjjön velünk babakocsit választani, mert az összes darab fikázva lett volna, hogy ez drága, amaz hogy néz ki, a másik meg mennyire haszontalan. Mögöttünk van egy építkezés, akkor is ugyanezt csinálta az elején, amíg le nem lett állítva. Semmi köze nem volt a házunkhoz, mégis beleszólt volna még abba is, hogy hány hálószobánk lesz, milyen lesz az elosztása a háznak. Most is kicsit ezt éreztem.

Ráadásul sosem értettem azt, mikor a kismamák, újdonsült anyukák a rokonsággal, baráti körrel akarják beszereztetni a szükséges holmikat. Vegyen mindenki, amit szeretne, akkora összegért, amennyit jónak lát egy babára költeni.

Az ilyen konfliktusok elkerülése végett kérdezném, hogyha valaki ajándékozna a baba részére, azt hogy illik kezelni úgy, hogy ne sértődjön meg a másik?

2022. dec. 15. 12:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
11%
Mindegy is, úgy bassza el az életét mindenki, ahogy akarja. Én úgysem vagyok megváltó, de sajnos a magyar az életet meg akarja úszni. Ezért nincs eszköze semmire.
2022. dec. 15. 12:45
 12/18 A kérdező kommentje:
10.-11. válaszoló, állíts már magadon légyszi.
2022. dec. 15. 13:05
 13/18 anonim ***** válasza:
18%
Miért? Mi rosszat írtam? A valóságot? Az, hogy neked nincs kellő önreflexiód hozzá, azon nem nekem kell állítani. Azért majd írd meg, melyik válaszoló tanácsa volt a szipiszupi befutó.
2022. dec. 15. 13:14
 14/18 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, nem védem az előzőt, de az anyósodnak is ugyanezt kéne mondani, amikor pattog neked, hogy mire költenéd a pénzt, amit ad(na).
2022. dec. 15. 13:19
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
14. Hu ez nagyon jó, igen. A 11-es ihatna egy kávét, de te nagyon nagyon jót mondtál. Milyen nagy is a szánk arc nélkül, anyósnak meg annyit nem tudunk mondani, hogy akkor mama ne tessék semmit venni.
2022. dec. 15. 13:41
 16/18 anonim ***** válasza:
94%

Most akkor az a bajod neked is, hogy félsz, hogy drágállják majd a stokkét?

Mert lassan naponta van már kérdés arról, aminek a sok bonyodalom, csűrés csavarás végén aztán kizárólag annyi a lényege, hogy jajjdedrága a babakocsi és mit fognak szólni a védőnőnél, a családban, stb...

Mondj akkor kevesebbet, tuti nem fog ráguglizni az anyós, amúgy meg ha nem akarsz konfrontálódni, akkor intézze el a férjed, elsődleges a nyílt kommunikáció, senkivel nem kell finomkodni, mikor a határaitokat húzzátok meg.

Mindenből azt vegyed, amilyet akarsz, senkinek nincsen semmi köze hozzá és nyugodtan csámcsoghat rajta bárki, akinek nincs jobb dolga, tegyél egy szívességet magadnak és ezt tartsd észben, a gyereknevelésben is jól fog jönni a les*arom-tabletta.

2022. dec. 15. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:
91%
Mama, mi ilyen és ilyen babakocsit óhajtunk venni, és punktum. Ez magasabb árkategória. Nem várjuk el, hogy ekkora összeget ki tessen csengetni. Intézhetjük úgy, hogy egy részét állni tetszik, amennyi belefér vagy más, anyagai keretbe beleférő ajándékot tetszik venni. Nem tudom esküszöm, egyesek miért nem mernek kommunikálni. Ha anyós megsértődik, akkor legfeljebb kevesebbet ül majd a nyakadon okoskodva tavasszal, na bumm neki.
2022. dec. 15. 14:39
 18/18 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell megmondani az árát, de azt el lehet mondani, hogy már kiválasztottátok, drágább kategória, éppen ezért nem szeretnétek, hogy kifizesse. Adjon bele amennyit akar és kész. Kitudja mire költjük? Hát ez relatív. Ha ott tologatom a babakocsit, akkor nyilván arra, de azt is mondhatom, hogy az egyik zsebembe tettem a 100-ast amit beleadott, a másikból meg kifizettem a babakocsit, szóval igazából nem is erre költöttem el, ja. :D Viszont a párod beszélje ezt meg vele, nem a te dolgod.

Nálunk ebből sosem volt gond. A nagymamám szerette volna megvenni a kiságyat a kislányomnak. Elmondtuk neki, hogy kinéztünk egyet, amit szeretnénk megvenni, de sokba kerül (amúgy nem, az ő nyugdíjához képest viszont igen), ha gondolja adjon bele amennyit szánna rá és mi kipótoljuk. Persze kikerekítettük a témát, hogy bármennyit is ad bele, mi nagyon örülünk és hálásak vagyunk, véletlenül se legyen nyomás rajta. Szerintem ha valakinek gyereke van, kell tudni kommunikálni és elfogadni, valamint kérni is. Amint megszületik, mindenki téged fog kérdezni mit vegyenek neki karácsonyra, szülinapra? Mindig azt mondod, hogy semmit, nem kell a pénzük? A család szeretne majd a gyerek körül sürögni, ami néha jól is jön. Jobb, ha megszokod és megtanulod ezeket a helyzeteket kezelni.

Mi mindig elmondjuk, hogy ez és ez jó ajándék lenne, de tudjuk, hogy elég drága (akkor is, ha "csak" egy 20 ezer forintos szőnyegről van szó), ha neki úgy megfelel, akkor abba adjon bele amennyit jónak lát. Nekem 20 ezer forint az a "csak" kategória. Másnak viszont ez rengeteg pénz, szóval meg kell tanulni lekommunikálni ezeket és kész. Terelhetitek más irányba is, hogy mást vegyen meg. Ha már ez gondot okoz, akkor kösd fel a gatyát, mert nem egyszerű évek elé néztek. :)

2022. dec. 15. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!