Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek ezekről?

Mi a véleményetek ezekről?

Figyelt kérdés

Van egy nő aki gyereknevelés videókat csinál. Szerinte nem szabad semmilyen módon büntetni a gyereket, nem szabad sürgetni ha indulni kell valahova, nem szabad felemelni a hangod.... Stb. Még a sarokbaállitás is ördögtől való. Tehát magyarán semmilyen módszerrel nem szabad büntetni. Dac korszak pedig nem létezik csak a szülő nem tudja kezelni a gyereket.

És van gyereke 2 szóval még azt se lehet mondani h majd megtudja.

Szerény véleményem szerint pedig baromság hogy semmilyen következménye nincs a gyerek tetteinek. Még csúnyán se lehet nézni ha valamilyen szabályt nem tart be, mert nyilván te vagy a hülye, te rontottál el valamit.

2022. nov. 30. 20:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%

Gondolom montessori elveket követ. Azokkal többnyire egyetértek, de attól még a kérdezőnek annyiban igaza van, hogy sokan nem jól alkalmazzák. Ismerek olyan anyukát, aki azt hiszi aszerint nevel, aztán a gyereke a figyelem hiány miatt úgy szájba vágta közös barátunk egy éves gyerekét, ráadásul szándékosan, hogy ömlött a szájából a vér. Ő meg ezt annyival reagálta le, hogy kisgyerek és nem szabad kiabálni vele, mikor nem baleset volt. Utána persze magából kikelve tombolt, amikor az egy éves kislány apukája, hogy megakadályozza a következő teljesen szándékos pofán vágást, hanyat lökte a fiút a homokozóba, hogy most már takarodjon. A fiúnak semmi baja nem lett hozzáteszem.

Na és ezekből sajnos sok van, ahol montessori módszerekkel igazolja a belesz.rást a nevelésbe. Ezért gondolják, hogy az amúgy helyesen alkalmazott módszer is rossz, pedig az rendben van, csak az extra melós.

2022. dec. 1. 09:40
 12/25 anonim ***** válasza:
65%
11. A montessori nevelés nem ez. Attól, hogy valaki azt mondja, de teljesen mást csinál nem lesz rossz a módszer. Amúgy montessori nem is igazán ezzel foglalkozik, de kapcsoltban áll a pozitív neveléssel. Amúgy megtudja mondani aki lepontozta a 9-es kommentem miért? Annyira de annyira érdekelne.
2022. dec. 1. 09:46
 13/25 anonim ***** válasza:
50%
Egyetértek veled, szerintem is baromság. Az a gyerek, amelyik nem tanulja meg, hogy a tetteinek következményei vannak, hogy léteznek szabályok, amiket be kell tartani, nem lesz a társadalom jó tagja. Minden utódnevelő fajban létezik büntetés, csak az ember talál ki ilyen hülyeséget, hogy nem szükséges. Aki így nevel, végső soron a saját gyerekével szúr ki. De mire erre rádöbbennek mindketten, ő is meg a gyerek is, már késő lesz.
2022. dec. 1. 12:05
 14/25 anonim ***** válasza:
50%
13. De miért szúrna ki? Nálunk sincs büntetés mégis sokkal jobban viselkedik a gyerekem, mint a legtöbb gyerek. Pont a sarokba állítás, meg kézre veréstől van ennyi defektes ember. Szerinted a börtönök, pszichiátriák kötődően neveltekkel vannak tele?
2022. dec. 1. 12:19
 15/25 anonim ***** válasza:
67%
13: annyi a különbség a minden utódnevelő fajhoz képest, hogy az embernek van egy sokkal komplexebb lelki világa van, mint egy "bármilyen utódnevelő fajnál". És nemcsak a büntetésből tudja megtanulni, hogy a tetteinek van következménye.
2022. dec. 1. 12:27
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
14. Azzal szúr ki, ha a gyerek úgy nő fel, hogy nem tanulja meg "hogy a tetteinek következményei vannak, hogy léteznek szabályok, amiket be kell tartani". Örülök, hogy neked jobban viselkedik a gyereked, mint a legtöbb, bár nem tudom, ez pontosan mit jelent, de mit teszel, ha olyat csinál, amit nem kellene? Hogy magyarázod meg neki, hogy veszed rá bármilyen büntetés nélkül, hogy úgy viselkedjen, ahogy te és a társadalom más tagjai elvárnák tőle, nem pedig úgy, ahogy neki abban a pillanatban tetszene? Hogy tanulja meg, hogy a nem, az nem? Szépen megmagyarázod neki, és ő minden egyes esetben hallgat rád, és többet nem viselkedik úgy? Ne haragudj, de ez szerintem hosszú távon nem életszerű. A büntetés nem csak sarokba állítás vagy kézre verés, azért vannak más módszerek is, de én nem hiszem, hogy mindenfajta büntetés nélkül egészséges egy gyereket felnevelni. Akkor sem, ha lepontoztok. :)
2022. dec. 1. 12:31
 17/25 anonim ***** válasza:
62%

16: Nem a 14es vagyok, de válaszolok. Mondjuk úgy, hogy a kezdetektől reagálsz az érzelmi szükségleteire, hogy megtanítod neki a saját érzelmeit, azoknak a kezelését és az igényeinek, szükségleteinek kifejezését. Hogy tiszteled a saját gyerekedet és nemcsak elvárod, hogy tiszteljen, mert te vagy a felnőtt, meg az apja/anyja. Bevonod bizonyos, korának megfelelő dolgokba, ami a te életed részei. Bízol benne és ezt érezteted is vele. Tudsz jól dicsérni. Hagyod hibázni. Szereted (és el is mondod neki), akkor is, ha "nem szerethető" (hisztizik, csapkod). Megengeded neki, bizonyos keretek között kiengedhesse (általában hiszti formájában) a feszültséget. Nem minősítem a gyereket (pl. buta voltál). Alkalmazod a gyengéd (nem gyenge! félreértés ne essék) határszabás eszközét. Megérted a gyereked cselekedete mögötti motivációját.

Rengeteg eszköz van a régimódi büntetés elkerülésére. Ám ezt megérteni rendszerben lehet. Ehhez nyitottság kell és a hozzászólásaidból érződik, hogy ez utóbbi nincs igazán.

2022. dec. 1. 12:48
 18/25 A kérdező kommentje:
És nem gondoljátok ha ennyire túl van pátyolgatva meg szinte ő a kiskirály akkor az életben nagyon csúnyán pofára fog esni? Ott nem ő lesz a világ közepe. Aztán ha bántják, piszkálják az iskolában majd öngyilkos lesz? Vagy a munkahelyen ha nem veszik figyelembe az ő kis lelkét akkor nem ér el sikereket?
2022. dec. 1. 12:54
 19/25 anonim ***** válasza:
50%

Mivel nem érted a módszer lényegét (és láthatóan nincs rálátásod önismeretből sem arra, hogy mennyire fontos hogy a gyereknek legyen érzelmileg elérhető szülője) ami nem az hogy túl van pátyolgatva és ő a kiskirály, így nem, nem érzem, hogy pofára fog esni. Azt tudom, hogy meg fog kapni egy olyan biztonságos alapot, ami az életben a legtöbb emberből hiányzik, és ami elengedhetetlen pl a jó kudarc tűréshez és önbizalomhoz.

Ha még nincs gyereked, ajánlom neked, hogy foglalkozz önismerettel mélyebben, mielőtt lesz. Ha meg van, akkor szintén. :D

2022. dec. 1. 13:01
 20/25 anonim ***** válasza:
64%

Megnyugtató, hogy többen kiállnak a pozitív fegyelmezés és az érzelmi biztonságban, kötődésben nevelés elvei mellett. Pedig ilyet még nem tapasztaltam gyakorin.

Hála nektek ♡

2022. dec. 1. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!