Mekkora anyagi költséggel kell számolni egy gyermek érkezésére, és az azt követő 1-2 évre vonatkozó kiadások?
Első gyermek esetén.
Gondolok itt babaágy, babakocsi, pelenkázó, ruhák (használtan is tökéletes) és egyebek, amikre nem is gondolok..
19, ez szép és jó, de azért beláthatod, hogy 5 millió édeskevés egy gyerek felneveléséhez NORMÁLIS életszínvonalon.
Nálunk pl. egy nyaralás négy személyre nyáron, főszezonban, két hétre 2-2,5 millió forint volt most nyáron (Spanyolország). Most fizettük be januárra a síelést, 870 ezer forint + a benzinköltség (úgy, hogy a sícuccaink megvannak, nem kell újat venni semmiből). Pénteken hozták a hétre a nagybevásárlást, 92 ezret fizettem, de pl. ebben nincs benne a friss kenyér, péksütemények, vagy a gyümölcsök. Szeretnénk a gyerekeinket segíteni majd, hogy ne a nulláról induljanak az életben... Jogosítvány, első autó, első saját kis lakás. Ezek szintén súlyos költségekkel járnak, ma már pl. fél millió alatt nem hozol ki egy jogsit, lakást Budapesten milliós négyzetméterárral találsz (és az még nem is a 'luxus' kategória, hanem egy felújított panel).
Lehet úgy is gyereket nevelni, persze, hogy 14 évesen már zavarod dolgozni, nem viszed nyaralni, nem mutatsz meg neki semmit a világból. Kap valami olcsó cipőt a kínaiból egy szezonra, ha azon felül szeretne, akkor dolgozzon meg érte. Ugyanez igaz a ruházkodásra, lehet kérni rokonoktól, ismerősöktől a leselejtezett darabokat, de amíg pl. egy babán nem tűnik fel, hogy nem vadiúj az, ami rajta van, egy 12-13 éves már bőven elhasználja a holmijait.
18 évesen is ki lehet adni a gyerek útját, hogy boldoguljon, ahogy tud. Vagy segítheted 22-23 éves koráig, hogy biztos alapokkal kezdjen az életben, ne őszüljön bele már 20 évesen abba, hogy megszakad a munkában, de egy kiadós nagybevásárlást nem bír kifizetni közben és félretenni sem bír, mert nem keres eleget, hogy haladjon egyről a kettőre.
Jó, 24, de te meg már a ló túloldala vagy ezekkel a dolgokkal, hogy 4 főre 100 ezer a heti bevásárlás, meg minden nyáron két hét nyaralás, télen sielés, kocsi, lakás minden gyereknek...
Nyilván, ha telik, miért nem, de azért ahogy az 5 millió abszurd, úgy ez is.
28-as, te hülye vagy? Magyar órára nem jártál, hogy nem megy a szövegértelmezés?
Nem azt írtam, hogy így élni nem jó, nem kényelmes, arra céloztam, hogy évi két nyaralás meg saját lakás és kocsi az még nem feltétele a normális életnek, azért, mert valaki nem jár minden évben síelni, még nem lesz automatikusan sz*r gyerekkora. Ez az abszurd, ezt állítani, hogy mindez feltétele a normális életnek, ami túlzás. A havi 400 ezerből megvásárolt lazac és makadámdió sem feltétel.
A két szélsőséget toljátok itt, nyilván nem normális, ha a gyerek nem tud rendesen enni, csak más levetett ruhájában járhat és hasonlók, de évi két nyaralás sem a normális élet feltétele. Van egy arany középút, tudod.
Én nem voltam nyaralni, csak kb. egyszer gyerekként, a férjemék sem jártak miden évben, mégse érzi egyikünk sem, hogy nem volt normális gyerekkorunk. Szóval túlzásba ne essünk már....
Ja, tudod, mi abszurd még? Megkérdezni, hogy valakinek ma luxus-e még az évi két nyaralás, mintha Blnem tudnád, hogy az átlag családnak egy is luxus, nemhogy kettő. Ez ilyen álnaiv kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!