Ha pici babával (7-8hónapos) válik az anyuka, és országon belül messzebb költözne a babával megteheti, ha az apuka ellenzi?
Figyelt kérdés
Fővárosban élünk,a baba ide született, a lakcíme is ide szól. Válás után a nagyszülőkhöz tudna költözni az anyuka a babával anyagi okok miatt. A nagyszülők, viszont 200km-re laknak. Válás esetén az apuka megakadályozhatja ezt, mondván túl messze lenne tőle a baba?
Illetve mai törvények szerint milyen láthatást várhat el az apuka? Régen a kéthetente egy hétvége volt talán, de úgy tudom ez változott.
2022. okt. 22. 12:29
21/24 anonim válasza:
11 es vagyok 12 es 13 as köszönöm a valaszokat. A felesègem a megkerdezesem nelkül biròi itelet nelkül elvitte a gyerekeket a lakohelyukrol ugy hogy kozos a felugyelet es nem engedi làtni őket csak meghatarozott időpontban. Szòval tegyek rendőrsegi feljelentest,? A birosàgra gondoltam hogy teszek beadvanyt.
22/24 anonim válasza:
Így van, rendőrségi feljelentés és utána a bíróságra egy soron kívüli ideiglenes gyermekelhelyezesi kérelem.
23/24 anonim válasza:
Lehetőleg minèl messzebb költözz el, ès avval pròbàld meg èrzelmileg zsarolni apukàt,hogy nem lathatja a gyerekèt. Aztàn mikor felnő a gyerek apa nèlkül nèzd meg milyen lett ès merengj el rajta, hogy milyen erzès lett volna ha veled csinaljàk azt,hogy nem làthatod a gyerekedet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!