Hogyan tegyem túl ezen magam most?
2 èves kisfiam úgy nèz ki földimogyorò allergiás. Kapott ès 15 perc elteltèvel kihányta, meg valòszìnű zsibbadt a nyelve vagy viszketett, mert fura fejeket vágott, meg az orrát dörgölte a hányás előtt. Dokinál voltunk (allergològus, direkt itt terheltük, mert anyòsom is allergiás rá, de ő nem hány, bedagad, ödèmás lesz a szeme). Fèlő az anafilaxia hajlama a hányás miatt, molekuláris tesztje lesz januárban. Nyomokbanos, hüvelyes dolgokat mindig os fogyasztott gond nèlkül. Epipent ìratok fel a dokival, kezdem úgy èrezni eluralkodik rajtam a pánik emiatt. Tudom, hány fogyatèkos, beteg gyermek van, de úgy èrzem egy rettegès lesz az èletem
Fèrjem lazábban veszi
Megtanulja, nem eszi, kèsz. De egy anya...az más tèszta. Cikáznak a gondolataim milyen èlete lesz stb. :(
Nyugi .aztán ha kiderül hogy tényleg allergiás fiad akkor majd megtanulom kezelni.
6 éve kiderült fiamrol hogy glutén allergiás nem ehet semmit amibe glutén van vagy gluténal szenyezödhetett ,egy fél év sem kellet és megtanulta ő is hogy néze meg mindenek az ősszetevöjét . illetve csak olyat egyén ami glutén mentes. Be is tartotta tartja.
úristen, mert szerinted a gyerek nem csak fogyatékos mostmár az allergiájával (szánalmas a drámázás mértéke amúgy), hanem eleve hülye is, mert biztos nem érzi meg, hogy anyu tiszta idegbeteg, miközben vigyorog felé hogy semmi baj... kétéves, nem hülye. (akkor se ha most az allergiájával annak véled)
amúgy mondok valami vicceset, anyósod is mogyorós, mégis felnevelt legalább egy kölyköt, leélt egy életet, és messze nem akkor kezdte ezt az élet nevű dolgot, amikor már feltaláltak egy csomó életmentő cuccot, és a mentőautó simán elrobog 100 km/órával a kórházba, ha a mindenféle csodaketyere nem segít... (a helikopterről meg ne is beszéljünk). nyugodj már le a pcsába, de tényleg. esetleg ülj le anyóssal, mert nekünk nem hiszel, csak bőgsz, de hátha a nő aki át is élte, helyretesz téged pár szóval.
Kérdező mi csudának adtad a gyereknek a földimogyorót ha az elenanyag teszt pozitív lett ,gondolom nem kicsit lett magas az IgG és IgA arány vérében,doktornő meg ilyet nem mondhatná hogy nem biztos hogy allergiás .
Nálunk a gasztroenterológus 6 ével ezelött vérképet megnézte . És közölte hogy glutén allergiás fiam mert a vérében olyan extrém mértékben magas volt IgG és IgA elenanyag szint .
Iskolában tudták tanárok neki külön hozaták az ebédet. Ha buli volt az osztályban ő vitt magával saját sütit .
IgE lett nèzve ès orvosi tanácsra adtam neki, terhelès miatt, mint ìrtam, a doki azt mondta adjunk neki pár szemet ott a rendelőben, mert èn mondtam, hogy itthon nem merem semmikèpp. Azt mondta ezek a tesztek nem feltètlen biztosak ilyen korban mèg, sokminden alakul mèg iskolás korig, már ami az allergèneket illeti.
Hát ezek szerint pedig de, pontos a teszt, a kutya is magasabb lett ès tünetel is rá, sajnos...
Ilyan hisztit levágni.
Ahelyett, hogy segítenéd őt, itt rinyálsz és pánikolsz - nyugodtan megsértődhetsz, nem érdekel.
Így csak azt fogja megtanulni, hogy rettegésben éljen egy hétköznapi dolog miatt - nem fogyatékos, és nem ő az egyetlen mogyoróallergiás a világon.
Nagyon csúnyán nekimentetek a kérdezőnek, pedig nem érdemli meg. A mogyoróallergia halálos is lehet.
Ez nem egy glutènèrzèkenysèg vagy laktózintolerancia, hogy csak a hasa fàj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!