Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan kértek ajándékokat a...

Hogyan kértek ajándékokat a babának? Sértő voltam?

Figyelt kérdés

Tavaszra várjuk az első babánkat.

Anyósom lelkes, mondta nemrég, hogy a babakocsit ő szeretné megvenni most karácsonyra nekünk. Úgy gondolta, hogy majd elmegyünk és ott választunk a férjemmel. Viszont én már kinéztem egy márkát/típust, ami drágább kategória. Nem várom el, hogy megvegye, ha meg is tenné, akkor sem fogadnánk el. Ezért mondtam neki, hogy "még pontosan nem tudjuk, milyet szeretnénk", de amekkora összeget szán rá, tegye egy borítékba és erre fogjuk felhasználni.

Ő ezen megsértődött, mert hogy az ajándékozásnak nem ez a lényege és hogy pénzzel akarom lehúzni, ki tudja, mire fogom én azt elkölteni. Nem akartam neki mondani, de sosem kellett az ő pénze, stabil lábakon állunk az anyagiak tekintetében. Én azt is nevetségesnek tartom, hogy még meg sem született a lányunk, de ő már most ajándékozni akar neki karácsonykor... Meg azért sem akartam, hogy ő is jöjjön velünk babakocsit választani, mert az összes darab fikázva lett volna, hogy ez drága, amaz hogy néz ki, a másik meg mennyire haszontalan. Mögöttünk van egy építkezés, akkor is ugyanezt csinálta az elején, amíg le nem lett állítva. Semmi köze nem volt a házunkhoz, mégis beleszólt volna még abba is, hogy hány hálószobánk lesz, milyen lesz az elosztása a háznak. Most is kicsit ezt éreztem.

Ráadásul sosem értettem azt, mikor a kismamák, újdonsült anyukák a rokonsággal, baráti körrel akarják beszereztetni a szükséges holmikat. Vegyen mindenki, amit szeretne, akkora összegért, amennyit jónak lát egy babára költeni.

Az ilyen konfliktusok elkerülése végett kérdezném, hogyha valaki ajándékozna a baba részére, azt hogy illik kezelni úgy, hogy ne sértődjön meg a másik?

2022. dec. 15. 12:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

De nem értem, ezt miért te rendezed el vele, miért nem a férjed?

"Anya, a Julival ezt a babakocsit néztük ki, de természetesen nem várjuk el, hogy kifizesd. Ha gondolod, add ide nekünk a rá szànt összeget, ha nem szeretnéd, nem sértődünk meg azon sem, esetleg akkor vedd meg a babaágyat. De csak ha szeretnéd, köszi. Ez a babakocsi viszont a végleges döntésünk, nem változtatunk rajta. "

Ennyi.

Nálunk nem volt ilyen probléma amúgy, az én családommal nincs kapcsolat, a férjem szülei meg mondták, hogy szeretnének adni 200 ezret (sógornőm is kapott) a babának, átutalják, vegyünk belőle babakocsit vagy ami belefér. De nem szóltak bele semmibe.

2022. dec. 15. 12:06
 2/18 A kérdező kommentje:
Engem szokott hívni, mert a férjem 10-ből kb. 2 alkalommal veszi fel neki a telefont.
2022. dec. 15. 12:08
 3/18 anonim ***** válasza:
96%
Nem voltál sértő szerintem, de ő megsértődött. Szerintem nem kell neki hazudni, mondd meg, hogy már ki van nézve, elég drága darab, ha be akar szállni, jó, ha nem, úgy is jó. Ajánlj fel egy kisebb dolgot, hogy vegye azt ő, pl babafészek vagy ilyesmi.
2022. dec. 15. 12:12
 4/18 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem se volt serto, de akkor kerjetek tole valami mast, ha o mindenkeppen ragaszkodik a targyi ajandekhoz es nem akar penzt adni.

En pl adamo hintat “kertem” a szuleimtol, mert ok is nagyon szerettek volna adni valamit, de nem 100+ ezres ertekben.

Igy mindenki boldog :D

2022. dec. 15. 12:16
 5/18 anonim ***** válasza:
95%

Nem voltál sértő, de több értelme lett volna megmondani nyíltan, hogy már választottatok, drága darab, de elfogadjátok, ha adni szeretne bele.

Tudom, hogy kéretlen ez a része már, de ez tényleg a férjed dolga lenne. Te felveszed a telefont, mert ő nem, és nem akarsz bunkó lenni, világos, de akkor se a te anyád, hogy neked kelljen ilyenkor vesződni vele.

2022. dec. 15. 12:22
 6/18 anonim ***** válasza:
96%

Sértő nem voltál. De az igazat sem bírod megmondani. Mégis mi lett volna, ha azt mondod, hogy a babakocsi már ki van nézve, ez és ez lesz, ennyibe kerül, anyuka belepótolhat vagy találunk mást, amit meg tud venni.

Nem a valóságot kommunikáljátok. Ezért vannak a családi perpatvarok. Nem tudom hogy fogtok így élni, de hogy nem boldogan, az tuti.

2022. dec. 15. 12:24
 7/18 A kérdező kommentje:
Mert ha megmondom, hogy mennyibe kerül a babakocsi mózessel, autósüléssel, akkor hetekig ezt hallgatjuk tőle, meg telefújja vele a fél családot. Ezért gondoltam, hogy elegánsabb kikerülni ezt.
2022. dec. 15. 12:27
 8/18 anonim ***** válasza:
74%
Hu ilyen anyóstól mentsen meg a sors! Muszáj a férjednek leállítania, mert ha megszületik csak rosszabb lesz. Szerintem az a legjobb megoldás, ha mindenki a saját családját intézi, valahogy a saját gyereküktől jobban elfogadják. Egyébként egyáltalán nincs igaza, én sem tologatnék két évig olyan kocsit amit a hisztiző anyósom választott ki. Állíts össze egy listát, amiket szeretnél (babahinta, kiságy, járóka stb) és a férjed mondja meg, hogy ezek közül tud választani, ha pedig nem tetszik nincs szükségetek semmire. Sajnos a gyerekvállalás nagyon jó lecke, hogy felnőjetek, előtte én is mindenki hisztijét figyelembe vettem, most már tojok rá magasról. Aki nem tiszteli a szülőt, lemarad a gyerekről. És pont.
2022. dec. 15. 12:28
 9/18 anonim ***** válasza:
79%
Eleve ajándékozni karácsonykor annak szokás aki már megszületett. Ha neked akar ajándékot adni vegyen neked ajándékot, de ne a babának. Nyugodtan megmondhatod, hogy ti akartok babakocsit venni, ő is vehetett anno amikor a fia született.
2022. dec. 15. 12:32
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
7. Ezt mondom sajnos. Így nem fogtok boldogan élni. Ez borítékolható. Nem mersz konfrontálódni, mert mi lesz. Mégis a franc lenne? Miért érdekel, hogy más mit gondol? És így élnek nők, férfiak egy életen át, így alapítanak családot és csodálkoznak, hogy hol a baj. És nem tudok haragudni, csak szomorúnak találom, mert én is sokáig ilyen voltam. Nem is tudom hogy működtem addig. A gyerek majd rátok koppint, ha szerencsétek van, pár év terápiával belőle lehet egészséges felnőtt.
2022. dec. 15. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!