Nincs valami "alteratív" verziótok a Hinta, palintára a folyóba ugrásra buzdító verzió helyett?
Off egy kicsit, bocsi. De ez még nem is olyan durva, bár ez is beteg, hogy ugorj a Tiszába.
De pont egyik nap énekelgettem én is neki, és realizáltam, hogy a gólyának véres a lába, mert a török gyerek megvágta, meg a csigát a sós kútba teszik meg kerék alá... Valamint, hogy ez elment vadászni, ez meglőtte... 😅
Pont most hallgattam egy gyermekpszichológus előadását a mesékről.
Mivel nem kész képet lát, hanem ő maga képzeli el, ezért a gyerek agya a mesében szelektálja azokat a részeket, amik túl ijesztő neki.
Ha a 7 fejű sárkány fejét levágják, csak annyit képzel el belőle, amit még el tud mentálisan viselni.
Ezért nem lett nekünk se bajunk attól, hogy a farkas felfalja a kecskegidákat vagy az embereket, meg élve kibelezik a farkast.
Így a mondókákat se kell átkölteni.
Bár van egy kerekítő versike, ahol a végén lezuhan a repülő, na az azért nekem is túlzás :D
Meg a mókuska mókuskát is átköltöttem erőszakmentesebb változatra :D
De az ugorj a Dunába/Tiszába sorról szerintem egy gyereknek nem az öngyilkosság jut eszébe, hanem a strandolás.
Na megjött a 61%-os lepontozó, aki mindig, mindenhol, minden választ lepontoz.
🤡
Hinta palinta hintázik a kisbaba (vagy Zsuzsika vagy a gyerek neve). Lökd meg pajtás a hintát megfizetjük az árát.
Hinta palinta szépen szól a pacsirta. Lökd meg pajtás a hintát érjük el a pacsirtát.
Hinta palinta énekel a pacsirta,
Hajtsd meg Pisti a hintát,
Elkapjuk a pacsirtát.
Hajts fel ángyom, hajts fel a kakasülőre,
Még annál feljebb, torony tetejére,
Még annál is feljebb, a csillagos égre.
Zsipp-zsupp szalmazsup,
Zsipp-zsupp szalmazsup,
Háztetőre felrakjuk,
Ha átázik, ledobjuk. Zsupsz!
5#
Ugye????
Én is megfigyeltem, hogy majdnem az összes válaszomnál van egy 61%-os lepontozó.
On: Én átköltök mindent ami nem tetszik. Pl a Mackó Lackónál nem tudom az egészet, emiatt csak annyit éneklek, azt is átköltve, hogy "méhek jöttek, méhek memtek *elfogyott a mézük*, mackó orrát, megcsípkedték, tányértalpán elkergették, hihihi, hahaha csurran cseppen a lépes méz."
Pedig ez a középső verszak és nem elfogyott a mézük a méheknek. Még csak agresszív tartalom se kell hogy átköltsem 😀
Nem ismerek más vàltozatát, de bennem mèg sosem merült fel, hogy a folyóba ugràssal gond lenne. Lehet én vagyok naiv, de én fürdésre, vagy a kis katona említése miatt lóval àtkelésre gondolok.
A gólya véres làba meg a katica kínzása egyértelműen a török megszállásra utal, mini történelemóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!