Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 hónapos babával ti mennétek...

1 hónapos babával ti mennétek a nagycsaládi karácsonyra?

Figyelt kérdés

November végén születik a kisebbik lányom. A nagy a covid idején érkezett, ráadásul nyár közepén, szóval akkor nem volt kérdés a "menjünk-e bármilyen családi eseményre" dolog, mert nem volt ilyen. Most viszont lesz igazi nagycsaládi karácsony, amit általában nagyon szoktam szeretni, és a nagylányom is már élvezi ezeket a családi eseményeket. Az eddigi gondolat az volt, hogy az apjával ő megy, én meg maradok a hátsómon a picivel, de őszintén szólva szeretnék én is menni. Csak bizonytalan vagyok, hogy egy nagyjából 1 hónapos kisbabával mégis el merjünk-e menni? Alig kapott addigra még oltásokat, ha kicsit is hasonlít majd a nővérére, akkor egyrészt az autózást se fogja szeretni, másrészt meg kb nonstop cicin akar majd lógni amúgy is.

Nem egy nagy elköteleződés, ~1 órás autóútról van szó/irány, szóval még csak nem is az, hogy ott kéne aludni bárhol idegen helyen, úgy eszembe se jutna menni (azt már magam miatt sem). Kb 20 ember lenne jelen, a nagyobbik lányommal kb egyidőstől kamaszokon át a lassan 90 éves dédmamáig minden létező korosztály. Ti mennétek így?

(Nyilván majd kb előző nap fogom kitalálni adott gyerek és hangulatom és állapotom ismeretében, szóval csak érdekel, hogy akiknek hasonlóan karácsonyhoz relatíve közeli időben született a babája, hogy voltak ezzel)

2022. okt. 27. 13:57
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi bevállaltuk. 3 héttel szülés után nálunk karácsonyozott a család, következő héten pedig mi mentünk szilveszterezni egy házibuliba a barátokhoz.

Engem nem viselt meg a szülés, se fizikailag se mentálisan, sőt, egy hatalmas energialöketet adott. A babám igazából mindenhol elvolt, evett, aludt és nem lógott folyton mellen, szóval minden adott volt ahhoz,hogy be merjük vállalni az ünnepeket.

Nyilván,ha rosszul lettem volna vagy nehezebb eset lett volna a gyerekem, akkor nem csinálunk banzájt, de mivel ti mennétek, elég eldöntened aznap reggel, hogy mennyire vagytok szalonképesek.

2022. okt. 28. 09:54
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Én mennék, és mentünk is mindenfelé, mindkét gyerekkel. Egyiket se viselte meg, hogy mozgásban voltunk, sõt, olyankor aludtak a legjobban. Beteges se volt egyik se. A nagyobbik 6 éves, a kisebb 3, náthánál komolyabb betegsége egyiknek se volt még, és egy kezemen meg tudom számolni, hányszor hánytak eddig.
2022. okt. 28. 13:36
 33/38 anonim ***** válasza:
27%
17-es: Semmi túlmisztifikálásról nincs szó, egyszerűen nem mindenki ugyanúgy működik, ill. regenerálódik adott helyzetekben. Nekem a szülésem, bár fájdalmas volt a vége, könnyebb volt, mint amire számítottam, de gátsebbel hetekig a poklok poklát álltam ki. A szoptatás sem volt sima ügy, vérzett, gyulladt, sebes volt jó ideig a mellbimbóm, be is lázasodtam, és időtlen ideig tartott egy-egy etetés. Nem hagytam el magam, de ilyen állapotban nem utazgattam volna rokonozni. Az sem kóros, aki 1 hónapos gyereket félt sok emberrel összeengedni, nagyon fejletlen ekkor még a babák immunrendszere. Volt viszont olyan karácsony, ahol rákos beteg rokonhoz mentünk, kemoterápiás kezelés alatt, mert enyhébb mellékhatásokkal járt nála, és bevállalta. Egy szó mint száz, nem lehet minden helyzetet előre tudni, és semmi baj nincs, ha vki nem minden szituban tud/akar kiöltözve vendégek között parádézni. Szerintem ennél az a leghelyesebb, ha a baba születése után meglátják, anyuka hogy van, baba mennyire nyugodt stb.
2022. okt. 28. 17:17
 34/38 anonim ***** válasza:
86%

gyerekfüggő, én azt mondanám megyek, ha nem jön közbe semmi.

és már bocsánat, de miért is van leszólva az, akit nem viselt meg, miután leírtátok, hogy titeket meg megviselt, és nem vagyunk egyformák? Minket meg nem, mert nem vagyunk egyformák :D mégis csak az van lepontozva, aki nem akart meghalni...

2022. okt. 29. 21:56
 35/38 anonim ***** válasza:
83%
34, én azt nem ertem, minek ezen versenyezni. Én se értem ezt a lepontozgatást, meg a meghalni akarast se, meg azt se, hogy "mit rinyálsz, én mar szülés után két óraval koktélpartiba mentem tűsarkúban". Nekem pl 1 hét után semmi bajom nem volt fizikailag, de kb ha a kifli nem ugy görbült, már bőgtem, mint egy idióta, nagyon durva volt a hormonfröccs. Hát így se volt értelme menni sehova. Annyiféle történet van, minek egymás tapasztalatait leszólni.
2022. okt. 30. 08:47
 36/38 anonim ***** válasza:
16%
De pont ezaz,hogy azt kell csak elfogadni,hogy valaki pocsékul van,senkit látni se akar,meg burokban tartja a gyereket.Ha valaki másképp érzi,másképp csinálja,az tuti hülye.Itt senki se a pláza közepére akarja vinni a gyereket hogy idegenek lihegjenek az arcába,hanem gondolom a testvérekhez,nagyszülőkhöz,unokatestvérekhez mennek.Szerintem intelligens emberek megértik,sőt tudják,hogy egyrészt bármi közbejöhet,másrészt ilyenkor nem fogdossuk össze még a babát.Abból semmi baj nincs,hogy az újdonsült anyukának nem kell otthon készülődni,mégis a családjával ünnepelhet.Ez a megfertőzés meg...az nem baj ugye,mikor apa hazajön a munkából és bármit hazahozhat,vagy leugrasz kenyérért a boltba,vagy jön valamelyik nagymama, esetleg be is költözik pár hétre.Ugyanannyira megfertőzheti azt a babát.Csak a családhoz akarnak menni könyörgöm.Nyilván,ha fáj valami,vagy lelkileg nem lesz jól,vagy a baba nyűgös akkor nem mennek majd.De akkor mondjuk senki nem menne tőlünk,mert engem nem hagynának magamra karácsonykor,de mindegy.Mondom,nálunk nem is volt más opció 4-eskénél,mert a nagynak menni kellett,más nem tudta vinni,nekem kellett.Semmi bajunk nem lett.Én is jól voltam minden szülés után,a babák is nyugodtak voltak.
2022. okt. 30. 09:48
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk aki írja, hogy hozzájuk mentek. Hát a tökömnek se lenne egy 4-5hetes baba mellett sütni főzni... vagy ha viszik is, akkor mosogatni, takarítani. Sokkal egyszerűbb elmenni valahova, ahol akkor állsz fel, hogy te most mész a gyerekkel, amikor csak akarsz
2022. okt. 30. 17:40
 38/38 anonim ***** válasza:
72%
Te az ilyen kijelentésekkel, mint: "burokban tartja a gyereket". Nem szólod le azt, aki nehezebben viselte a gyermekágyat? Ez nem verseny... Aki jól volt lelkileg és fizikailag és a babája is bírta az ingersokkot, annak tök jó. Aki(nek) nem, annak kevésbé, de nem verseny, hadd érezze magát mindenki úgy legalább ebben a pár hétben, ahogy szeretné. Ha én "bele akarok halni", akkor akarjak, ha tűsarkúban akarok vendéget fogadni, legyen. Anyának és a babának legyen jó, ezt a veszélyeztetést, meg burokban tartást meg engedjük már el... Úgyis mindenki maga viseli a következményeket.
2022. okt. 31. 10:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!