Akik albérletbe vállaltak gyereket, azok milyen állandó
lakcímet írattak a gyerek lakcímkártyájára? Vagy ez
hogy működik?
Figyelt kérdés
Gondolom nem sok mindenkinek engedik meg, hogy állandóra bejelentkezzenek egy albérletbe, legalábbis felénk már az ideiglenesre is sok lakás kiadó húzza a száját, innen jött a kérdés számomra, hogy akiket nem engednek bejelentkezni, azok mit íratnak a születendő gyerek lakcímkártyájára? Vagy ez automatikusan megy valamelyik szülő állandó lakcímére?
Automatikus, nincs választási lehetőség. Ahogy az első írja, az anya állandó lakcíme szerepel majd.
Sőt, oda is postáznak mindent, ezt se lehet megmásítani.
2022. nov. 3. 11:39
3/8 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy "nem engedik meg". A lakcím a lakó dolga. Két tanúval aláíratott bérleti szerződéssel a tulaj külön aláírása nélkül is be lehet jelentkezni albérletbe, állandó lakcímre is.
2022. nov. 3. 11:57
4/8 anonim válasza:
Az én állandó lakcímemre kerül (anyuka) mindenképp, ami a szüleimé és a világvége, ezért most átjelentkezek majd gyorsan anyósomhoz, hogy legalább egy városba legyünk, aztán tartózkodási helyre majd bejelentjük őt is ide az albiba. Nekünk azt mondta a védőnő nem is kerülhet az apjáéra hiába kérem… pedig egyszerűbb lett volna, mint most még rohangálni nekem új lakcímkártyát csináltatni a 35. héten. Ha egyáltalán sikerül, mert elindítottuk a babavárót még a mostani papírokkal és még mindig nincs hír róla, addig meg nem akarok adatot változtatni.
2022. nov. 3. 12:01
5/8 anonim válasza:
Az állandó, ami az anya kártyáján van. Albiba lehet tartózkodási helyet megadni. Ez alapján lesz körzeti orvos, védőnő, mivel a tartózkodási helyen éltek életvitelszerűen. Oda veszik fel majd oviba is. Ilyenkor nem küldenek el az ország másik felébe.
2022. nov. 3. 13:05
6/8 anonim válasza:
Nálunk a kórházban amikor jöttek intézni ezeket a papírokat be lehetett X-elni, hogy anya vagy apa lakcímére menjen, ha esetleg nem egy lakcímen vannak, de ezen kettőből valamelyik.
2022. nov. 3. 14:56
7/8 anonim válasza:
Nekem a volt férjemmel közös ingatlan az állandóm.
Albérletben lakunk a párommal, közös gyerek is van, ő is az én címemre van bejelentve, párom meg az anyjához.
Én a CSOK miatt, párom meg az önkormányzati lakás miatt nem jelentkezhet ki a bejelentett címről 😅
Egyébként én a gyerekeket is úgy tudtam iskolába íratni itt a környéken, hogy a védőnő leigazolta. A kicsi is ez alapján fog bölcsibe menni.
2022. nov. 3. 18:29
8/8 anonim válasza:
Elsem hiszem, hogy 2022ben még itt tartunk, hogy se egy albérlő, se egy tulajdonos nem tudja a vonatkozó jogszabályokat.
Ha valaki albérleti szerződést köt, amit közjegyző is hitelesít, és a bérlőnek nincs más állanfó lakcíme a bejelentkezés kötelező! A bérlő mikor kiadta a lakását, lemondott a szállásadói jogosítványáról a lakásban, így nélküle is a fenti dokumentumokkal be kell jelentkeznie a béelőnek. Ebben nem ő dönt onnantól kezdve.
Ha van másik állandó lakcím, akkor tartozkodási cím bejelentkezési kötelessége van a bérlőnek.
Ha gyermek születik, a gyermek bejelentése az állandó lakcímre automatikusan történik, és ha ez épp albérlet akkor is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!