Milyen következménye van, ha az autista gyerek hangoskodik és a szomszédok feljelentik?
Gyerekem autista és sokat hangoskodik, visítozik, kiabál.
Ez ellen semmit nem tudunk tenni. A szép szó és a figyelem elterelés nem segít. Magyarán el kell viselni.
A szomszédokat érthető módon zavarja a hangoskodás. Társasházban lakunk. Szívesen mennénk kertesházba, de sajnos nem engedhetjük meg magunknak anyagilag.
Félek, hogy a szomszédok előbb- utóbb besokallnak és feljelentenek a hangzavar miatt. Ilyen esetben megbüntethetnek minket a rendőrök? Esetleg kötelezhetnek minket arra, hogy költözzünk el? Szegény gyermek nem tehet semmiről és mi is tehetetlenek vagyunk.
Nálunk is tűrik a 2 órás hisztiket. Szintén autista gyerekem van. Én ki szoktam küldeni a közös (4 lakásos,kulcsra zárt) folyosóra lehiggadni. Úgy nem annyira hallatszik le az ordítás. Ha megnyugodott,bejöhet.
Persze addig is be tudna jönni,a lakásajtó nyitva van.
Ez van,ezt dobta a gép. Mi se tudunk elköltözni.
Köszönöm a válaszokat!
7-estől kérdezem, hogy ennél jobban hogy lehetnék empatikus? Direkt úgy írtam, hogy érthető módon a szomszédokat zavarja a hangoskodás. Tehát én teljesen megértem őket is. Minden erőmmel azon vagyok, hogy lecsendesítsem a gyereket, de sajnos képtelenség.
Húzom is q nyakam, szégyellem is magam (pedig nem tehetünk erről az egészről) és együttérzek a szomszédokkal, ennél jobban màr nem tudok empatikus lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!