Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitívumok a Zselyke névről?

Pozitívumok a Zselyke névről?

Figyelt kérdés
Sajnos sok negatív dolgot látok ezzel a névvel kapcsolatban pedig egyik kedvencem és adnám is, emiatt érdkelődnék vannak e pozitívumok amiket láttok e e névben. Ha lehet ne írjatok most kivételesen semmi negatív jelzőt, mert olvastam párat, még mindig kitartok a kedvenc nevem mellett :). Remélem nem vagyok egyedül akinek szintén kedvence a Zselyke név, írjátok le azt is ha kedvenc név. Ha mégis érkezne negatív jelző lepontozom...

2022. dec. 6. 04:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
64%

5-ös: ti milyen neveket adtok, érdekelne.

Nekem is az egyik kedvenc nevem. Kérdés, mennyire megy a vezetéknévhez, és adnék egy másik, egyszerűbb nevet is, ami megy a Zselykéhez, Zselyke Ildikó, Zselyke Ágnes, Zselyke Noémi, bár a Noémi sem egyszerű név,Zselyke Katalin, Zselyke Barbara - Ezt olvastam róla: A Zsejke női név ősi hun-székely-magyar név, Atilla hun fejedelem fiának, Dengizich-nek hívták így a feleségét. A Dunában fekszik egy sziget melynek neve Zsejke, a folyó szabályozása elött kisebb patakocskák hálózták be a szigetet.

A név jelentése

folyó, patakocska. Mindkét formában használható: Zsejke, Zselyke.

2022. dec. 8. 14:08
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Miért kellene egy nevet állandóan becézni. Sokkal szebb egy név becézés nélkül. Szép például az Ildikó, de úgy, hogy Ildi, semmilyen. Vagy szép a Katalin, de úgy, hogy Kati, teljesen semmitmondó. és minden névvel így vagyok.
2022. dec. 8. 14:10
 23/23 anonim ***** válasza:
64%
Nem vagy egyedül, benne van a százas listában, nem is annyira alul. Nekem sem tetszik egyáltalán, de ismerek olyat aki most épp babát vár és ez lesz a neve a gyerkőcnek. Pozitívum benne, hogy a Zs és az ly miatt nagyon magyar név (persze ez egyben negatívum is tud lenni, de szerintem ez sokaknak tetszik benne), rövid, nem annyira nehéz becézni, kb. alig van valaki akinek a családjában így hívnak valakit, így akit Berkiék nem zavarnak, annak nincs róla negatív asszociációja vagy nem lesz zavaró, hogy mindenkit így hívnak a családban (pl. mikor nagyi, anya, unokatesó meg a gyerek is Anna), a kivsinyítő képző miatt cuki, kedves a jelentése (patakocska). Szerintem ne hagyd magad lebeszélni!
2022. dec. 10. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!