A férjem csak hétvégén van itthon. Lassan vissza kéne mennem dolgozni, de a régi munkám 2 műszakos. Helyben/közelben csak olyat találok ami vagy 2 műszak vagy hajnalban kezd. A gyereket nem tudom rábízni senkire sajnos. Anyukák ti hogy dolgoztok? Milyen munkát?
Cukrász. Nincs hétvége, nincs ünnep, hajnali kezdés, rengeteg túlóra 😔 Ja és a közelben nincs is cukrászdába felvétel 😔
2022. okt. 24. 19:09
3/19 anonim válasza:
Miért nem vállalsz otthon tortákat és sütiket?
2022. okt. 24. 19:39
4/19 anonim válasza:
Gondolom, hogyha ismered a közelben a cukrászdákat, akkor nem annyira nagy város.
IT tesztelő pozikat nézhetnél vagy Business Analyst-ot. Szerintem mindkettőt egy kellően jó szövegértéssel és helyesírással rendelkező személy meg tudja ugrani, főleg, ha nyelveket is beszélsz. Bekerülni tapasztalat nélkül nehezebb, de szerintem nem lehetetlen. 2 év után tudsz váltani kb. magasabb fizetésért, ha megcsípsz egy HO-t, akkor azért elég kényelmes a gyerekkel otthon, ha beteg vagy sztrájk van.
Van a call centerezés is. Telefon szolgáltatókat érdemes lehet nézni, ők is hirdetnek irodai munkát és valaki mesélte, hogy kötelezővé akarták náluk tenni a heti három HO-t és ő ezért gondolkodott a váltáson, mert otthonról nem tudott dolgozni.
2022. okt. 24. 19:40
5/19 anonim válasza:
"IT tesztelő pozikat nézhetnél vagy Business Analyst-ot. Szerintem mindkettőt egy kellően jó szövegértéssel és helyesírással rendelkező személy meg tudja ugrani, főleg, ha nyelveket is beszélsz."
Ne hitegesd már baromsaggal!
Egyikhez végezzen el minimum egy tanfolyamot, masikhoz rögtön egy közgász egyetemet, mi?
2022. okt. 24. 20:32
6/19 anonim válasza:
4. Te hol élsz komolyan? Ezzel foglalkozom, nem veszünk fel cukrászokat tapasztalat vagy végzettség nélkül és nem is ismerek olyan céget aki ezt tenné. Nem leszólva a cukrászokat, nagyon szép szakma, de ez olyan ökörség mintha azt mondanád a programozónak ott a piskóta recept dobj össze egy tortát, bárki lehet cukrász.🤦♀️
2022. okt. 24. 20:50
7/19 anonim válasza:
#6 Én dolgoztam olyan cégnél, ahol vettek fel tesztelőket és business analyst-okat is végzettség nélkül és elküldték őket három hónap képzésre. Aki megugrotta a képzést és a munkát, azt alkalmazták. így volt biológus, erdőmérnök, borász a business analyst-ok között. Mondjuk az is igaz, hogy ott heti 4x be kellett járni.
Azért a programozó és a tesztelő között van némi különbség (manuális teszt).
2022. okt. 24. 21:06
8/19 anonim válasza:
7. Komoly cég nem vesz fel 3 hónapos képzés után manuális tesztelőt, ha nem ért hozzá. Lehet, hogy egy biológusnak meg van erre a kapacitása, hiszen jórészt lehet a logikára támaszkodni, de egy cukrásznak teljesen más a tapasztalata. Nálunk is dolgoznak fiatalok 0 tapasztalattal, de ügyesebbek mint sok egyetemet végzett kolléga, de tipikusan olyanok akiket érdekel et a világ. A programozót példának hoztam fel, hiszen pont olyan speciális a tudása mint egy cukrásznak. Mint mondtam ezzel foglalkozom, pontosan tudom mi a különbség. Ha te is ezzel foglalkoznál nem adnál ilyen megtévesztő tanácsot.
2022. okt. 24. 21:23
9/19 anonim válasza:
#8 Mármint HR-es vagy? Én fejlesztő vagyok :)
2022. okt. 24. 21:26
10/19 anonim válasza:
9. Én project manager, de teljesen lényegtelen. Nem tudom elhinni, hogy egy cukrásznak adja azt a tanácsot egy fejlesztő, hogy menjen business analystnak csak úgy. Nem akarlak bántani, én hiszek neked, csak szerintem nem életszerű. De lehet nálatok van ilyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!