Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apák miért nem féltik...

Az apák miért nem féltik annyira a gyereket mint az anyák?

Figyelt kérdés

Van egy szobánk ahova én nem engedem be, tárolónak használjuk, mindenféle kacat van ott. A számítógép is ott van, hűtőláda, de pl szerszámok is, akármi lehet leesve a földre, meg magára is boríthat valamit. A konektorokban sincs dugó mint máshol. Férjem szerint nem veszélyes mert ott áll mellette. Szerintem meg egy pillanat alatt bármit bevesz a szájába.

15 hónapos

2022. dec. 11. 14:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%

A baj bárhol megtörténhet.

Nekem a férjem sokkal jobban félti a 15 hónapos gyerekünk mint én.

Én is simán beengedem a "lomtárunkba " vagy a garázsba stb

2022. dec. 11. 14:24
 2/17 anonim ***** válasza:
91%

Felugyelve nincs gond azzal ha a gyerek olyan helyen van ami nem baba biztos.

De pl ha az apja szamitogepezik amig a kicsi magara van hagyva az nyilvan nem idealis.

Altalaban a nok jobban feltik a gyerekeket. Anyai oszton? Nem tudom mi miatt.

Tuti hogy en vagyok az aki jobban aggodik. De tul aggidni sem jo a dolgokat.

2022. dec. 11. 14:27
 3/17 anonim válasza:
70%
Az esetek nagy részében az anya szülte meg a gyereket, erősebb érzelmi kötődés lesz közte és a gyerek között, már csak hormonális okok miatt is. ezért egyértelműen jobban fogja óvni a gyereket mint az apa. Néha az anyák túlféltők is lehetnek emiatt és az apák látják reálisan a dolgokat. Jelen esetben, ha tényleg figyel a gyerekre az apa akkor nem lehet nagy probléma. De teljesen rendben van, hogy félted a gyerekedet.
2022. dec. 11. 14:27
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

Abból tanul, ha folyamatosan megy utána valaki és mondja, hogy mi micsoda, mit lehet, mit nem lehet, miért nem lehet, stb. Attól nem, ha "burokban" van tartva és ezt most értsd jól. Ha a férjed megy vele és figyel rá, akkor semmi baj nem lesz.

Az én férjem a betegségekre nem figyel oda eléggé, mindig szólnom kell, hogy aki felnőttként "kicsit köhög" és tök normálisan elmondja, hogy így inkább nem jón 6 hós babához látogatóba, arra nem tukmáljuk rá, hogy "deedee jöjjön csak!". Nem, ne jöjjön, mert ha beteg lesz az szívás a kislányunknak, nekem és valahol neki is, de ő napközben elmegy itthonról és éli világát, amíg én küzdök a beteg babával. Mi nem igazán vagyunk betegesek, ezért valahogy az van a fejében, hogy a kislányunk sem az... de hát ez nem így működik ugye.

2022. dec. 11. 14:32
 5/17 anonim ***** válasza:
84%
Sosem értettem az ilyen túlféltést. Olvasni is lehet róla, hogy árt a gyereknek is, de még tudatosan sem tudják magukat kontrollálni. Lazulj bele, ha másért nem, a gyerekedért!
2022. dec. 11. 14:34
 6/17 anonim ***** válasza:
14%
Anyai oszton. Akarki akarmit is mond, az apaknal ez nincs.
2022. dec. 11. 14:36
 7/17 anonim válasza:
85%
Mert az apák hagyják a gyereket tapasztalati úton tanulni, és csak akkor avatkoznak be ha meg kell előzni a balesetet vagy életveszélyt
2022. dec. 11. 14:45
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
6-os, olyan nem létezik, hogy "anyai" ösztön. Ha létezne, akkor mindenki mintaanyuka lenne, perfekt tudva, mit csináljon a gyerekével, és véletlenül sem akarna ártani neki.
2022. dec. 11. 14:46
 9/17 anonim ***** válasza:

Nem minden apára igaz.

Nálunk pont fordítva van

2022. dec. 11. 14:51
 10/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, próbálom nem túlfélteni, és ezzel akadályozni a fejlődését. De azért bemegyek átpakolok ezt azt amikor senki nem látja 🤭😄
2022. dec. 11. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!