Mekkora anyagi költséggel kell számolni egy gyermek érkezésére, és az azt követő 1-2 évre vonatkozó kiadások?
Első gyermek esetén.
Gondolok itt babaágy, babakocsi, pelenkázó, ruhák (használtan is tökéletes) és egyebek, amikre nem is gondolok..
Rendben, sajnáld őket akkor is, amikor évente több százezer forint összegben adományozunk, mert attól függetlenül, hogy jól élünk, fontosnak tartjuk azt is, hogy megmutassuk, hogy máshogy is alakulhat emberek élete (meg azt is, hogy lássa, hogy van az a réteg is, aki sajnos tehet arról, hogy hogyan alakult), meg akkor is sajnáld őket,
amikor megtanítjuk őket segíteni másokon, és nem irigykedni azon, akinek még több jutott, hanem tenni érte… :)
33-az, pont ez az újgazdag kommentelő forgatta ki a szavaimat, miszerint én arra céloztam volna, hogy 18 évesen ki ke dobni a gyereket, miközben semmi ilyet nem mondtam.
Most is minden második kommentje csak arról szól, hogy biztos mindenki irigy rá, hiszen nyilván olyan elképzelhetetlen, hogy a többség úgy gondolja, a sielés és saját lakás azért nem feltétele a normális gyerekkornak. De tényleg, tegye fel a kezét, aki úgy érzi, azért volt rossz gyerekkora, meer nem járt évente kétszer síelni :D
Engedd már el ezt a síelést. :)
Viszont hidd el, nagyon sok ma albérletben tengődő, hitelben úszó felnőtt lenne borzalmasan hálás, ha legalább egy hitelnek az önerejével megtámogatták volna a szülei, hogy ne a saját lakást említsem! Nem hiszem, hogy azt vitatni lehetne, hogy pályakezdőként mekkora segítség egy saját, tehermentes ingatlan.
Számomra egyszerűen megdöbbentő, hogy újabban az van megszólva, aki többet tud biztosítani/adni a gyereknek, vagy akár saját magának, mint más, és mindenki mást sajnálunk, mert jaj a mai helyzet, jaj az átlag családok stb, mintha itt kizárólag csak a rendszer és a világ tehetne arról, hogy van, akinek kevesebb jut… mindezt úgy, hogy mi is jól élünk, de van a baráti társaságban olyan, aki fényévekkel jobban, mint mi (pl havonta a gyerekre elkölti a mi havi összbevételünk felét), meg olyan is, aki sokkal-sokkal rosszabbul, de nem látok köztünk sem irigykedést, sem megszólást. Helyette segítünk egymásnak, akár anyagilag - ha szükséges -, akár lelkileg, fizikailag, bármi, nem is téma ez, de ettől függetlenül senki nem vak, látjuk egymásról, ki hogy él. Egyszerűen mindenki el tudja fogadni, hogy van nála jobb, és rosszabb körülmények között élő család, és teszi mindenki a dolgát, illetve, aki tud, tesz azért, hogy jobb legyen, akinek pedig belefér, segít másokon. Mondjuk hozzá kell tenni, hogy nem is várta senki a sült galambot, és érdekes
módon nincsenek is sehol milliomos felmenők. Szánalmasnak tartom ezt a hozzáállást, kicsit szélesíteni kellene a látókört, meg valahogy elültetni a fejetekben, hogy az, hogy valaki lakást vesz a gyereknek, nem jár együtt azzal automatikusan, hogy a gyerek csak a pénzt látja és semmilyen értéket nem tud neki átadni a “megbukott” szülő, meg egy anyagias k@cs@g lesz.. 🤦🏼♀️
"Számomra egyszerűen megdöbbentő, hogy újabban az van megszólva, aki többet tud biztosítani/adni a gyereknek, vagy akár saját magának, mint más".
De ez megint melyik kommentben volt? Mert ilyet senki nem mondott. Azt mondtuk, jó, ha telik ilyenekre, de ha nem, attól nem lesz automatikusan sz*r gyerekkora valakinek.
Itt pont azt próbálja bizonygatni az egyik kommentelő, hogy aki nem tud venni minden gyerekének lakást, kocsit, meg évente kétszer többmilliós nyaralást, az nem tud normális életszínvonalat biztosítani nekik, erre mondtuk, hogy a ló túloldala ezt alapnak venni.
De én nem értem, akiknek ennyi pénze van, mint itt sokaknak, hogy nem telik magyartanárra, ha nem megy a szövegértelmezés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!