Szerintetek vezet bármilyen pozitív eredményre a pofon, meg más testi fenyítés?
Sziasztok!
27/F vagyok. Nincs gyerekem, meg én nem kaptam testi fenyítést gyerekként, és a leghatározottabban ellene vagyok.
Tapasztalom a saját korosztályomban is, hogy "a pofon senkinek sem ártott még meg", bezzeg az én időmben szabad volt nevelni a gyereket", és társaik.
Nektek mi a véleményetek?
Ja, mennyi álszent ember van itt, de amúgy teljesen biztos voltam benne, hogy ez lesz.
Persze, soha nem kapott még pofont a gyereked. És én vagyok a neandervölgyi, mert én ezt nem hiszem el. Én nem tudom, ti hol laktok, a mennyben? Én a neandervölgyben, oké. De az ismerettségi körömben akárki élő emberrel beszéltem, mind azt mondja, hogy bizony fordult már elő, hogy elcsattant egy pofon. És diplomás emberek közt mozgok, szóval nem gondolnám, hogy tanulatlan barmok vagyunk.
Ajánlom figyelmetekbe Popper Péter előadásait a gyereknevelésről, ő is beszél erről. Aki egy pszichológus egyébként, de biztosan ő is egy tanulatlan állat.
És az is biztos, hogyha a gyereked egy kis angyal, akkor az azért van, mert jó természetet örökölt, és nem azért, mert te meg tudtad vele beszélni, hogy hogy illik viselkedni. Imádom az ilyen minta mamikat. Nyilván mi a neandervölgyben soha nem beszélünk a gyerekünkkel.
14, nem hiszem el, miért az ütésen kell lovagolnod. Nemrég volt a hír, hogy a pasi felemelte kezét lábát összefogva a hisztiző hétévest és földhöz vágta, mert neki az jött idegből. Az enyém is agresszív reakció a lenyomással, azért, mert én leszorítom erővel a gyereket a földre a kezénél fogva, még nem vagyok "jobb" a pofozkodóknál, egyszerűen belőlem így jön az agresszió, nem ütéssel, csak hogy lásd, van ilyen. Más meg felemeli és földhözb.ssza a gyereket, van, aki lábára/kezére csap, nem pofozza, más meg megrázza. Semmi hihetetlen nincs abban, hogy az agresszió nem pofon formájában tör utat, hanem máshogy, az én szorításom, lenyomásom is ugyanolyan durva dolog. A többi semmivel sem jobb a pofonnál(már mondjuk annyiban igen, hogy legalább nem a fejét ütjük, de a rázás még rosszabb is talán, ugye abba meg is halhat).
Szerintem az hazudik, akinek semmilyen agresszív megmozdulása sincs, minimum szorítás szokott lenni az embereknél, ha már nagyon kiborulnak, vagy kézrácsapás, de az teljesen hihető, hogy nem pofoznak, mert az agresszió nem mindenkinél így jön elő. Ahogy nem mindenki jobbegyenessel verekszik, van, aki elsőre rúg:)
Képzeld, nincs semmilyen olyan reakcióm, amivel testi fenyítést alkalmaznék. Se pofon, se kézrecsapás, se leszorítás, se kéz-lábnál felemelés, se ágyra lökés. A saját szegénységi bizonyítványomnak érezném, ha bármelyiket tenném.
Az, hogy neked problémát okoz az indulataid kezeléssel a gyerekkel szemben, azzal inkább neked kéne dolgoznod, mert vannak módszerek, eszközök, amik segíthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!