Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire borzalmasan...

Tényleg ennyire borzalmasan meggondolatlanok az emberek?

Figyelt kérdés

Azt hiszik az a normális, hogy beleszülnek a vakvilágba saját lakás és normális fizetés nélkül. Szülni gyereket nem úgy kell, hogy majd csak lesz valahogy... Meg kell neki teremteni az alapvető szükségleteket.

Hogy lehetnek ennyire tudatlanok a 21. század emberei?

2022. okt. 30. 15:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
#17 azért ez durva általánosítás
2022. okt. 30. 17:14
 22/40 anonim ***** válasza:
78%

Ez igy van, csak europa tobbi orszagaban nem megy ra a fizetésed 80%a lakhatásra!

"Ha tudatlan hülye vagy, legalább ne reklamozd", rád igaz inkább

2022. okt. 30. 17:28
 23/40 Mathus ***** válasza:
97%
#13: Ez így, ebben a formában nem igaz, mert egy európai pógár rohadtsokat költ a lakhatására, ha ott akar élni, ahol munka van. Szerinted miért tüntettek (és tüntetnek rendszeresen) Berlinben, volt sztrájk Münchenben, meg élőlánc Írországban? Meg a Deutsche Welle-n ezeregy proverty doku? Mindennaposak a megmozdulások a rossz lakhatási körülmények miatt Nyugat- és Dél-Európában.
2022. okt. 30. 17:30
 24/40 Mathus ***** válasza:
100%

#22: megint attól függ hol akarsz lakni. a német minimálbérből Berlinben, amit a Rewe-ben kapsz polcozásért, mehetsz vmelyik backpacker hotelbe, vagy Meiningerbe.

nemhogy a lakbér 80%-át viszi ott el egy pecó (vagy random német nagyvárosban), hanem a fizud 180%-a sem fedezné a bérleti díjat. lakik haverom Rotterdamban, olyan körülmények között, hogy itt a Város Mindenkié aktivistája gyújtaná fel a helyet, saját kezűleg.

2022. okt. 30. 17:40
 25/40 anonim ***** válasza:
100%

"azért ez durva általánosítás"

#21 Az mióta általánosítás ha azt írom, hogy "a mai 20 éves korosztályban sok meggondolatlant látok" ?

A sok az nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen !

2022. okt. 30. 17:46
 26/40 anonim válasza:
86%

Egyrészt igazad van, és jogos, amit felveszt. Másrészt, meg nincs igazad, mert ha mindig mindenki a tökéletes körülményekre, alkalmakra várna, akkor az emberek 90%-a nem születne meg (és nem született volna meg régen sem). Lehet, hogy éppen te sem.

Tehát mindkét nézet, a minimalizmus is és a perfekcionizmus is egy tévút. Nem szabad felelőtlenül a semmire gyereket vállalni, de nem kell koncepciózus feltételekhez sem kötni.

Egyébként a társadalom és a fiatalabb generációk látható degenerálódása, romlása nem a szegénység miatt, hanem a nevelés hiánya miatt van. 100 évvel ezelőtt, nagyszüleink idejében is a szegénység általános volt, mégis tisztességes embereket faragtak a gyerekeikből, mert ez emberi hozzáállás, nem pénz kérdése.

2022. okt. 30. 17:58
 27/40 anonim válasza:
88%

Szerintem itt két dolog van. Fiatalok többnyire nem rendelkeznek kellő pénzzel és lakhatási körülményekkel ahhoz, hogy bármikor is elérjék a gyerekvállaláshoz szükséges életszínvonalat, ezért lenne fontos sokan lenni, hogy a társadalom ki tudja termelni neked azt a pár szűkös évet amíg stabilizálódik a helyzet.

Másfelől pedig tömegesen élnek olyan rétegek, akiknek a gyerek és a család az egyetlen elérhető fejlemény, tanulmányok és karrier hiányában.

2022. okt. 30. 18:07
 28/40 anonim ***** válasza:
67%

Ez nem kérdés.

Ha mindenki így élne, akkor még annyi gyerek se születne, mint most. Én elég megfontolt vagyok, de nem kalkuláltam költséget mikor jött a gyerek, csak beleugrottunk. Most már azt mondom hogy megérte, bár kezdetben elég sok nehézségünk volt. Mára vidám az élet, anyagilag semmi problémánk, a gyerekek is ügyesek, ők is el tudják magukat látni.

2022. okt. 30. 18:29
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

28

Ne hasonlitsd magadat, a "mi" korosztalyunkhoz. (A mostani 25-35)

Ha a gyerekeid, "már ellatjak magukat, azt jelenti, h 20 evesek kb. MINIMUM!!! akkoriban elég mas világ volt! Már ne is haragudj, de megnéznélek, hogy most honnan szednél saját lakast stb.

2022. okt. 30. 19:49
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem is tudom :D Akárhányszor írok egy olyan választ (vagy látok másoktól hasonlót) hogy meggondoltam mikor szülök, legyen saját életem, pénzem, karrierem - az én esetemben külföldre költözéssel az ottani páromhoz - jönnek a fröcsögések hogy haszonleső r.banc, ugródeszkának használom a férfit (mert dolgozni merek) :D A nem dolgozó nő szintén r.banc, de ő a kitartott r.banc. Ez tipikusan a van sapka nincs sapka esete. Az inciknek semmi se jó 🤷 Ha dolgozunk ha nem, r.bancok vagyunk. Ennyit ér ez a kérdező is, nem többet.
2022. okt. 30. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!