Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért utálhat a védőnő, mit...

Miért utálhat a védőnő, mit tegyek? Hogyan tudok váltani ki mit gondol érdemes-e, mennyire hasznos egy védőnő?

Figyelt kérdés
19 éves kismama vagyok. Jelenleg 5 egy hét múlva hat hónapos. Komoly élettársi kapcsolatban élek, van egy vőlegényem. A kezem az előtt kérte meg mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok (tehát szerelemből és nem kötelességből), esküvőnk csak a pici miatt nem lett (szeretnék jó formában lenni, babának öltözni és nem hamar gyorsan nagy hassal oltár elé állni). Tehát a picinek jó családi légkört biztosítunk. Szerelembaba. A párom nem csak jó társ de stabil munkahellyel is rendelkezik, jó fizetéssel. Az anyagi hátterünkkel sincs baj. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszem édesanyám egy nem használt ingatlanában lakunk (nem kell lakbért fizetni). A fizetésből jól kijövünk, már most megvettük a nagyobb dolgokat új kombi kiságy, hozzá ágynemű, babakocsi, egy két játék. Teljes szívből várjuk a babánkat, már most nagyon szeretjük mind a ketten. Felelősségteljesen viselkedek, egészségesen étkezek, nem szedek gyógyszereket, nem dohányzok, nem kávézok, nem a divatra hanem arra figyelek hogy jó melegen felöltözzek, terhes vitamint szedek és mellette persze más vitamint is, minden vizsgálatra elmegyek és időben érkezek. A védőnőm ezekkel mind tisztában van. Mégis utálatosan viselkedik, lekezelően, oktató a stílusa és folyton b*szogat. Pl.: Hányos vagyok mióta van a baba, kórházban is voltam ez miatt és zaklat hogy miért nem hízok ( szép nagy hasam van, nem vagyok sovány), hogy a baba ezzel meg azzal fog járni. Félre ne értse senki ő az első pontosan ezért mindenkitől elfogadom a jó tanácsot és azt ha elmondja az olyan dolgokat amiket tudni kell (pl.: mikor milyen vizsgálat van,hogyan kell gyerekirvost választani) csak nem mindegy a stílus. Még egyszer sem volt kint nálunk háznál. Minden talalkozásunkra idegesen megyek. Mit tehetnék? Ez mennyire elfogadott egy védőnőnél? Meddig kell hozzá járni?

#védőnő #Védőnő csere
2022. nov. 13. 17:49
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
61%
Ilyenkor elgondolkozom azon mi a francért akartam én legalább pár évet dolgozni mielőtt belevágtunk a család alapításba?
2022. nov. 14. 05:44
 32/36 anonim ***** válasza:
86%
Ha bunkó, azt próbáld meg elengedni a füled mellett. Nekem 3 védőnőm volt (költözes és a védőnő körzetváltása miatt). Kettő szuper volt, de egy az katasztrófa. Kövér vagyok/ miért fogyok/ nem hízok, 1 hónap után összeköltöztünk a férjemmel, de mire az első gyereket vártam már 7 éve voltunk együtt. Egész végig azzal stresszelt, hogy majd a gyerek miatt úgyis elválunk, mert 1 hónap az semmi, el kellett volna vetetnem (!!!)... 2 hete futottam össze vele a boltban és most is közölte, hogy úgyis válás lesz a vége, minden elkapkodott kapcsolat válással végződi, ő már csak tudja. Hangosan kiröhögtem és otthagytam... 20 éve vagyunk együtt...
2022. nov. 14. 05:54
 33/36 anonim ***** válasza:
40%
19 évesen pontosan olyan komoly kapcsolatod van, mint a többinek, aki ezt képzeli a sajátjáról, ne aggódj. El tudom képzelni mik azok a dolgok, amiken átmentetek ketten, más meg 5-6 év alatt se…. ne röhögtess már. Ne csodálkozz, hogy beszólogat a védőnő, és 90%, hogy nem a korod a lényeg. Tök igaza van, fingod nincs a világról a diákmunkás tapasztalatoddal, de már a gyereket szülöd a semmivel egyenlő kapcsolatodba…. nincs gond azzal, ha valaki fiatalon szül, de akkor valóban komoly kapcsolat és beszámítható munkatapasztalat után tegye. Na ezek neked nincsenek. Majd ha a kedves párod egyszer csak megpattan, akkor meg ott pislogsz a 25.500 Ft GYES-sel és sajnálod magad, vagy mész anyádék nyakára a gyerekkel. Nincs még az ilyenből elég az országban, valóban…. De persze, tudjuk, hogy ő nem olyan, és nem fog lelépni. Én is pont ugyanilyen naiv voltam, csak inkább 16 évesen, mert ilyen idős koromban már sajnos évek óta egyedül éltem. Már az írásaidból is lejön a tipikus “kiestem az iskolapadból és mindenkinél mindent jobban tudok” hozzáállás, amivel alapvetően nem is lenne semmi gond, életkori sajátosság, egy idő után kikopik, csak te erre az éretlenségre gyereket vállaltál. Egyébként én is viszonylag fiatalon szültem, csak 3 éves házasságba, és 5 év munkaviszony után, érdekes módon se a védőnő, se a nőgyógyász az ég világon egy rossz szót nem szólt, nem is akartak kioktatni soha. Gondolom tisztában vagy vele, hogy engem miért nem, és téged miért… Ettől függetlenül sok szerencsét kívánok, remélhetőleg nem a te gyereked lesz a következő, akit majd a nagyszülők nyakán nevelnek…
2022. nov. 14. 06:25
 34/36 anonim ***** válasza:
32%
Nem olvastam végig a válaszokat, mert már elmentünk egy tök más irányba, szóval a kérdésre válaszolnék csak. A kérdező 19 éves, nyilván a védőnőnek ezt nem bírja bevenni a gyomra. Vitatkozhatunk itt arról hogy most ez mennyire komoly kapcsolat, de a gyerek már megvan, növekszik, fejlődik, és ahogy a kérdező leírja, pl van ingatlanjuk, jó anyagi háttér, a helyzet azért nem olyan rossz. Attól hogy a védnőnőnek - meg itt más válaszolóknak - más a véleménye, ez nem mentesíti az alól hogy bunkón viselkedik és beszólogat. Mellesleg én ezt az egész védőnői szolgálatot felesleges stresszforrásnak tekintem. Külföldön élek, itt nincs. A barátnőm Magyarországon él, egyszerre várunk gyereket. Ő mesélte pont a minap, hogy járt kint náluk a védőnő sé belekötött még abba is, hogy nincs még meg minden kellék a babának, hiányzik pl a fürdető. És elkezdte magyarázni, hogy legyen a kiságy, stb. Nos, érdekes módon azoknál a családoknál ők se kötnek bele semmmibe, ahol a putriba viszik haza a nyolcadik pulyát. Szóval, erről ennyit.
2022. nov. 14. 15:18
 35/36 anonim ***** válasza:
23%
34#-el kell egyetértenem. Attól,hogy valaki 19 évesen esik teherbe attól még a védőnőnek kellene tudnia normális hangnemben beszélni,arról nem beszélve,hogy az én baráti körömben is vannak ám sztorik,pedig 30+-os kismamákról beszélünk és még is nyomatják a beszólogatásokat,közbe hozzátenni éppen nem tudnak sajnos sok mindenhez érdemben szakmailag,tisztelet a kivétel. Én biztosan nem hagynám ennyiben. A másik,hogy komoly vagy nem komoly egy kapcsolat 19 évesen ebbe mi innen nem fogunk belelátni meg igazából köze sincs másnak ehhez. Van családi körbe olyan is,akinek 10+ évig álomkapcsolata volt és abba várták a babát,majd rá 1 évre elváltak és olyat is,aki egy hónapos kapcsolatba szült fiatalon és a mai napig 20-on éve vannak együtt... Na mindegy,itt amúgy tényleg nem ez a lényeg és a kérdező sem erről tett fel kérdést,hogy kinek mi a véleménye erről csak a gyakoris unatkozó anyukáknál sajnos nehezen megy a szövegértés,ezt sok kérdés alatt látom. Egyébként biztos van sok olyan Védőnő,aki segítőkész is(nekünk 2 volt költözés miatt annak idején,de mindkettő szerencsére nagyon normális volt),na de azért ha ilyen stílussal indított volna biztos,hogy én is ebben a hangnemben válaszolok. Gondolom azt sem tűritek ha egy orvos megalázóan beszél veletek,ezt sem kell.
2022. nov. 14. 16:03
 36/36 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem sincs senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hány évesen, és hova szül. Ha együtt vagytok, lakás van, anyagiak megvannak, miért kéne 30 évesen szülni? Mert a védőnő szerint az a normális?

Ha meg később elváltok, akkor mi van? 30 évesen is el lehet válni, semmi biztosíték nincs arra, hogy a későbbi kapcsolatok tartósabbak lesznek.

Kíváncsi lennék az ő hátterére amúgy. Az enyém is ilyen gonoszkodó, de tudom, hogy van egy fogyatékos gyereke, akit egyedül nevel, mert a férje lelépett. Nekem is folyton házassági tanácsokat osztogatott, már én is majdnem mondtam neki, hogy ebben aztán ő pont nem kompetens, de aztán lenyeltem a dolgot. Sajnálom kicsit szegényt, megvan a maga baja. Persze azért nem kéne ezt mindenkire rávetíteni.

34-esnek, azért nem vihetik haza a putriba a pulyát. Pont ezért megy ki a védőnő megnézni a házat, mielőtt a gyerek megszületik. Persze ahhoz nagyon extrém állapotok kellenek, de van, hogy elveszik a gyereket. A férjem falujában volt egy csaj, aki az 5. gyereket szülte az 5. apától, az anyja egyszoba-konyhás lakásába. Az 5. gyereket elvették tőle. Szóval azért van ilyen, ha a védőnő jól végzi a dolgát. De tény és való, hogy az ilyen helyeken kéne keresgélnie, és nem normális családokat cs.eszegetni.

2022. nov. 14. 23:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!