Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák: inkább távolról...

Anyukák: inkább távolról szeressen a gyerek, vagy közelről utáljon?

Figyelt kérdés

Egy sorozat kapcsán merült fel bennem a kérdés.

Adott egy nő és egy férfi, akik elváltak. A férfi kapta meg a felügyeleti jogot, így nála van a gyerek. A férfi letiltja a fiú telefonjáról a volt neje telefonját, de megengedi, hogy felhívhassa a fiú az anyját. De előtte a férfi felhívja a nőt, hogy az a történet, hogy ő ment el, és ha megpróbál bármilyen más történetet mondani a fiúnak, akkor nem találkozhatnak soha többet.

A kérdés: melyik a jobb? Az, ha közelről utál a gyereked, rossz anyának tart, megvet, nem szeret, csalódott benned, vagy ha messziről szeret, de nem találkozhattok, nem láthatjátok egymást?

2021. szept. 5. 16:30
A kérdező szavazást indított:
Közelről utálni
Messziről szeretni
16 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem is értem az egészet..

Egyébként egyértelműen közelről, mert mindegy, milyen szülő vagy, amíg ott vagy és próbálkozol. Ha nem jön be, hát nem jön be, nem kedvelhet a gyereked és mindenkinek vannak hibái, amikre utólag jövünk rá, de a tudat, hogy a szülőd ott volt és próbálkozott, az azért rohadt sokat számít. Aki távol van, azt nem szeretjük, mert nem ismerjük, max emlékünk van róla.

A felügyeleti jog tök oké, mellette viszont van láthatás is! Azzal mi van? Még a gyilkosokat sem zárják el a gyerekeiktől, van felügyelt láthatás.

2021. szept. 5. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
En sem ertem a kerdest, ragyujtanam a volt uramra a hazat, mert a gyerekemet SENKI nem veheti el tolem. Senki.
2021. szept. 5. 20:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Látszik, hogy nem értitek.
2021. szept. 5. 20:39
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Érthetetlenül írtad le
2021. szept. 5. 20:48
 5/8 anonim ***** válasza:
De, ertjuk. Te nem erted, hogy nincs a vilagon olyan szituacio hogy elfogadjam azt hogy a gyerekem apja tiltja tolem a gyerekem, vagy hogy a gyerekem nem velem lakik.
2021. szept. 6. 11:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor játszunk olyat, hogy van ilyen szituáció. Így már érthető?
2021. szept. 6. 14:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem így sem érthető!

Mondd már meg, szóval a bíróság azt mondta, hogy az anyja nem láthatja a gyereket, csak az apa. Ezért az apa letiltja az anya számát, de még jófejségből megengedi az anyának, hogy azt mondja ő akarta otthagyni őket, nem pedig eltiltották a gyerektől?

VAGY

A bíróság azt mondta, hogy az apa szabályozhatja a láthatást, ha az apa akarja, az anya látogathatja, ha nem akarja, akkor nem látogathatja. Az apa azt akarja, hogy a nő vállalja magára, hogy ő ment el, nem pedig az apa küldte el őt, különben hazudozni fog a gyereknek?

Vagy mi az, amivel zsarolja? Nem tudom, miért nem vagy képes fogalmazni..

Minden esetben az a jobb, ha ott vagy, és vállalod az (akár hibás) személyiséged, tetteid, és az igazat mondod a gyereknek, na meg nem hagyod magad zsarolni. Meg nem is értem, miért szeretne a gyereked, ha távol vagy tőle? Egyrészt nem is ismer, másrészt azt hinné, te hagytad el.

Minden esetben ott kell lenni, és ha épp nem is kedvel, idővel szeretni fog pusztán azért, mert ott voltál és próbálkoztál!

2021. szept. 6. 15:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Írd már le, melyik sorozatban volt ilyen, hátha valaki látta, és le tudja írni normálisan a szituációt
2021. szept. 7. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!