Mit gondoltok? Ti sem ajándékoznátok oda a babaruhákat, ha terveznétek második gyereket ?
Sógornőm terhes és megkért, hogy odaadnám- a babaruhákat, amiket kinőtt a fiam, mert ő is kisfiút vár. Mondtam, hogy adok párat, de csak egyet, kettőt, mert mi is akarunk lassan egy tesót és ha ő is kisfiú lesz netán, akkor még jól jönnének azok a kis ruhàcskák. Aztán visszahallottam, hogy sajnáljuk tőlük...
Szerintetek?
"téged sem értelek. Felénk vándorolnak a gyerekruhák, van olyan cucc, amit a lányomnak vettem, aztán az unokaöcsém hordta, visszakerült hozzánk a fiamnak, aztán megint adtam tovább"
Hát nem tudom, ezt maximum egy bizonyos méretig tudom elképzelni, mert az én fiam 1 éves kora után, mikor elkezdett járni-kelni kint az udvaron és önállóan próbálkozni az evéssel, durván amortizálta a ruhákat. A nadrágok koptak és sarasak lettek, a bodyjai nagy része csupa kajafolt, ami az úristennel sem jön ki, ott ült a piszkos veteményesben, szedte le az epret a tőről és nyomta be, csorgott az egész ruhájára.... :D
Szóval én például a kapott ruhák javarészét vissza sem tudnám adni normális állapotban, ergo aki adta, az vehetne újat a sajátjának, mert az enyém elhordta. De pont ezért, csak olyan ruhát fogadtam el, amit már nem kellett visszaadnom, pl. barátnőmék nem akartak több gyereket, mondta, hogy nem kell vigyázni rá és nem kell már nekik, így azt mondtam, rendben.
Illetve, amit kaptunk, az is használt ruha volt már, azért igen kevés gönc bírja ki manapság, hogy átmenjen 4-5 gyereken, pláne mióta az anyukák a pepcoban meg sinsayben vásárolnak. Na, hát azokat nem nagyon lehetne vándoroltatni.
Szóval, szerintem tök abszurd elvárás, hogy az ember odaadja a gyerekruhákat, ha tervez még babát. Én el sem fogadnám, mert ciki, ha utána a felét vissza sr tudom adni.
Szerintem meg elkéregetni gáz.
Ha valaki felkínálja, az tök jó, az ember általában elfogadja. De ha nem ajánlja fel, biztos oka van. Nem illik elkérni.
Én sem adnám oda, amíg kell nekünk. Direkt úgy vásároltam, hogy a legtöbb ruha uniszex színű, jó minőségű, hogy a második (esetleg harmadik) gyereket is kiszolgálja. Biztosan nem adom kölcsön azért, hogy majd foltosan, szakadtan kapjam vissza. Ha minket kiszolgált és még mindig jó állapotú, akkor persze továbbadom. És ez nem irigység, csak a drága pénzért vett ruhákat hadd használják ki az én gyerkeim elsősorban.
Szerintem szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy mit akar kezdeni a saját tulajdonát képező használati tárgyakkal.
Bárki részéről pofátlanság elkérni olyat, amihez neked érzelmi kötődésed is lehet. Nem kell vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!