A férjem nem szeretné ha a szüleink segítenének a szülés után. Hogy lehet erről meggyőzni?
Figyelt kérdés
A férjemnek elég sajátos elképzelése van a mi kettőnk életéről és a gyermekvállalásról. Teljes mértékben elzárkózik a szülői segítségtől. Ő nem igazán van szoros kapcsolatban az anyjával, kiskorában elhagyta és a nagymamája nevelte őt, örök szálka maradt benne. Nem egyszerű eset az anyja, sok mindenbe szeretett volna bele szólni már de a párom azonnal leállítja. Az én anyám nagyon kedves nő de neki is megvannak a hibái, túlaggódó. Látjuk a tesómék gyereke hogyan van nevelve, és abban mindketten egyetértettünk,hogy nálunk ezek a dolgok nem lehetségesek. Folyamatosan édességgel etetés, anyám is megvesz neki mindent, állandóan tömik a gyerekbe. Neveletlen, mindent rá hagynak, két éves de már csak a telefon érdekli. A keresztfiúnk szintén nagyon rossz gyerek, ő vele is ugyanilyen anyám, ezerféle ételt képes megfőzni, de a gyerek soha nem eszik csak Kinder tojást kb, és megy a pocsékolás. A párom egyáltalán nem akar arról hallani,hogy kisbabánkkal anyám besegítsen a gondozásba. Szó szerint vitánk van belőle, csak akkor akarja engedni ide ha ő is itthon van. 😂 Na jó azért ne vegyétek ezt ennyire komolyan, tehát nem vagyok eltiltva csak fél, hogy elneveli a mi gyermekünket is. Én viszont szeretném ha lenne segítségem a férjemen kívül is, mert attól,hogy anya leszek még szükségem lesz szabadidőre. Ő erről azt gondolja mindent megfog tudni oldani ő is, nem kell segítség sem az én anyámtól az ő anyja szeretne szóba sem jöhet de még a nagyanyja sem. 😁 Teljesen azt szeretné ha ez a feladat csakis a mi kettőnk dolga lenne. Nektek erről mi a véleményetek, tapasztalatotok?2022. nov. 20. 14:09
51/55 anonim válasza:
De kérdező, áruld már el mit kéne segíteni? Szoptassa meg helyetted a gyereket?
52/55 anonim válasza:
Háztartásban fog tudni segíteni.Másban más sem Szoptatni,altatni,meg pelenkázni fogsz.Utóbbi kettő megpróbálására a legjobb alany lesz apa ameddig mondjuk tusolsz,vagy eszel.Ha szerencséd van, akkor menni is fog neki,ha kevésbé, akkor ezekhez is te kellesz a gyerekednek.Menni nem nagyon akarsz majd sehova,mindenhol folyni fog valami,fáradt is leszel.Más szabadidős programot ne nagyon tervezz az első hónapra.Enni,wc-zni,meg fürödni el tudsz majd menni,annyit biztosan alszik majd a baba,de az is lehet,hogy csak alszik majd.Ketten bőven elegem lesztek neki,inkább örülj,hogy a férjed ki akarja venni a részét a baba gondozásából,és eleve úgy áll hozzá,hogy majd amit te nem tudsz,azt ő megoldja.Ne vitázz vele arról,hogy egy harmadik személy mindenképpen kell oda.Ha kelleni fog, akkor majd szóltok,de ne dönts el egyedül előre olyat amit nem is tudsz.Nem lehetetlen ám ez,van akinek lehetősége sincs segítséget hívni,és az is megoldja,neked meg eleve ott a férjed,aki szíves örömest segít.
53/55 anonim válasza:
Kérdező ha anya nem lenne akkor mi lenne, hogy oldanád meg a gyerekkel? Egy férj/apa azért van hogy segítsen és ő is ki vegye a részét.Nagy kár volt neked gyereket szülnöd.
54/55 anonim válasza:
Kérdező, bele fogsz tanulni. Persze először ijesztő ekkora felelősség, hogy csak rád van utalva egy ember nonstop, de ezt is meg kell szokni. Mármint nekem nincs azzal bajom, hogy anyukád átmegy, csak ne rettegj ennyire. Vagy nem is tudom, mitől félsz, elveszíted a szupernő státuszt a férjed szemében, ha két szoptatás között nem porszívózol és nincs háromfogásos menü? Mert akkor ezekről a megfelelési kényszerekről érdemes lejönni és inkább megbeszélni vele őszintén az aggodalmaid. Pelenkázni meg szoptatni már a kórházban is te fogsz 3-4 napig egyedül, jobb helyeken megmutatják egyszer, másutt a szobatársak... DE ennél még profibb, ha utóbbinak utána olvasol (www.lll.hu), mert nagyon sokat számít. A nagyszülők ismeretei gyakran elavultak sajna, mert változnak a trendek (nekem csak 3 év van a két gyerek között és ugyanaz a dokijuk, de már minden más volt, mit hogyan "kell"). Fürdetni is majd apukával ketten bénáztok, nincs is annál romantikusabb :D Ha nagy gáz van, meg hívod a gyerekorvost, kórházi ügyeletet. De nincs olyan sok elrontható egy babán. Pl. Ne ejtsd le :) Amit érdemes még terhesen meglátogatni az egy elsősegély tanfolyam, anno "szoktak volt" ilyet szervezni a Gyermekmentők több nagyvárosban (bár az ott tanultakra 90%-ára is inkább akkor lesz szükség, ha már elindul). + Az is igaz, amit már írtak, ekkoraként nem lehet még elkényeztetni. Csak ki kell szolgálni az igényeit, ami abból áll, hogy annyira idegesítően fog sírni, hogy muszáj lesz kitalálnod, mi baja van... és akkor megnézed alul, aztán felül, aztán így ringatod, úgy énekelsz, ahogy épp sikerül, aztán valamelyik beválik, aztán másnap már nem... No para :)
55/55 anonim válasza:
A férjednek egy bizonyos szintig igaza van. Nekem anyum már nem él, anyós meg teljesen megbízhatatlan. A kislányom másfél éves és a férjemen kívül sosem volt más segítségem. Viszont megoldható így is és a második gyereket is megfogom oldani. Nem másoknak szültem a gyereket hanem magamnak. Igaza van aki azt írja hogy egyedül is meg kell tudni oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!