Tetszik e, adnád e gyermekednek a Zselyke nevet?
Figyelt kérdés
Érdekel a véleményetek, mit gondoltok erről a névről?2022. szept. 25. 17:04
A kérdező szavazást indított:
Tetszik ez a név
Nem tetszik ez a név
95 szavazat
1/28 anonim válasza:
Nagyon sokan adják, kényesen hangzik, ezért nem.
2/28 anonim válasza:
Tetszik, de nem adnám, elég sok van errefelé.
3/28 anonim válasza:
Vállalható, korrekt név. Ettől függetlenül nem adnám, de csak azért, mert ha választani kéne, a képzeletbeli szimpátia-listámon legalább 10 név lenne előtte.
4/28 anonim válasza:
Becéző alakú nevet nem adnék. Amúgy vállalhatónak tartom.
5/28 anonim válasza:
Alapból szánalmasnak tartom, hogy a bűnöző Berki miatt elterjedt ez a borzasztóan csúnya és idétlen név.
Majd ha felnőnek a kis Zselykék, foghatják a fejüket, amikor rájönnek, hogy miért kapták ezt a nevet. Mennyire primitív már.
Régen senki nem adta ezt a nevet, egyetlen embert ismerek csak ilyen névvel, ő 40 körül van most. Már akkor régen is azt gondoltam, hogy szegény milyen csúnya nevet kapott, de ő legalább nem Berki miatt kapta. Olyan, mint a zsemlye szó.
6/28 anonim válasza:
Nem tetszik és semmiképpen nem adnám!
7/28 anonim válasza:
Borzalmas. Mint valami rovar.
8/28 anonim válasza:
Tetszik, de sokan adják ezért nem adnám.
9/28 anonim válasza:
Nem tetszik, a "ke" végződik miatt (mint valami becenév), meg engem valamiért fűszerre emlékeztet (petrezselyem, zselyke...). Emellett nekem szempont, hogy nem magyar anyanyelvűek is ki tudják mondani, az meg azt hiszem, itt eléggé falakba ütközne.
10/28 anonim válasza:
5-ös, én pl. itt és most tudtam meg tőled, hogy annak a majomnak így hívják a gyerekét.
Kisfiamnak egy óvodástársa ugrott be a névről, őt hívták így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!