A férjem nem szeretné ha a szüleink segítenének a szülés után. Hogy lehet erről meggyőzni?
Itt mindenki azzal jön, hogy a férj kérését vegye figyelembe a kérdező. És a férj figyelembe veszi a felesége kérését?
Egy házasságban kompromisszumok mentén kéne működni, nem pedig úgy hogy az egyik fél megmondja mi lesz, a másik meg alkalmazkodik.
Itt is kompromisszumos megoldást kéne találni és megbeszélni.
35-ös, amit leírsz, mind szubjektív megélések. Nincs velük gond, de nem releváns a kérdező szempontjából. Érthető az is, ha tart az első időszaktól és jobban érezné magát, ha mellette lenne valaki, aki segít. Biztos neked is van olyan, amiben igényelsz segítséget, de más meg tök lazán megoldja egyedül. Nem fair ezt valakinek a képébe vágni, ahogy az se lenne fair, ha valaki neked dörgölné ezt az orrod alá.
Nem értem miért a kérdező van ekézve... Az ő mindennapi élete fenekestül felfordul, és miért ne igényelhetne hozzá segítséget. Lehet ezt kompromisszumosan is. Nem kell odaköltöznie anyukának. Lehet csak akkor is ott, mikor a férj nem találkozik vele, ha annyira idegesíti anyóspajti.
Mivel nagyon különbözőek az igények (férj egyáltalán nem szeretné, feleség meg igen), így rohadtul nem korrekt ha az egyik fél akarata teljesen érvényesül a másikkal szemben. Kompromisszum! Meg kell beszélni és találni közös nevezőt. Valamint megbeszélni a anyuka határait. Felnőtt emberekről beszélünk, akik hamarosan egy gyereket fognak nevelni és nem tudnak megegyezni...
" elfogadom,hogy másnál más a normális, DE.."
Azért vicces vagy.
Btw sehol egy szóval nem írta, hogy konkrétan odaköltözne anyuka.
" plussz fertőzési lehetőség egy vagy több plussz személy napi látogatása."
Ez aztán még viccesebb :D Akinél nagyobb gyerek van, oda már ne is szülessen, mert nagyobb gyerek mindennap más kis pastásának a bacijait tudja hazhozni. :D
"Menjen a mama látogatóba,anya meg tanulja meg gondozni azt a gyereket,nem kell kivenni a kezéből."
Senki nem mondta, hogy kivenné a kezéből vagy egyáltalán odaadná. Lehet, hogy neki a napi teendőkben kéne segítség. Én örültem volna, ha valaki főz ránk az első időkben, még ha meg is oldottam segítség nélkül.
Szóval a nőnek, miért ne lehetne valid igénye, hogy szeretne segítséget? Miért csak a férj igénye a valid, hogy ne ténferejen ott anyuka?
Még mindig azt mondom, hogy kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!