Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért utálhat a védőnő, mit...

Miért utálhat a védőnő, mit tegyek? Hogyan tudok váltani ki mit gondol érdemes-e, mennyire hasznos egy védőnő?

Figyelt kérdés
19 éves kismama vagyok. Jelenleg 5 egy hét múlva hat hónapos. Komoly élettársi kapcsolatban élek, van egy vőlegényem. A kezem az előtt kérte meg mielőtt kiderült, hogy terhes vagyok (tehát szerelemből és nem kötelességből), esküvőnk csak a pici miatt nem lett (szeretnék jó formában lenni, babának öltözni és nem hamar gyorsan nagy hassal oltár elé állni). Tehát a picinek jó családi légkört biztosítunk. Szerelembaba. A párom nem csak jó társ de stabil munkahellyel is rendelkezik, jó fizetéssel. Az anyagi hátterünkkel sincs baj. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszem édesanyám egy nem használt ingatlanában lakunk (nem kell lakbért fizetni). A fizetésből jól kijövünk, már most megvettük a nagyobb dolgokat új kombi kiságy, hozzá ágynemű, babakocsi, egy két játék. Teljes szívből várjuk a babánkat, már most nagyon szeretjük mind a ketten. Felelősségteljesen viselkedek, egészségesen étkezek, nem szedek gyógyszereket, nem dohányzok, nem kávézok, nem a divatra hanem arra figyelek hogy jó melegen felöltözzek, terhes vitamint szedek és mellette persze más vitamint is, minden vizsgálatra elmegyek és időben érkezek. A védőnőm ezekkel mind tisztában van. Mégis utálatosan viselkedik, lekezelően, oktató a stílusa és folyton b*szogat. Pl.: Hányos vagyok mióta van a baba, kórházban is voltam ez miatt és zaklat hogy miért nem hízok ( szép nagy hasam van, nem vagyok sovány), hogy a baba ezzel meg azzal fog járni. Félre ne értse senki ő az első pontosan ezért mindenkitől elfogadom a jó tanácsot és azt ha elmondja az olyan dolgokat amiket tudni kell (pl.: mikor milyen vizsgálat van,hogyan kell gyerekirvost választani) csak nem mindegy a stílus. Még egyszer sem volt kint nálunk háznál. Minden talalkozásunkra idegesen megyek. Mit tehetnék? Ez mennyire elfogadott egy védőnőnél? Meddig kell hozzá járni?

#védőnő #Védőnő csere
2022. nov. 13. 17:49
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
93%

Védőnőt nem lehet váltani. De nem kell sokáig elviselni, terhesen havonta kell járni, utána azt hiszem a gyerek fél éves koráig havonta, utána már csak évente kell vele találkozni. Hát nyelj egyet, és vond meg a vállad. Vagy esetleg mondd neki azt, hogy kellemetlen, hogy tegeződtök, váltsatok magázásra, és ha bármi olyat mond, ami sértő neked, akkor kérd ki magadnak. Valószínűleg úgy gondolja, hogy nem álltatok még készen a gyermekvállalásra, de neki ezt nem tiszte megítélni.

Az enyém is nagyon bunkó volt egyébként. Pl. hozta nekem a prospektusokat, ilyenekről, hogy családi ágy. Én mondtam, hogy nálunk külön gyerekszoba lesz. Erre közölte velem, hogy minek akartam én gyereket, ha így állok hozzá. Egy idő után simán már nem osztottam meg vele a gondolataimat. Elmentem, amikor kellett, meghallgattam, amit mondott, és ennyi.

Elég bosszantó volt egyébként nekem is, mert sok probléma volt mindkét gyerekkel, és nem kaptam tőle semmi támogatást, mindenért engem fikázott.

Kár, hogy vannak ilyenek, és nem támogatják az anyát, pedig ez lenne a dolguk, de lépj túl ezen, majd támogat más.

2022. nov. 13. 19:03
 12/36 anonim ***** válasza:
38%

"meg amúgy se engedte volna a párom hogy így dolgozzak"

És te nevezed felnőttnek magad... 🤦

"Nem engedi" -nem az apád, kiscsillag!

Ez óriási "red flag" (fogyelmeztető jel) egy bántalmazó kapcsolat kezdetére.

2022. nov. 13. 19:10
 13/36 anonim ***** válasza:
37%
Ugyan már. Nem az apja, de lehet azért beleszólása, hogy terhesen mit csinál. Nekem is van olyan, hogy a férjem "nem enged" valamit, aztán eldöntöm, hogy hallgatok-e rá, vagy sem.
2022. nov. 13. 19:13
 14/36 anonim ***** válasza:
71%
A védőnő bunkó hangnemére nem indok, de ne haragudj, tényleg gyerek vagy. Komoly élettársi viszony? Egy éve költöztetek össze, és már 6 hónapos terhes vagy, tehát 4 hónap után vállaltatok gyereket. Volt munkád, de a párod nem engedi, hogy dolgozz???? Ez azért nagyon intő jel. Évekig függni fogsz tőle anyagilag, és már most ő mondja meg, hogy mit csinálhatsz. Terhesen nem kell tüdőszűrő, de gondolom meg sem kérdezted. Ezért nem árt, ha a védőnő elmond neked dolgokat, mert magadtól nem nézel utána, csak csinálod, amit a párod mond.
2022. nov. 13. 19:19
 15/36 anonim ***** válasza:
64%

Gyereknek kezel

Az is vagy. ÉS nem a korod miatt, én 19 évesen mentem férkhez, egy év múlva szültem, de nem kezeltek gyerekként, mert nem úgy viselkedtem.

Babának akarsz öltözni? Hát, ez tényleg nagyon fontos... akkor védekeztél volna rendesen, ha csinibini esküvőt akarsz.

2022. nov. 13. 19:36
 16/36 anonim ***** válasza:
39%
Felkoppintatod magad és játszod a komoly nagy asszonyt? Ne csodáld hogy nem vesz komolyan még a védőnő se. Látott ő már, épp elég, a férjem pénze elég nekünk dumát hogy el sem hiszed. De ha neked jó hogy még a szülés utáni bugyogodat se tudod magadnak megvenni, hanem úgy kell rá kunyerálni akkor egészségedre.
2022. nov. 13. 19:42
 17/36 anonim ***** válasza:
7%
a kérdező komoly párja biztos (de lehet a kérdező is) tudjuk milyen típusú államplgárok.
2022. nov. 13. 20:20
 18/36 anonim ***** válasza:
42%

Hát itt sem leszel előrébb a sok megkeseredett vészmadárral.

Két dolgot tehetsz, vagy elengeded ezeket a negatív beszólásokat, vagy kiállsz magadért és kiosztod őket.

Én 20 évesen szültem, már rögtön az első vizsgálatomnál kaptam az ívet, de nem hagytam magam és hamar leesett mindenkinek, hogy a 20 évemmel messze lepipálom őket intelligencia terén. De jópárszor volt ez a kinézés, megjegyzések másoktól, ovis/sulis szülők sosem barátkoztak velem, óvónők/tanárok szintén tartották a távot. Mindenki ítélkezett elsőre, persze aztán, ha valaki vette a fáradtságot, hogy megismerjen, belátta hogy nincs itt semmi probléma.

Aztán elmúlt, vagyis inkább átment a dolog irigységbe. Mert 30 évesen már kb önálló 10 éves gyerekünk volt, aki mellett lehetett pihenni, szórakozni, fejleszteni magam, előrébb lépegetni a ranglétrán, másrészt meg nagyon jó volt a kapcsolatom a gyerekkel is, totál megértettem a lelkivilágát mindig is, mert nekem sem volt még olyan távoli az iskola, tinikor, stb.

Az meg már csak hab a tortán, hogy 40 évesen már 20 éves a gyereked, újra szabad vagy, és még mindig fiatal. Már ha nem szülsz közben mégegyet. :)

2022. nov. 13. 20:25
 19/36 anonim ***** válasza:
61%

Mitől megkeseredett vészmadár az, aki jobbnak érzi komoly párkapcsolatban szülni, nem otthagyni terhesen a munkát, mert " a párom nem enged dolgozni.

"és hamar leesett mindenkinek, hogy a 20 évemmel messze lepipálom őket intelligencia terén." És ez hogy esett le nekik? Mutogattad az IQ tesztedet? Vagy az orvos azt mondta, Jajj, Jucika, maga 20 évesen intelligensebb, mint én? Azért ha senki nem barátkozott veled, annak oka volt, és nem a hatalmas intelligenciád. Nálunk voltak fiatal, és idősebb szülők is az oviban, de senkit nem néztek ki a kora miatt.

2022. nov. 13. 20:39
 20/36 anonim ***** válasza:
19%
Tudod, elég egy emberrel 3 percet eltölteni, hogy tisztázódjanak a szellemi erőviszonyok. :)
2022. nov. 13. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!