Rèszleges oxigènhiány következmènye már mutatkozott volna?
Figyelt kérdés
Kisfiam hò vègèn tölti a 2.èletèvèt. Sajnos a kitolásnál komplikáciò lèpett fel, vákumoztak. PIC-re került, az első pár percben kellett sürgősen neki oxigèn, ellátták, stabilizálták, utána csak megfigyeltèk, rohamosam javult az állapota, 2 nap után szoptathattam. Az internet riogat sokmindennel, de belül valami azt súgja semmi okom a pánikra, de nèha mègis elfog ez az èrzès akaratlanul is pl. mikor a 3 hèttel idősebb szomszèd kislányt csacsogni hallom vagy mondòkázni. Kisfiam egy tünemèny, okos, èrtelmes kis szeretetgombòc. Mindent megèrt, mindent időre csinált, sőt. Tegnap mögötte jöttem, először az èletben kèrtem tőle azt, hogy húzza le a trikò ujját, mert fel volt gyűrődve, nehogy megfázzon. Azon nyomban lehúzta, amint kimondtam. Rengeteget puzzle-zunk, könyvezünk, sokat foglalkozom vele. Baba korában tornáztunk sokat, mondòkák stb. Dokik szerint rendben van minden, de a beszèd mèg az utolsò kontrollon nem volt terìtèken, csak az, hogy hallgat e a nevère, èrti e a beszèdet. Megèrteti magát, páros lábbal ugrik, eszik egyedül, bilizik. Èpp alszik, összeìrtam a jelenlegi repertoárt, cca 70 szavas szòkinccsel bìr jelenleg, a hangutánzòkkal együtt, s persze sokmindent nem ejt ki helyesen mèg + szòkezdemènyek is vannak pl kè(kèk),nyu(nyuszi). Mikor nyugodhatok meg vègre? Szerintetek mikor fog beszèlni rendesen? Ha nincs vele gond sem viselkedèsbeli, sem elmaradás, valòszìnüleg már nem lesz hozománya a kitolásnak? Úgy aggòdom.2022. nov. 11. 13:38
1/5 anonim válasza:
Nem értem, mi bajod, komolyan. Szépen fejlődő átlagos gyereked van. Ne hasonlitgasd a szomszéd kislányhoz, semmi ertelme.
2/5 anonim válasza:
Az én gyerekem karácsonykor lesz 2 éves. A szülés problémamentes volt,egészséges kisgyerek,születése óta folyamatosan énekelünk neki,mondókázunk,beszélünk hozzá. Mindent megért,de bizony nem beszél,csak szótagokat mond. Nics 70 szavas szókészlete! Sokak szerint az a baj,hogy tökéletesen meg tudja értetni magát így is,ezért nem beszél. Hát nem tudom.... Úgyhogy nyugodj meg,szerintem nincs baj.
4/5 anonim válasza:
3 éves koráig nem akart beszélni a fiam. bekerült oviba, azóta be nem áll a szája, gyakorlatilag 2-3 szavas mondatokat kezdett el mondani, teljesen odaillő, értelmes mondatokat.
ne aggódj, minden ok.
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szèpen köszönöm nektek! Első gyermekünk, nem akarom,s nem is szoktam èn tudatosan hasonlìtgatni másokhoz, rá koncentrálok, de a szülèsi előzmènyek miatt baba kora òta stresszelek, hogy megúsztuk e maradandò károsodások nèlkül :/ Persze ezt neki nem mutatom, csak belül kìsèrt, minden hònapban nèzegettem korának megfelelően fejlődik e (itt nincs vèdőni felmèrès, státusz, csak orvosok). Az anyai ösztöneim szerint semmi baja, nekünk ő a legszebb, legokosabb, de mègis fel-feljönnek bennem a rossz èrzèsek, de ha baj lenne már csak felfigyeltem volna rá. Pár hete indult meg a beszède neki is egyèbkènt, eddig kb 10 szava/kifejezèse volt. Köszönöm mindenkinek! :)
2022. nov. 11. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!