Mit gondoltok? Ti sem ajándékoznátok oda a babaruhákat, ha terveznétek második gyereket ?
Sógornőm terhes és megkért, hogy odaadnám- a babaruhákat, amiket kinőtt a fiam, mert ő is kisfiút vár. Mondtam, hogy adok párat, de csak egyet, kettőt, mert mi is akarunk lassan egy tesót és ha ő is kisfiú lesz netán, akkor még jól jönnének azok a kis ruhàcskák. Aztán visszahallottam, hogy sajnáljuk tőlük...
Szerintetek?
Egyet se adnék, ha egyszer még kellene. Ha megsértődik, ha nem. Hiszen a saját gyerekednek szánod.
Így meg, ezek után főleg semmit nem kapna meg tőlem.
Babát várok, de eszembe nem jut senkitől senmit elkérni.
Ha valaku felajánl valamit, köszönettel elfogadom.
Igazad van, ha nem szeretnétek tesót, akkor sem lennél köteles odaadni bármit is.
A sógornőd indíttatását nem értem. A fejetek felett eldönt, hogy mit akartok kezdeni azzal, amit ti vettetek meg és még meg is sértődik, amikor kiderül, hogy téved és nem ingyen portéka. A válaszod pedig teljesen jogos, minek vennél kétszer, ha újra babát terveztek.
Ui. Tőlem olyan játékot is visszakértek, amit a fiam unokatesója megunt, odaadtak neki, de az unokatesó meggondolta magát. Megy az orrhúzás, hogy nem veszem ki a fiam kezeből a megkedvelt játékot, pedig hát tőlük van. Ki érti ezt.
Kisfiam miután kinőtte a ruháit dobozba tettem automatikusan, megbeszéltük a férjemmel, hogy amíg nem jön a második pici, s nem tudjuk meg a nemét, nem adunk senkinek semmit. Tőlünk is kértek, de megmondtam, hogy nem, mert el van téve a másodiknak, mivan, ha az is fiú lesz?
Láss csodát, kisfiúnk lesz másodjára is.
Szerintem így a jó, nem biztos, hogy vissza láttam volna azokat a ruhákat.
A te helyedben meg azt a párat sem adnám oda. Ha már mindenki úgy tudja, hogy sajnáljátok, sajnáljátok is, főleg ilyen pocsék embertől.
Ha nem akarnál mèg sem kell odaadnod
…..
Én sem adnám
Nálunk is körbejárnak a ruhák, az kapja a csomagot akinek a gyerekére épp jó. Amit vesz hozzá azt bekerakja, ami elhasználódott azt kidobja. Nyilván mindenki megtart pár kedvencet belôle, amit nem ad tovább, vagy adja, de szól hogy vigyázzanak rá.
Amúgy egyetértek, bunkó volt a sógornőd. Ha nem adod, attól nem kell a hátad mögött kibeszélni.
Nekem senki sincs, aki tudna adni, de sosem mennék és kéregetnek ilyen pofátlanul. Aztán meg kibeszeli a másikat... Ez őt minősíti, nem téged. Egyébként nemrég vettem a születendő kisbabámnak márkás kis ruhákat használtan. 50 minőségi darabért fizettem 18 ezret postával. Facebookon rengeteg csoport van. Szegény ha már most ilyen megkeseredett, mi lesz vele később?
Számodra azt ajánlom, ha lehetőséged adódik tisztázni a dolgot, mindenképp tedd meg. Csak azért is, hogy tudja nem félsz kiállni magadért. Szemedbe biztos nem lesz ilyen nagy pofájú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!