A férjem nem szeretné ha a szüleink segítenének a szülés után. Hogy lehet erről meggyőzni?
Hat bocs, de en se akarnek errol hallani, tok igaza van a ferjednek.
Azert nem ennyire vicces ez a helyzet,ahogy te ezt felfogod, en inkabb neveznem tragikusnak. Adott egy anya, aki mindenbe belepofazik, ha jol ertem, a gyereknevelesi elveket semmibe veszi es te be akarod koltoztetni (?) rogton szules utan, ki tudja miert; talan mert nem valtal meg le rola erzelmileg? Es a ferjedet nem erted meg.
Bocsi, de nezz egy picit magadba es ne a ferjedet vedd semmibe, mert ennek borzaszto vege lesz.
Beszéld meg vele hogy heti x óra szabadidőt szeretnél, amit vagy így, vagy úgy, de meg kell oldanotok. Ha nem akarja hogy a nagyi vigyázzon addig a gyerekre, akkor találjon ki alternatívát; vigyázzon rá addig ő, vagy fizessen bébiszittert, vagy valami.
Az úgy tényleg nem fenntarthato, hogy szünet nélkül, éveken keresztül 0-24 a gyerek az egyetlen dolog az életedben. Nem kell hozzá nagy ész, hogy ezt megértse valaki...
Jo dolog a segitseg, de nem ertem hogy jon az ide, hogyha anyucit nem koltoztetem be rogton szules utan, akkor ez azt jelenti, hogy a gyerekkel akarok lenni evekig es mast nem akarok latni :D
Mert itt kene egy arany kozeput. Nem kene a ferj kereset semmibe venni, kellene valami egyezmeny.
Es a gyerekre nem csak a nagyi vigyazhat amugy, a kesobbiekre nezve.
Férjed álláspontján vagyok. 2 ember kellett megcsinálni, 2 ember elég az ellátásához is. Főleg első gyereknél nagyon fontos az első időszak, hogy ne rondítson bele senki az éppen kialakult háromfős családotokba.
Az apa-gyerek kötődésnek kifejezetten árt egy ott sündőrgő anya/anyós, aki mindent jobban tud és nem engedi oda a gyerek saját apját se, mert "te nem tudod".
Mondjuk, ha később egyedül akarsz megszakadni, akkor zárd csak ki a férjed!
Ha nem teljes jogú szülőként kezeled az első pillanattól, jogosan tojik majd a fejedre.
Emlékeztesd a férjedet, hogy téged ő nevelt fel, mármint az anyád, s mégsem lettél egy szar ember. A családodban a többi gyereket sem anyád rontotta el, hanem a saját szüleik. Nekem anyósom olyan mint a te anyukád, de meg lehet neki mondani, hogy merre hány méter, és nagyjából tiszteletben is tartja.
Attól meg, hogy neki tré a kapcsolata a családjával, ne akarja már ugyanezt a gyerekének is! A segítség pedig neked fog kelleni, nem a gyereket kell tutujgatni. Ha az említett rokonok főzni, takarítani, ilyesmit szeretnének csinálni nálatok, akkor fogadjátok őket szeretettel. A férjed ha akar ne fogadjon el semmi segítséget, de mondd meg neki, hogy ha egy mód van rá, ne veled meg a gyerekkel csesszen ki.
Én is egyet értek a férjeddel.
Nem a nagymamának kell gyereket szülni.
Nyilván vannak helyzetek, mikor 1-1 alkalommal jó ha besegít a mama, de a mindennapokban nagyon nincs helye szerintem sem.
Ne menj bele. Könnyen lehet belőle nárcisztikus bántalmazó kapcsolat: elzár téged a családodtól, aztán mindenkitől. (uhh, már most is: "csak akkor akarja engedni ide ha ő is itthon van")
Ha anyukádban bízol, akkor mint nőtársi segítségre számíthatsz tőle.
Nézz utána a neten a nárcizmusnak, rengeteg anyag van róla, nehogy konkrétan ebben találd magadat rövid úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!