Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora anyagi költséggel...

Mekkora anyagi költséggel kell számolni egy gyermek érkezésére, és az azt követő 1-2 évre vonatkozó kiadások?

Figyelt kérdés

Első gyermek esetén.

Gondolok itt babaágy, babakocsi, pelenkázó, ruhák (használtan is tökéletes) és egyebek, amikre nem is gondolok..

2022. dec. 11. 20:06
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
87%
5 millió szerintem nem elég egy gyereket felnevelni, ha mindent meg akarunk adni. Itt írtuk, hogy mennyi csak egy baba érkezése. Később is van mire költeni. Meg a gyerek is eszik, az is költség. Ételt nem kapunk használtan, meg kell venni. Nem tudom kinél mennyi megy el 1 hónapban ételre, nálunk 3 gyerekkel 100 ezer biztos. Pár napja a lidlben fizettem 60 ezret és húst alig vettem (ebben semmi extra nem volt). Szerencsére kapunk szépkártyát és a húst azon szoktam venni. Naponta megyek a boltba hozni a gyereknek friss zsemlét, kiflit és ami esetleg kell a főzéshez. Semmi sem olcsó, főleg most.
2022. dec. 12. 12:42
 22/41 anonim ***** válasza:
86%
21-es, szerintem a 100 ezret 3 gyerekkel még alul is lőtted. Kettőnkre vásároltam egy hónapra szombaton a Lidl-ben 50.000 Ft-ért, és még tuti menni kell majd. Ja és hónap elején már egy 20-ast elköltöttem (abban volt a hús). Brutálisan drága minden. Tuti, hogy nem elég 5 millió, a 25 millió sokkal közelebb van hozzá, ha azt nézem, hogy kell mondjuk zsebpénz is, vagy adni pénzt ha elmegy a gyerek ide-oda, néha étterem/gyorskaja, illene azért elvinni nyaralni, vagy legalább kirándulni, kisebb korban egyszer-egyszer játszóház, osztálypénz, csoportpénz, oviba, iskolába ez-az-amaz, egy idő után elkerülhetetlen a számítógép, telefon (használtan is van ára, nyilván), a ruházkodás sem olcsó, arról ne is beszéljünk, hogy 18 év alatt hányszor lesz csak(!) megfázva (alsó hangon 5-10 ezer a gyógyszertárban). Tehát úgy egy normális életszínvonalat illene biztosítani a gyereknek, ha már vállaltuk, ne csak a napi 3 étkezést meg a lakhatását számoljuk már. Ja igen, és akkor még kamaszként már megdobhatja a rezsit is… nem árt ezekkel is számolni, és úgy gyereket vállalni, mert nyilvánvalóan nem az anyatejes, teljesen egészséges kisbaba lesz a nagy kiadás havonta, hanem ami utána következik. És ha már csak a választható oltásokra nem jut, akkor szerintem kijelenthetjük, hogy nem volt egy felelős gyermekvállalás, mert annál már csak többre fog kijönni havonta. 🤷🏼‍♀️
2022. dec. 12. 13:16
 23/41 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk a 3 gyerekből 1 kollégiumban van, már az 40 ezer körül van havonta. 100 ezres vásárlásban 1 kg hús volt. Húsra is sokat költünk, mert én itthon szoktam főzni mindig. A lényeg, hogy 5 millió az semmi a mai világban.
2022. dec. 12. 13:37
 24/41 anonim ***** válasza:
89%

19, ez szép és jó, de azért beláthatod, hogy 5 millió édeskevés egy gyerek felneveléséhez NORMÁLIS életszínvonalon.

Nálunk pl. egy nyaralás négy személyre nyáron, főszezonban, két hétre 2-2,5 millió forint volt most nyáron (Spanyolország). Most fizettük be januárra a síelést, 870 ezer forint + a benzinköltség (úgy, hogy a sícuccaink megvannak, nem kell újat venni semmiből). Pénteken hozták a hétre a nagybevásárlást, 92 ezret fizettem, de pl. ebben nincs benne a friss kenyér, péksütemények, vagy a gyümölcsök. Szeretnénk a gyerekeinket segíteni majd, hogy ne a nulláról induljanak az életben... Jogosítvány, első autó, első saját kis lakás. Ezek szintén súlyos költségekkel járnak, ma már pl. fél millió alatt nem hozol ki egy jogsit, lakást Budapesten milliós négyzetméterárral találsz (és az még nem is a 'luxus' kategória, hanem egy felújított panel).

Lehet úgy is gyereket nevelni, persze, hogy 14 évesen már zavarod dolgozni, nem viszed nyaralni, nem mutatsz meg neki semmit a világból. Kap valami olcsó cipőt a kínaiból egy szezonra, ha azon felül szeretne, akkor dolgozzon meg érte. Ugyanez igaz a ruházkodásra, lehet kérni rokonoktól, ismerősöktől a leselejtezett darabokat, de amíg pl. egy babán nem tűnik fel, hogy nem vadiúj az, ami rajta van, egy 12-13 éves már bőven elhasználja a holmijait.

18 évesen is ki lehet adni a gyerek útját, hogy boldoguljon, ahogy tud. Vagy segítheted 22-23 éves koráig, hogy biztos alapokkal kezdjen az életben, ne őszüljön bele már 20 évesen abba, hogy megszakad a munkában, de egy kiadós nagybevásárlást nem bír kifizetni közben és félretenni sem bír, mert nem keres eleget, hogy haladjon egyről a kettőre.

2022. dec. 12. 14:15
 25/41 anonim ***** válasza:
55%

Jó, 24, de te meg már a ló túloldala vagy ezekkel a dolgokkal, hogy 4 főre 100 ezer a heti bevásárlás, meg minden nyáron két hét nyaralás, télen sielés, kocsi, lakás minden gyereknek...

Nyilván, ha telik, miért nem, de azért ahogy az 5 millió abszurd, úgy ez is.

2022. dec. 12. 14:34
 26/41 anonim ***** válasza:
87%
Nem abszurd, ez egy kényelmes életszínvonal.
2022. dec. 12. 14:45
 27/41 anonim ***** válasza:
25%
Oké, de nem alapvető egy "normális" élethez.
2022. dec. 12. 14:48
 28/41 anonim ***** válasza:
83%
Nem az a válaszoló vagyok, de miért is lenne abszurd?! Igazából ez lenne a normális. Elég baj, hogy neked az abszurd kategória az, hogy valaki szeretné még megmutatni a gyerekeinek a világot, meg elindítani őket az életben, nem csak kilökni érettségi után, hogy örüljön, hogy eddig volt hol laknia. 🤦🏼‍♀️ A heti 100 ezres bevásárlást sem gondolom abszurdnak egyáltalán 2 gyerekkel, ha ők a prémium minőségű termékeket veszik meg. 2 gyereknek nem tudnánk megadni ezt mi sem, ezért lesz csak egy, de világ életünkben azért dolgoztunk, hogy annak az egynek ezeket megadhassuk, mert igenis van joga a gyereknek is elmenni nyaralni évi 1x, meg 1x síelni (ez már luxusnak számít valakinek?!), és mindketten tudjuk mekkora sz@pás volt egyetem mellett heti 40-50 órákat dolgozni azért, hogy ne haljunk éhen, aztán meg mégtöbbet azért, hogy tudjunk venni egy lakást, ettől is megkímélnénk, ezért ugyanígy alap az, hogy a jogsit, autót mi álljuk, és, ha a lakás nem is jön össze (bár sokat teszünk érte, hogy igen, de még messze van), legalább az önerővel segíthessünk, ne neki kelljen még azt is összekaparnia. A saját ingatlannál nagyobb előny nincs egyszerűen manapság. A férjemmel saját bőrünkön tapasztaltuk, milyen az, amikor szülik a gyereket, mint a nyulak, úgy, hogy éppen, hogy a minimumot elő tudják teremteni, na ez elég elrettentő példa volt mindkettőnknek.
2022. dec. 12. 14:52
 29/41 anonim ***** válasza:
26%

28-as, te hülye vagy? Magyar órára nem jártál, hogy nem megy a szövegértelmezés?

Nem azt írtam, hogy így élni nem jó, nem kényelmes, arra céloztam, hogy évi két nyaralás meg saját lakás és kocsi az még nem feltétele a normális életnek, azért, mert valaki nem jár minden évben síelni, még nem lesz automatikusan sz*r gyerekkora. Ez az abszurd, ezt állítani, hogy mindez feltétele a normális életnek, ami túlzás. A havi 400 ezerből megvásárolt lazac és makadámdió sem feltétel.

A két szélsőséget toljátok itt, nyilván nem normális, ha a gyerek nem tud rendesen enni, csak más levetett ruhájában járhat és hasonlók, de évi két nyaralás sem a normális élet feltétele. Van egy arany középút, tudod.

Én nem voltam nyaralni, csak kb. egyszer gyerekként, a férjemék sem jártak miden évben, mégse érzi egyikünk sem, hogy nem volt normális gyerekkorunk. Szóval túlzásba ne essünk már....

Ja, tudod, mi abszurd még? Megkérdezni, hogy valakinek ma luxus-e még az évi két nyaralás, mintha Blnem tudnád, hogy az átlag családnak egy is luxus, nemhogy kettő. Ez ilyen álnaiv kérdés.

2022. dec. 12. 15:45
 30/41 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg feltétele a normális és színvonalas életnek az évi két nyaralás. Azért, mert te nem tudod megadni a gyerekeidnek, még rohadtul nem ez az egyik véglet, az nagyon nem itt kezdődik…. munkánkból kifolyólag látunk jó pár luxusban élő családot, hát elhiheted, nem Spanyolországba, meg síelni járnak évente 2x, meg nem 100 ezerért vásárolnak.. sőt. Ez alapján nem gondolom, hogy el tudod képzelni, hogy mi a luxus. Nincs gond ezzel, de ne mást szólj meg azért, mert megteremtette a gyerekeinek ezt az életszínvonalat, mert nem ők tehetnek arról, hogy valakinek luxus évi egy nyaralás. Attól még igenis le lehet írni, hogy valaki ezt a normális élet feltételének tartja, és én személy szerint irigykedés helyett ilyenkor mindig örülök is, hogy az a gyerek nem a nulláról indul majd az életben. Mert nekem ez is a normális élet feltétele, hogy segítem a gyerekemet, annak ellenére, hogy én hogy nőttem fel. :)
2022. dec. 12. 16:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!