Mikor leültetek megbeszélni a gyerek témát?
Milyen érveket kaptál h miért ne még, vagy miért vágjatok bele?
Mennyi félretett pénzetek volt?
Esküvő után párom azt mondta, hogy részéről jöhet. Én mondtam, hogy még menjünk el nászútra meg utazzunk kicsit, aztán utána ráállhatunk a dologra.
Ház, autó megvan, hitel nincs, és még van kettőnknek összesen kb. 20 millió.
Mi nem ültünk le konkrétan ezt megbeszélnuli, mert mindketten kezdetektől fogva szerettünk volna gyerekeket és nem volt kérdés ilyen téren. Aztán egyéb betegség miatt abba kellett hagynom a fogamzásgátló tabletta szedését. Párom csak annyit kérdezett, hogy vegyen-e óvszert vagy adjuk meg a lehetőséget az utód megfoganásának. Utóbbi mellett döntöttem.
Amúgy kicsivel több mint 9 év után volt ez. Előtte azért vártunk, mert még suliba jártam, aztán dolgozni kezdtem, de csak határozott szerződésem volt. Illetve lakásban laktunk, ami elég kicsi volt ahhoz, hogy oda baba érkezzen közénk. Nem sokkal a döntés előtt kaptam meg a határozatlan státuszt, anyagilag meg jól álltunk már, szóval csak rajtunk múlott az egész. Kb 1 év után estem teherbe. 5 hónapos terhes voltam, amikor végeztünk a felújítással és el tudtunk költözni.
Ami a félretett pénzt illeti, pont akkoriban vettük meg a házunkat részben saját erőből, részben hitelből, és belekezdtünk a felújítási munkálatokba. Sok pénz ment így ki a kasszánkból, de néhány millió tartalék mindig volt akkor is (2019) és most is.
Szerettuk volna, hogy legyen mindkettonknek munkank, ahova vissza is varnak, legalabb 6 havi koltsegunket fedezo felretett penz. Lakasunk volt addigra, lakastakarekbol meg sajnos orokoltem is egy reszet, illetve kolcsonbol, amit addigra kifizettunk, de nem mi laktunk benne, hanem kiadtuk, mert mi addigra mar kulfoldon laktunk. Ott fel sem merult venni, mivel nem terveztunk sokat maradni, de olyan helyen laktunk, ahol 3 honap volt a felmondasi ido mindket reszrol, meg a foberloinkkel is nagyon kozeli barati volt a kapcsolat. Oda szulettek a gyerekek.
Megismerkedesunk utani honapokban megbeszeltuk, hogy majd egyszer szeretnenk tobb gyereket. Az eljegyzesunk utan jott nekem a vagy, hogy nagyonszeretnek, addig valahogy egyaltalan nem. Errol szoltam a ferjemnek, aki par honappal kesobb mondta, hogy mar o is szeretne. Ra egy evre vagtunk bele munka miatt, hogy meg legyen a megfelelo munkaidom.
Az első randinkon megbeszéltük, hogy szeretnénk-e gyereket, kb mennyiben gondolkodunk és hogy nagyjából mennyi idő után éreznénk reálisnak egy optimálisan működő kapcsolat idején. Milyen feltételekkel vállalnánk. Ahogy közeledett ez az idő, átrágtuk megint, egyeztettük a terveket és a feltételeket megnéztük, hogy teljesülnek-e. Onnantól, hogy ez megvolt, már csak rám kellett várni egy kicsit, hogy lélekben is felkészüljek az egészre. Gyakorlatilag pontosan akkor lett gyerek, amikor az első randin az "optimális esetben"-t leírtuk :D
Egyébként volt saját lakás (hitellel), autó (hitel nélkül), és pár millió ft félretéve (nem jelentős, 2-3 körül kb, azóta már nőttek a megtakarításaink szerencsére, de amikor először elkezdtünk próbálkozni, akkor még nem volt sok, bár ez valahol érthető, előtte fél évvel vettük a lakást, arra azért elment kb minden :D ).
Mi tiniként jöttünk össze így akkor még csak egymásnak örültünk. Én családi okokból nem akartam soha, tudtam, hogy nem leszek jó anya. A párom viszont csak tőlem akart gyereket. Statisztikai alapon nem is kellett volna együtt maradnunk, de sulik után is kitartottunk egymás mellett. Sosem volt gond a kapcsolatunkkal és még a távkapcsolatot lazán kibírtuk.
12 év után megkérte a kezemet. Akkor elmondtam mit gondolok a gyerek témáról. Ő is elmondta, hogy mit gondol és, hogy neki komoly tervei vannak velünk.
Végül feladtam a gyerekmentes álláspontom, és lett gyerekünk több is.
Saját lakásunk nincsen. Van kb. 30 milliónk (nagyjából átszámolva forintra) a számlánkon mostanra. Bár nálunk a pénz az egy csalóka dolog. Nem vagyunk vagyon halmozók, csak egy eszköz a pénz. Bármikor ellehetetleníthetik az életünket és igazából ugorhat bármi. Ha olyan a politikai közeg elvehetik egy tollvonással az életed megtakarításait, vagyontárgyait, mindent. Erre volt példa a családban és neki valóban vagyona volt nemcsak összespórolt 30 milkája.
Úgyhogy nekünk azon van a fókusz inkább, ha kell újra tudjuk építeni az életünk a 0-ról is, bármi is jön, akár egy másik helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!