Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pozitívumok a Zselyke névről?

Pozitívumok a Zselyke névről?

Figyelt kérdés
Sajnos sok negatív dolgot látok ezzel a névvel kapcsolatban pedig egyik kedvencem és adnám is, emiatt érdkelődnék vannak e pozitívumok amiket láttok e e névben. Ha lehet ne írjatok most kivételesen semmi negatív jelzőt, mert olvastam párat, még mindig kitartok a kedvenc nevem mellett :). Remélem nem vagyok egyedül akinek szintén kedvence a Zselyke név, írjátok le azt is ha kedvenc név. Ha mégis érkezne negatív jelző lepontozom...

2022. dec. 6. 04:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

Pozitívum: Eléggé ismert, de - legalábbis a környezetemben - még nem tucatnév. Nem hosszú, de pl második nevet nem is igényel.

Negatívum: Külföldön kimondhatatlan a zs és ly miatt. Plusz amíg kicsi a gyerek, ő maga se fogja tudni kimondani. Nem lehet becézni (bár ez nem feltétlen negatívum, csak gondoltam megemlítem)

2022. dec. 6. 12:17
 12/23 anonim ***** válasza:
79%

Neked ez a kedvenced.

Minek ettől több pozitívum?

2022. dec. 6. 14:07
 13/23 anonim ***** válasza:
83%
Jaj, ez a külföldön negatívum, mert nem tudják kiejteni, hagyjuk már, manapság, amikor a népesség 70%-a bevándorlókból tevődik össze. Ebből senki nem csinál ügyet és nem lepődik meg, mert megszokták. Elmondod, hogy ejtik, felfogják, hidd el.
2022. dec. 6. 15:12
 14/23 anonim ***** válasza:
58%

Kedves név. Mo-n könnyen megjegyezhető, gyorsan leírható ha pl valami adminisztráció kell, vagy a gyereked akarja felírni a dolgozat tetejére.

Több jó tulajdonságot nem tudok elmondani erről a névről, mert nekem egyáltalán nem tetszik, szerintem nem szép. Az, hogy kedves, meg csak két szótag, az nem lenne elég indok arra, hogy ezt adjam. Max ha a párom imádná ezt a nevet, második keresztnévnek mehetne. Hogy ugye ottvan, de mégse azon hívjuk. Tehát így, második keresztnévnek belemennék; de elsőnek valami szebbet, dallamosabbat, színesebbet, komolyabbat, nőiesebbet szeretnék.

2022. dec. 6. 20:22
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

*Engem nem így hívnak, de ha így hívnának, és nem lenne egy szebb, másik keresztnevem mellette; erősen elgondolkodnék a névválasztáson. Én rossz néven venném, és szomorú lennék, ha a szüleim így nevez~nének/tek volna el.

Bocsi,ha vkit megbántottam,de én így vagyok ezzel a névvel a magam részéről.

2022. dec. 6. 20:25
 16/23 anonim ***** válasza:
34%
*Láttam egy kommentet, miszerint nem lehet becézni; de,amúgy lehet, de nem biztos, hogy kell , de pl Zselya, Zselyci aranyosak lehetnek,de ez még mindig nem lenne elegendő indok, hogy adjam. :) ♥ Amúgy egy Zselyra variáció még tetszene is,hivatalos névként. :):) Az olyan jó, dallamos, szerintem szép lenne pl. :):)
2022. dec. 6. 20:28
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
*Zselyus is lehet még jó pl. :):)♥
2022. dec. 6. 20:29
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem szép név. Sokan írják, hogy a petrezselyemre, zsályára asszociálnak róla, de én nem értem, ez miért baj? Ezek kellemes illatú fûszernövények. Amúgy is annyi növénynévbôl eredô lánynév van, miért lenne baj, ha ez is növénynévre hasonlít?

És én pl. örülnék, ha ez lenne a nevem a mostani helyett (ami amúgy épp egy régi, “klasszikus”, komoly név).

Amúgy van egy kedves mesekönyv sorozat, ami virágtündérekrôl szól. Az abban szereplô kislány neve is Zselyke. Ha így nevezed el a lányodat, beszerezhetnéd neki.

[link]

2022. dec. 7. 06:45
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
Ha ez is a Hajnalka, Boglárka, Piroska mintájára lett képezve, akkor mi az a zsely?
2022. dec. 7. 11:57
 20/23 anonim ***** válasza:
De nem értem, Berkin kívül melyik celeb gyerekének Zselyke a neve? (Nem vagyok jártas annyira a témában.)
2022. dec. 7. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!