Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek ezekről?

Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

Van egy nő aki gyereknevelés videókat csinál. Szerinte nem szabad semmilyen módon büntetni a gyereket, nem szabad sürgetni ha indulni kell valahova, nem szabad felemelni a hangod.... Stb. Még a sarokbaállitás is ördögtől való. Tehát magyarán semmilyen módszerrel nem szabad büntetni. Dac korszak pedig nem létezik csak a szülő nem tudja kezelni a gyereket.

És van gyereke 2 szóval még azt se lehet mondani h majd megtudja.

Szerény véleményem szerint pedig baromság hogy semmilyen következménye nincs a gyerek tetteinek. Még csúnyán se lehet nézni ha valamilyen szabályt nem tart be, mert nyilván te vagy a hülye, te rontottál el valamit.

2022. nov. 30. 20:47
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
16. Először is elfogadom, hogy gyerek. Nem azért csinálja, hogy velem kicsesszen. Mérlegelem a szituációkat. Ha kiszalad az útra, nyilván ösztönből cselekszem, de igyekszem mindig előre gondolkodni. Mondjuk az a játék, hogy ki tud a legügyesebben megállni az út szélén, vagy a legviccesebb szobor lenni. Ha fogat kell mosni, nem azt mondom, hogy megyünk fogat mosni, hanem milyen dalt szeretnél hallgatni fogmosás közben. Sok mindent előre megbeszélünk. Ha dobál a játszón mondjuk elveszti a jogát, hogy a játszón legyünk. Nyáron volt, hogy bohóckodott a fagyijával. Mondtam neki előre, hogy ha elejti nem fog másikat kapni. Elejtette, jött, hogy ő akar újat. Mondtam, hogy megértem, hogy dühös de nem veszünk fagyit. Az az alapvető logika a módszer mögött, hogy a gyereknek jogában álljon dühösnek lenni. Megértem, hogy ideges és nem akarom, hogy elrejtse ezt a haragot, hanem segítek elvezetni. Én sokkal “szigorúbbnak” tartom magam sokaknál, mert amit előre megbeszéltünk az úgy van. De ez is szituáció kérdése, mert múltkor rendes kis műsort nyomtak az unokatesóval, hogy együtt aludjanak és az erőfeszítést muszáj értékelni. De ha hisztizett volna tuti azt mondom nem. Na mindegy én nem akarok meggyőzni senkit csak leírtam nálunk hogy van.
2022. dec. 2. 07:35
 22/25 A kérdező kommentje:
Még soha nem szóltam videójához. Inkább tovább görgetek. Már sokszor ha csak meglátom is. Na most írtam. Törölte is. Le mertem írni hogy nem szimpi a stílusa és hogy nem 1 dolgot kéne kiragadni 1 történetből. Ennyire nem bírja a kritikát. Hiszen ő a tökély
2022. dec. 3. 23:02
 23/25 anonim ***** válasza:
17 és 21. 16-os vagyok. Szerintem ti nem értetek engem, azt írtam, hogy am blokk büntetés nélkül nem lehet, de úgy csináltok, mintha csak a régimódi büntetés létezne és én amellett érvelnék. "Ha dobál a játszón mondjuk elveszti a jogát, hogy a játszón legyünk. Nyáron volt, hogy bohóckodott a fagyijával. Mondtam neki előre, hogy ha elejti nem fog másikat kapni." Ez is büntetés lényegében - egy tett vagy döntés negatív következménye, ami a szülőn múlik, hogy betartja-e.
2022. dec. 4. 17:08
 24/25 anonim ***** válasza:
23. Nem, a következmény nem büntetés. Büntetés az, hogy beállítom a sarokba. De nem szeretnék szavakon vitatkozni. Az nem büntetés, hogy előre elmondom, hogy nem fog fagyit kapni és nem is veszek. Ez a következmény. Ha azt mondom azért amiért leejtetted - szánt szándékkal - a játszóra sem megyünk az a büntetés. Nem tudom, érthető-e ezen a példán keresztül.
2022. dec. 5. 15:29
 25/25 anonim ***** válasza:

24# Ezen lehet persze filozofálni, hogy mi a büntetés, mi a szimpla következmény. Ha leejti a fagyiját, nem lesz fagyija, amit ehet ekkor - ez következmény. Ha mondjuk azt mondod, ha leejted a fagyit szándékosan, nem veszek újat - oké, lehet ez is következmény, ha így értelmezed, azonban ha azt mondod, ha leejted a fagyit szándékosan, HOLNAP nem veszek neked, az már büntetés. Ha dobál a játszón, hazaviszed - ez is büntetés, persze egyben következmény is. Nem mindegyik példánál lehet egyértelműen eldönteni, mert hiszen a fagyinál nem olyan evidens, hogy kap másikat, mint az, hogy a játszón tovább is ott maradtok.

Nem vitának szánom egyébként, csak eszmét cserélek, de a 17-es azt írta, hogy nincs bennem nyitottság, holott én úgy látom, sokkal tágabban (ha úgy tetszik, nyitottabban) értelmezem ezek szerint a büntetés fogalmát.

2022. dec. 5. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!