Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarnak ikreket, miért...

Miért akarnak ikreket, miért gondolják, hogy többek?

Figyelt kérdés

A környezetemben (közösségi felületeken is) a legtöbben ikreket szeretnének, merthogy az milyen menő,különleges és ezáltal ők is azzá válnak. Vannak kismamák és már anyukák, akik szintén azt gondolják, mivel ikreik vannak, ők valami felsőbbrendű csapathoz tartoznának. Sokan asszisztálnak is nekik, hogy milyen jó már nekik.

Miért gondolják az emberek, hogy ez valami olyan érték, amiért megdolgoztak?

Miért kell mindenben versenyezni?

Tisztelet a kivételnek, de én valóban kíváncsi vagyok, hogy miért akkora menő dolog ez?

2022. dec. 4. 15:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
Mi az, hogy akarnak? Vagy az lesz, vagy nem. Megvan az az előnye, hogy egy terhességgel/szüléssel van két gyerek, de nagyon nehéz velük.
2022. dec. 4. 15:41
 2/22 anonim ***** válasza:
86%

Miért nem kérdezed meg tőlük?

Ez olyan mértékű általánosítás, hogy lehetetlenség válaszolni rá.

Elé kell állni, melyen a szemébe nézni annak, aki ikrekrt akar vagy van neki és felsőbbrendűnek gondolja magát, és megkérdezni, hogy TE miért gondolod hogy jó lenne ha ikreid lennének vagy TE miért gondolod magad többnek attól hogy ikreid vannak, de ugye ahhoz tökösnek kellene lenni...

Én szerettem volna elsőre ikreket, de nem tudom megmondani miért, most hogy tervezzük a másodikat, rettegek tőle hogy egyszerre ketten lesznek 😂

2022. dec. 4. 15:42
 3/22 anonim ***** válasza:
87%
Az ikrek valóban különlegesek, viszont a szüleik nem.
2022. dec. 4. 15:43
 4/22 anonim ***** válasza:
82%

Hát mert a legtöbb ikertesónak különleges kapcsolata van egymással, főleg hogyha külsőleg is hasonlítanak. Meg sokak szerint cuki, hogyha egyformába öltöztetik őket.

Plusz szülést tud megspórolni az, aki kettőt akar, mert nem mindegy, hogy 2x9 hónap vagy csak egyszer.

2022. dec. 4. 15:53
 5/22 anonim ***** válasza:
96%

Nekem vannak ikres barátaim, de mindannyian kimondottan szerény emberek. Én sosem éreztem, hogy többnek tartanák magukat emiatt, de tudom mire gondolsz.

Vannak amúgy olyan nők akik már attól felsőbbrendűnek érzik magukat, hogy szültek egy gyereket, vagy attól, hogy ők csak azért sem szültek, szóval ehhez nem kell ikresnek lenni.. elég embernek..

2022. dec. 4. 15:55
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
A világból kifutottam volna, ha ikreim lettek volna.
2022. dec. 4. 16:01
 7/22 anonim ***** válasza:
94%
Ikreket vártam és én tényleg különlegesnek éreztem magam, hogy megadatott, hogy egyszerre 2 gyermeket várok. Felsőbb rendűnek nem éreztem magam egyáltalán. Mindig is 2 gyereket szerettem volna, így örültem, hogy egy füst alatt letudom a létszámot. A sors fintora, hogy koraszülés miatt mind a 2 gyereket elvesztettük. Azóta van egy "harmadik" gyerekünk. Ő időre, egészségesen jött. Mivel szeretnénk még egy gyereket rajta vagyunk a tesó projekten. Biztos vagyok benne, hogy megrémülnék ha esetleg újra ikreket várnék de biztos, hogy sokkal jobban vigyáznék rájuk. Több ikerpár is van a családomban...esély bármikor lehet rá.
2022. dec. 4. 16:11
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Manapság sok az iker a sok lombik miatt. De amúgy csak az a különleges iker, szerintem, amelyik természetes úton fogant.

Amúgy kérdezd meg őket, relevánsabb választ fogsz kapni érintett személytől, mint itt.

2022. dec. 4. 16:17
 9/22 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk babavárónál pont jó ha egyszerre több születik 😂 Viccelődtünk vele hogy csak akkor kellene felvenni ha tutira tudod hogy 3-mas ikrekket vársz, ugyanis 3 gyerek után elengedik a tartozásod, az már az ő bajuk hogy egyszerre jött mind a 3 😂😂 Amúgy meg isten ments, egy gyerekkel is nehéz sokszor, nem hogy 2 vagy 3 ugyanannyi időssel egyszerre.
2022. dec. 4. 16:17
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor terhes lettem, gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, ha ikrek lennének, megoldottam volna egyszerre az összes gyereket...

Nos, amióta megszületett a lányom, nagyon örülök, hogy nem ikrek lettek, nem is lesz több gyerekünk :D

2022. dec. 4. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!